• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAVODA - prostě H2O - a něco navíc
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    mně taky galon evokuje přinejmenšim sud :)
    předpokládám, že kolega neměl na mysli U.S. wet galon = 3785 411 784 litrů ... někde se uvádí 1,1 l, jinde 3, 8 l...
    LALINA
    LALINA --- ---
    a kolik je vlastne glon, ja myslela ze uplne hodne moc...vic nez pet litrů třebas
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: to bylo spíš nevědomky dvojsmyslný, jen já to pochopil tak, že vypitim několika galonů vody dojde vlastně k pozření několika lžic soli..
    (mělo by tim asi i dojít k hypertenzi? sůl je zodpovědná za tlak, ne?)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PALEONTOLOG: pri půstu piju "půstový čaj" prodavaji v nejaky esotrafice... co v tom je nevim, ale ma to podporovat cistení... zato xpritel kdyz se ocistoval po jpginsku, pil desne moc vody a podle toho, jak se pak chova., bych klidne rekla, že se priotrávil .-)) ale to asi nebylo tou vodou .-))
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    LILY: taky ja to myslel predevsim jako vtip nez cokoli jinyho, nepredpokladam ze ve skutecnem svete kdokoli pije destilku:-)
    ale teoreticky se takova intoxikace vodou muze stat i po normalni vode. Stava se to treba po ruznych "water driking contests" kde lidi soutezi kdo vypije nejvic...
    nebo u bezcu maratonu, kteri se dehydrovani napijou velkeho mnozstvi nejadnou..

_H2O_: no jo, moje vyjadrovaci schopnosti cestinarsky uz taky nejak pokulhavaj:-)
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: heuréka! teď již chápu, když jsem si to přečetl znova.."pozřete" bylo míněno jako rozkazovací způsob, ne oznamovací :) (jasně, antidotum - protilátka)
    LILY
    LILY --- ---
    MONKEYMAN: Noo, ale o destilce jsi ses ted zminil ty, bo se mylim? Ja mela na mysli pitnou vodu (nebo pi-vodu nebo diamantovou....ale ne destilku). Nam na farmacii rikali, ze az budem v lekarne, tak at destilku nepijem vubec. Je fakt, ze nekdo z toho vari caj, lec to uz je neco malinko jineho.
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    _H2O_: ...no prave, a tim padem je intoxikace vodou pravdepodobnejsi u ty destilky...
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    PALEONTOLOG: vim, že odsoluje, právě proto jsem nepochopil to MONKEYMANovo srovnání..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    _H2O_: destilka odsoluje organismus, organismus vymočí víc stopových iontů; možná při půstu se ta z lékárny dá pít;
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    H2O: již jsem si za ta léta zvyk' :P
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: ale destilka je právě minerálů zbavená, ne? těch pro tělo potřebných, proto se nedoporučuje pít..?
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    LALINA: možná ne úplně ledovou, spíš odstátou..horkou taky určitě nic nezkazíš.. já to dělám tak, že piju, abych pořád potřeboval na záchod - zkrátka to tělo propláchnout.. + jíst spíš lehce stravitelný jídla (víme, že maso tělo tráví nejdéle a mléčný výrobky podporujou tvorbu hlenu, čili když se má při tom tělo zbavovat bacilů, jistě mu to jen ztíží práci).. a HLAVNĚ NEVĚŘIT, že rýmu mám :)
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    LALINA: Ja bych byl opatrn s "jakymkoli mnozstvim". Kdyz upijes vody prilis, stane se tva plasma hypotonickou, nafouknou se ti a popraskaj cerveny kravinky a to je pak spatny.
    POZOR! Voda je take jed! Pri nahodnem poziti nekolika galonu vody urychlene pozrete vetsi mnozstvi vrchovatych lzic ciste soli jako antidotum.
    Varovani obzvlast pro nadsence se zalibou ve vode destilovane. :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    oujéééés
    LILY
    LILY --- ---
    LALINA: Horkou v jakemkoliv mnozstvi..
    H2O
    H2O --- ---
    _H2O_: divnej nick! :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    _H2O_: na me zrovna tedko vlazla ryba... rýýýýba... proste kape mi z nosu jako z vodovodu... pradis pit cistou vodu? teplou? studenou? kolik asi?
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    LALINA: To už bylo dávno, elektronicky to není, ale pamatuju si, že jsem tam navrhoval, aby se na splachování používala voda, kterou se člověk třeba umyl, takže by se málo znečištěná někde uchovávala a až pak se úplně spláchla... A o pár let později jsem se to dočetl u nějakých ekologů :o)
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    zdá se vám někdy o vodě?

někdy je kalná a temná, jindy zase průzračná zářivá a čirá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam