• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    jj, ve virtualu se to dobre plka
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: No nevim, tahle debata uz nikam nevede...k te dostupnosti NKF, to je nazor proti nazoru. Ja myslim, ze dostupny byt nema. Pokud je nejaka kniha posledni sveho druhu, ma byt zdigitalizovana a poskytovana ctenarum v teto forme...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BETSABE: já mám dlouho trvající pocit marnosti z celé této kauzy a někdy si říkám, že vlastně nechápu, proč jsem se vůbec odhodlala doslova a do písmene zabít dva roky života kvůli ideálům.

    pak stačí poledne ve virtuální společnosti redaktora literárního časopisu a odpověď je nasnadě.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    pardon, "Strepiny chobotnice"
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    myslim, ze se konecne s chuti zactu do Jezkova "Pribehu chobotnice", ktery mi lezi uz tyden u postele - ta kniha myslim
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: jsi proti ní. stejně jako pokrytecky píšeš o potřebě veřejného prostoru, ale pak uděláš psí kusy a sežereš lži i s navijákem, jen abys nemusel přemýšlet alespoň na chvilku o tom, jestli náhodou Kaplický onen prostor nenavrhnul.

    Nad to ti chybí i schopnost přemýšlet - byť o elementárních technických záležitostech. Šmoulí chalupa jest toho důkazem. Ještě nám něco pověz o tom, jak by to všechno bylo neekologické a obrázek bude kompletní.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    prave, take mi to prijde mit logictejsi na jednom miste.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: jéje, ty víš, co je národní konzervační fond?

    k tvému argumentu tohle:

    VANEK --- --- 12:12:39 21.4.2009 --- 00:44 :: historie navštívených diskuzí

    THEO_PHIL: Tak k věci: Prudce? Není NKF cca 10% celkové kapacity? Taky jsem kdysi četl vyjádření nějaké knihovnice, že NKF právě má být čtenářům dostupný, arci za zvlášť opatrných podmínek, když jsou ostatní výtisky rozkradeny atp. A samozřejmě celá podstata nové budovy je mít všechno na jednom místě a ne rozstrkané, aby pracovníci pověření oprašováním na vidrholci nemuseli dojíždět do centrály kvůli řešení věcí na personálním, sebevzdělávání atp.

    BETSABE
    BETSABE --- ---
    THEO_PHIL: souhlasim s tebou - krome prvni vety, na kterou nemam zadny nazor.)

    v tom pripade to je tedy ale cele s tim NKF nejaky vysoubovany zastupny problem, na kterym si vsichni pak ulitli, pac byli proti te stavbe... jinak mi to nedava smysl
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BETSABE: Btw. to, ze sem proti nove budove NK si opet vymyslela Jess. Jak rad bych ji mel misto vsech tech olympiad, mistrovstvi v lyzovani, transporteru a srotovnyho! A nakonec bych se asi smiril i se smouli chatrci (neeee, spory o tom, jestli libi nebo nelibi uz neeee). Samozrejme, ze by to bylo pohodlnejsi nez Klementinum! Tady sem se jen pokusil nastinit, ze ty podminky, ktery vedly k celymu sporu o tu soutez (fondy nahore/dole), kde se v polovine zmenily pravidla (jako bych to nerek) se sily na miru NKF, kterej v ty knihovne bejt vubec nemusi...
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    THEO_PHIL: ok, ale stejne nechapu, proc by to nemohlo byt na jednom miste, kdyz uz by nejaka imaginarni nova knihovna byla
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    BETSABE: Jak vidim, asi bych mel definovat, co je to NKF: je to fond, ktery by mel uchovavat vsechny u nas vydane knihy, jako urcite narodni bohatstvi. Tyhle knihy se proste nepujcuji, protoze jde o to, uchovat je v co nejlepsim stavu. Vyjimkou je, ze ta kniha v zadne jine knihovne neni dostupna, tak ti muzou povolit si tu knihu v ochranem rezimu precist. Ano, musis kvuli tomu do Hostivare, ale kolik takovych knih a pozadavku je? Minimum.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    mne stacila zkusenost z knihovny statni skoly!!!! South Burlington High School ve Vermontu,abych pochopila, ze se to da delat i jinak.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    a to jsem zapomnela na smradlavy nechutny upatlany bufac, ale o tom, se tu uz mluvilo..., kavarnicka by byla lepsi.)
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    Klementinum je krasna budova, ale neni idealni uz... proste veci se vyvijeji a tahle knihovna totalne stagnuje, nemluve o par pocitacich s pristupem na net a babach v zasterach hned u vchodu, ktery komandujou u saten... prijde mi pokrytecky se tady hajit narodnima zajmama viz Vajce za predpokladu, ze nase narodni hrdost je zrovna Klementinum, mineno konkretne jeho sluzby. Evidentne by to mohlo byt lespi, co ja vim ze sve zkusenosti, kdy me v NK furt nekdo za neco komandoval co si tam s sebou smim nebo nesmim vzit, pritom kniha nebyla nebo byla nekde v Hostivari, jediny mega upgrade - pripojky na NB ve studovne - wow!!!!, ktera kapacitne mnohdy nestacila.... cekani na internet u 5 pocitacu v jakesi mistnosti pul hodiny - wow!!! ale lepsi knihovna nebude, protoze nova knihovna proste nebude. Pro me je to o tom problemu, jak zlepsit ctenarum, studentum a badatelum komfort, jako se to deje vsude jinde ve svete, a nemusime ani tak daleko. ne o tom, kdo ma co nema kdy kde stavet a odkud je a co splnil nebo nesplnil.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    THEO_PHIL: JEŽÍŠIKRISTE!!!

    NÁRODNÍ KONZERVAČNÍ FOND nelze v Hostivaři dost dobře ochránit, protože hostivařský depozitář nemá takové parametry (lidská obsluha, poměrně dlouhá doba evakuace, nutnost normálního vzduchu).

    Národní konzervační fond kromě toho tvoří jen 30% všech sbírek knihovny a je vcelku efektivní, komfortní a ekonomické dát veškeré novodobé fondy - včetně konzervačního - na jedno místo.

    Ad: méně půjčované knihy - v tom případě jsem čtenářem výhradně méně půjčovaných knih.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    nebo ani ne prezencne, ale proste badatelum?
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    THEO_PHIL: v tom pripade nechapu, proc by nemohl byt ten komfort pujcit si to prezencne primo v budove knihovny? at je to ctenar ci jak rikas, badatel, nebo sakra nekdo jako ja ci jakykoli jiny student, kdo ve svem zivote psal aspon jednu diplomku a ty knihy k nemu cestovaly mnohdy iks dni?
    CATT
    CATT --- ---
    THEO_PHIL: výjimečně se musím zastat jessie, že neumíš číst: hostivařský areál neplňuje ochranu knih před požárem - bu'd ho musíš draze předělat nebo knihy umístit do budovy, kde budou ve větším bezpečí
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    JESSIEATREIDES: Probuh uz! Mluvime tady o NKF, kterej by byl v HOSTIVARI. Knihy z NKF se nepucuji prezencne, natoz absencne! Mozna to neni uplne komfort, ale tyhle knihy se proste nedaj rozpucovat, protoze kdyby se ztratily, tak uz se nikdy nemusej objevit... Ano, v Hostivari ted jsou i fondy mene pujcovanych knih, na ktere se musi cekat (dovazi se do Klementina jednou denne a z tech knih, ktere se pujcuji je to jenom zlomek), ale OPET, nikde sem nepsal, ze by tyhle fondy nemely bejt v hlavni budove!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam