• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    HUGO: Já jsem pouze zaznamenala změnu v projevu muže, který zprvu o svém projektu mluvil se sebejistotou a hrdostí a odvahou čelit všem potížím. Mám prostě odvážné a schopné muže s vizí ráda a naopak nemám ráda maloměšťácké projevy závisti a směšné půtky, kterými se to kolem jeho osoby jen hemžilo.

    Klidně se na to dívej ze svého úhlu. Já se na to dívám a zvažuju, kolik síly bych v sobě našla já, kdyby mě tak všelijak ostouzeli. A opravdu nevím.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    HUGO: a to ti není sedmdesát, že?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    HUGO: škoda, že nejde učinit takový experiment (protože z mediálního pohledu jsi, neber to osobně, nikdo). kdyby tomu tak nebylo, možná bychom našli pár novinářů ochotných zúčastnit se experimentu, kdy by o tobě a tvé práci obden někdo napsal cosi lichotivého a hodil po tobě hovnem. předpokládám, že po roce tahanic s úřady, kdy nemáš čas na svou práci a do toho tě urážejí všude možně (a taky o tobě lžou, jako když tiskne), bys byl pln optimismu a dobré nálady.
    HUGO
    HUGO --- ---
    NATASHA: asi jsem necitlivý hajzl, ale nějak mi uniká podstata a rozměr neštěstí, které by pana Kaplického utrápilo a zlomilo; předpokládám, že je to nyní zlomený muž, jenž se před kamery sotva dovleče, rozhovory poskytuje z posledních sil a který zároveň cítí vnitřní souznění například s paní Clintonovou, kterou nepříznivý vývoj volebního klání dohnal až k slzám
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    NATASHA: není divu... schválně kdo si pamatuje, čím tato patálie s Bémem začala?

    Údajným sporem ohledně pozemku.

    Viděl někdo ve výstupech komisí něco o pozemku? Ne, protože to od samého počátku byla blbost.

    Takže smyslem komisí je pouze udělat vše proto, aby ta stavba neprošla.

    Pan Tomáš Hradečný, člen představenstva komory, kterému si stěžoval na neregulérnost soutěže v prvním plánu a člen pracovní skupiny pro LOH pak postaví na Letné olympijskou vesnici a všichni budou šťastni.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JORERU: omyl, já nezuřím... na nomen omen v případě pana blábolivého trvám a svůj názor změním ve chvíli, kdy začne ta osoba vykazovat alespoň minimum argumentace... zatím pořád jen operuje s něčím, co jedna paní povídala, navíc vytrženým z celkového kontextu...


    MISON: o té korespondenci se pouze hovoří, já jsem nikdy žádný dotaz neviděla...

    A taky nevím o tom, že by se někdo dotazoval: "nevadí, že umístím komunikaci přes sklad fondů, i když je v zadání napsáno, že to nejde?" (přesto tak řada architektů učinila)
    "nevadí, že budou knížky vystavené proměnlivým podmínkám a nedodržím tedy zásadní bod zadání?" (přesto tak řada z nich učinila)

    "nevadí, když koncipuji sklady tak, že v jejich blízkosti povede vodovodní a kanalizační síť, což zadání zakazuje?" a tak dál...
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Achjo. Kaplický včera ve zprávách na ČT1 už působil tak utrápeně až zlomeně, že bych řekla, že sám nevěří v možnou realizaci svého díla :/
    JORERU
    JORERU --- ---
    JESSIEATREIDES: Nu, jak tak čtu vývoj v debatě, mám pocit, že
    a) je stýle co zajímavého se dozvědět o celé soutěži avšech aktérech
    b) jessie je o své pravdě přesvědčena a zuří, že s ní nikdo nevede vážnou polemiku. Mám dojem, že narozdíl od mnohých (NE VŠECH!) si dala hodně práce se studiem podkladů pro svoje názory a diví se, že ostatní svůj čas investovali jinak. Prostě, Jessie bojuje marný boj a občas v rámci únavy či zoufalství použije trochu nedůstojný argument, což její jinak promyšlený a postoj posílá do zbytečných emocionálních hlubin. Chci říct, že odkazy na přezdívky nebo vygooglované neověřené informace jinak seriózní zájem a přístup zbytečně znevažují.

