• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAVODA - prostě H2O - a něco navíc
    LALINA
    LALINA --- ---
    MONKEYMAN: tyjo, to teda jo... a prislo se na to, proc to ty lidi maji?

jedna holka rikala, ze jeji pribuzna se bala vody, pac vzdycky mela strasny nutkani do ni vejit a jit a jit porad.... jak ji to tahlo do jezera jako nejakej vodnik...

nojo...vodnici je taky tema, který tu nemuzeme pominout :-)))
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: pred casem jsem cetl o pripadu, kdy se jeden clovek tohoto nutkaveho pocitu zizne zbavil tim, ze podstoupil regresni hypnozu..
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    jasny. oni taky v angicky mluvicich zemich pisou 3.8 misto 3,8 jak jsme zvykli v Cechach, coz jen nekdy matouci.
    medicinu studuju.
    ah..dneska jsem se rozhodoval o cem budu psat tento rok praci, neco jako bakalarku. ted si rikam ze jsem mel dat water intoxication, nejak me ta voda chytla:)
    no nic, uz jsem formular odevzdal, budu psat o prionech.

..taky jsem ted nekde cet o nemoci zvany psychogenic polydipsia - to jsou prave psychiatricky pripady (casto u schizofreniku) kdy ma clovek nutkani neustale pit. A casto pak dochazi k one intoxikaci vodou. zajimavy, tyhle veci..
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: zajímavé - studuješ biologii?

ad galon - tam právě má být, počítám, za 3kou desetinná čárka, čili to odpovídá těm 3,8 l ale zprvu mě to taky zmátlo..
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    _H2O_: jo, tak to uz dava smysl:-)

stejne, galon je fajn slovo. Vylozene vodni. Evokuje onu hmotnou silu vody, jaksi nepostihnutelnou, uz tim ze ruzne zdroje uvadi pro galon ruzne hodnoty.
    A k tomu mi to pripada jako vhodne citoslovce plnohodnotneho a osviceneho lokani. Smeleho, samolibeho lokani. Olbrimiho az megalomanskeho loku.
    mm..galon. galon.
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    LALINA: no jo, to me ale nesmite brat tak vazne, tam slo prave o tu nadsazku schovanou za slovem galon. stejne jako si nemyslim ze nekdo pije destilovanou vodu, nepredpokladam, ze do sebe nekdo kope tekutiny po galonech:)
    kazdopadne U.S. wet gallon se mi libi, docela by me zajimalo kde se takovahle jednotka pouziva..vypada vskutku uzitecne. napr. spotreba vody celkove populace slonu africkych za jedno desetileti by mozna i na jeden takej americkej galon mela.

_H2O_: No, k hypertenzi po pozreni velkyho mnozstvi soli dojde, ale to ani tak neni rozhodujici, pri intoxikaci vodou jde spis o to navratit hodnoty soli v plasme na isotonickou hodnotu, tak aby se zabranilo pokracujimu edemu, praskani bunecnych membran a aby elektricke potencialy nebyly naruseny - obzvlast dulezity pro mozek.
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    omlouvám se za mystifikaci: U.S. wet galon = 3, 785 411 784 litru ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Galony sou ruzny, od 3.5 do peti litru zhruba;)
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    mně taky galon evokuje přinejmenšim sud :)
    předpokládám, že kolega neměl na mysli U.S. wet galon = 3785 411 784 litrů ... někde se uvádí 1,1 l, jinde 3, 8 l...
    LALINA
    LALINA --- ---
    a kolik je vlastne glon, ja myslela ze uplne hodne moc...vic nez pet litrů třebas
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: to bylo spíš nevědomky dvojsmyslný, jen já to pochopil tak, že vypitim několika galonů vody dojde vlastně k pozření několika lžic soli..
    (mělo by tim asi i dojít k hypertenzi? sůl je zodpovědná za tlak, ne?)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PALEONTOLOG: pri půstu piju "půstový čaj" prodavaji v nejaky esotrafice... co v tom je nevim, ale ma to podporovat cistení... zato xpritel kdyz se ocistoval po jpginsku, pil desne moc vody a podle toho, jak se pak chova., bych klidne rekla, že se priotrávil .-)) ale to asi nebylo tou vodou .-))
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    LILY: taky ja to myslel predevsim jako vtip nez cokoli jinyho, nepredpokladam ze ve skutecnem svete kdokoli pije destilku:-)
    ale teoreticky se takova intoxikace vodou muze stat i po normalni vode. Stava se to treba po ruznych "water driking contests" kde lidi soutezi kdo vypije nejvic...
    nebo u bezcu maratonu, kteri se dehydrovani napijou velkeho mnozstvi nejadnou..

_H2O_: no jo, moje vyjadrovaci schopnosti cestinarsky uz taky nejak pokulhavaj:-)
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: heuréka! teď již chápu, když jsem si to přečetl znova.."pozřete" bylo míněno jako rozkazovací způsob, ne oznamovací :) (jasně, antidotum - protilátka)
    LILY
    LILY --- ---
    MONKEYMAN: Noo, ale o destilce jsi ses ted zminil ty, bo se mylim? Ja mela na mysli pitnou vodu (nebo pi-vodu nebo diamantovou....ale ne destilku). Nam na farmacii rikali, ze az budem v lekarne, tak at destilku nepijem vubec. Je fakt, ze nekdo z toho vari caj, lec to uz je neco malinko jineho.
    MONKEYMAN
    MONKEYMAN --- ---
    _H2O_: ...no prave, a tim padem je intoxikace vodou pravdepodobnejsi u ty destilky...
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    PALEONTOLOG: vim, že odsoluje, právě proto jsem nepochopil to MONKEYMANovo srovnání..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    _H2O_: destilka odsoluje organismus, organismus vymočí víc stopových iontů; možná při půstu se ta z lékárny dá pít;
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    H2O: již jsem si za ta léta zvyk' :P
    _H2O_
    _H2O_ --- ---
    MONKEYMAN: ale destilka je právě minerálů zbavená, ne? těch pro tělo potřebných, proto se nedoporučuje pít..?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam