SHAMAN: Kaplický za prostor, který mu je dán v médiích, nemůže... On si celou tu bramboračku nevymyslel a neuvařil. Prosím o důsledné oddělování Dojmů a Pojmů.
CATT: O2 Aréna je naddimenzovaný hangár určený pro hokej, s nulovou zvukovou a kulturní hodnotou. Koncertních síní s dobrou akustikou je zde jako šafránu, přitom jsme doslova a do písmene v oblastí vážné hudby velmocí.
U koncertních síní se nepočítá JEN návratnost - spalovna odpadů je zcela jistě návratnější, že ano, to ovšem neznamená, že veškerou kulturu nahradíme spalovnami odpadů...
Ad to Ústí: Při vší úctě, ale Ústí bylo německé a židovské město, z kterého nejprve Němci odlifrovali všechny židy a pak Češi všechny Němce. Posléze tam boľševik uměle naplavil lidi z jiných částí země - zejména lidi ochotné pracovat v dělnických profesích. Po revoluci si pak Ústí užilo vysokou nezaměstnanost atd.
Nicméně, jestli lidé chodí nebo nechodí do Činoheráku jaksi nemění nic na tom, že ta scéna již několik desítek let zásobuje české divadlo skvělými herci - takže možná není zisková, ale přesah i přínos má.
CATT: Chrám byl dostavován v 20. století jako svým způsobem atrakce...
CATT: podlě mě, podle mě, podle mě...
KAPLICKÝ TO PROJEKTOVAL JAKO KONCERTNÍ SÍŇ, JAK ZNÁM JEHO PERFEKCIONISMUS, TAK TO BUDE DOKONALÁ KONCERTNÍ SÍŇ, JESTLI SE TI KATEDRÁLY ZACHTĚLO, POSTAV JI.