    Blabous má také ve věci jasno nebo alespoň se tak prezentuje. Docela by mě zajímalo jeho shrnutí základních faktů pro a proti. To stejné i u Misona a JessieAtreides. Pokud tedy ještě po sobě neházíte vidle nebo myši od počítače, skuste, prosím pro mě i ostatní zvědavé čtenáře heslovitě shrnout základní pro a proti, na kteých stavíte své postoje a názory ke Kaplického knihovně a k jeho výhře v dané soutěži. Díky
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    Soude podle reakci v me poste (vsechno zastanci vitezneho navrhu) jsem dostatecne nazorne ukazal vse, co jsem chtel ukazat, takze sbohem a satecek
    MISON
    MISON --- ---
    BLABOUS: aha a kteri soutezici se dotazovali?
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    MISON: byly to pisemne otazky, ktere mohli architekti v ramci souteze zadavateli klast a dostali na ne pisemnou odpoved, ve ktere knihovna na zadani trvala :-/
    MISON
    MISON --- ---
    BLABOUS: jj, urcite tam kluci z Okouna byli a nahrali si to na diktafon, kdyz to jezek rikal..to by urcite nemelo zapadnout..
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    Na Okounu mi ted pripomneli, ze pred odevzdanim navrhu se nekteri soutezici dotazovali specificky na zavaznost podminky o konzervacnim fondu nad zemi a Jezek na ni trval... to by nemelo zapadnout

    JESSIEATREIDES: v podstate jsem rad, ze diskutujes timto stylem, pokud bude mezi Kaplikyho fanousky prevladat, neni treba se realizace obavat... a jestli se novinarum, kteri necetli stanovy UIA a UNESCO, posmivas podle jmena, nedivim se, ze jsou urazeni a podezrivavi :-)
    MISON
    MISON --- ---
    Mne hlavne pride, ze na internetu kazdej vsechno vi 100x lip. Kdyby kolikrat zaznelo od jistejch jedincu to, co zazniva tady (nyx), dostali by i v ty nejslusnejsi spolecnosti zkratka popelnikem mezi voci..
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JAMES_DICK: můj styl argumentování říká pouze, že někomu, kdo se jmenuje Blabolil, nelze vyčítat, že blábolí, protože je k tomu po celý život jaksi předurčen jménem...

    Místo aby si sednul někam do kouta a chvilku četl pravidla UIA, přečetl si protokol z jednání odborné poroty a chviličku přemýšlel, jen blábolí a blábolí a blábolí... A já se k jeho blábolení snažím zaujmout jaksi blahosklonný postoj. Taky může dostat read only, že?
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    JESSIEATREIDES: pokud mam pouzit tveho stylu diskutovani , pak musim napsat, ze kaplicky by v cechach ROZHODNE nic stavet nemel, protoze tu prece nezije!!!!
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    JESSIEATREIDES: ach jo, vzdycky, kdyz si myslim, ze niz uz klesnout neumis, vzdycky me vyvedes z omylu
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    na druhou stranu máš na blábolení nárok, alespoň podle pravidla nomen omen, že?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BLABOUS: to rozhodně ne. přečti si, jak je ta budova koncipovaná po stránce technické a uvidíš, že jak ty, tak Masák tlacháte blbosti. Studie HŠH přitom přímo navazuje na řešení jak Kapoora, tak Normana Fostera.


    By literally lifting the given territory the existing nature can be combined with program. By “filleting” existing nature and lifting it to new heights an “in between” space can be created: in-between the scraped granite and the lifted nature.

    It gives a working environment in which one is literally surrounded by nature: beside, around, in the midst, under and above the working positions. It approaches the utmost “natural” working environment.

    THE EXISTING SURFACE OF THE HILL IS CHANGED MINIMALLY BY SCRAPING AWAY THE EXISTING PANT LAYER and leveling out in a modest terraced way the given terrain. It avoids expensive leveling and digging. It turns the hall into a sawah-like office landscape. These terraces combine intimacy with overview, privacy with corporate identity. By injecting these terraces with data, electricity, heat and air it can accommodate any office layout.

    The manipulation of the roof can cause diversification, separation or unity, depending on the wishes of the client. This undulation allows for the positioning of the three communal elements of the program. A twin peak hill appears. one peak can be the position for the restaurant. The (walkable) glass roof gives a panoramic view over the surrounding. The shallowness of the roof allows for public access on the roof. The restaurant has direct and surrounds access to the forest that turns into a picnic yard. The other peak houses the conference center. The glass peak makes a superb view over the city possible. The steepness of the roof withholds hikers from trespassing this part of the hill thus allowing for sufficient privacy of the conference spaces.
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    JESSIEATREIDES: totez by se ovsem dalo rict o tvych obrazcich kopirovani HSH :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam