KILAN2: nevím, co jsi četl ty, ale já jsem si v NK u Bohdany Stoklasové vyžádala Soutěžní program a přečetla si ho.
Stejně tak jsem si nastudovala pravidla UIA, komunikovala jsem s UIA v Paříži telefonicky a položila jim několik zásadních otázek, komunikovala jsem s Jiřičnou (několikrát) i s dalšími členy poroty.
Hradečný ve svém posledním mediálním výstřelu zmiňuje, že "jak by se mohl dobrat pravdy u UIA, když si stěžuje u téže osoby, která seděla v porotě (zmiňuje Tochtermanna).
V této souvislosti je nutno říci následující:
1) Prezidentem UIA NENÍ TOCHTERMANN
2) Hradečný sedí v představenstvu České komory architektů, která si stěžovala na neregulérnost soutěže - tuto skutečnost ovšem ve svém otevřeném dopise nezmiňuje.
3) Hradečný, stejně jako jiný, dostal ihned po uzavření prvního kola - TEDY DVA MĚSÍCE PŘED KOLEM DRUHÝM - dopis, v kterém mu bylo sděleno, že podmínka umístění
jádra konzervačních (ne tedy VŠECH) fondů nad zem odpadá a že na základě jednání poroty došla tato k závěru, že by naopak bylo vhodnější fondy pod zem umístit.
Na to Hradečný v telefonickém rozhovoru reagoval tak, že když už ho vybrali do druhého kola, tak nevěděl, jestli má studii modifikovat nebo nikoliv, tak to risknul... A risk není vždy zisk.