• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAVODA - prostě H2O - a něco navíc
    Vítejte všichni, kdo milujete vodu, fotíte vodu, jezdíte vodu, pijete vodu
    pojďte a vyprávějte vy, kdo o ní něco víte ,
    naslouchejte vy, kdo se něco nového o vodě chcete dozvědět...

SHEEN: Proč je voda anomální se ví. Jedná se tam o to, že ty dva prvky, které ji tvoří se hodně liší v síle jakou poutají elektrony, díky tomu jejich svazek pak je utvořen tak, že si kyslík k sobě přitáhne elektron vodíku a ten vodík tam stojí téměř okraden a jak tak stojí okraden, jde kolem zase jiný kyslík, který celý radostný má těch elektronů nazbyt, dokonce má volné dva a tak mu nabídne, že tomu chudákovi jeden z těch dvou půjčí a že budou spolu kamarádi. A tak to jde stále dál a dál, až se drží za ruce spousta kyslíků se spoustou vodíků. A pak už je velmi těžké je rozdělit. Tak místo skupenství plynného, kde by každá molekula musela zůstat osamocena, se tvoří skupinky, hloučky, řetězce, které se přelévají, proudí, tečou. A je tu kapalina. A na základě téhle lásky sdílené mezi vodíkem a kyslíkem vznikl život.
    Právě v tom, že je tam ten okradený a pak ten cizí, který mu půjčí, je ta anomalie . Odborný termín je vazba vodíkovým můstkem. Za normálních okolností by voda H2O byla prostě tři spojené atomy. Jenže takto je to pospojované ještě mezi molekulama, takže je pospojovaná spousta vodíků se spoustou kyslíků H2O-H2O-H2O-H2O-H2O-... a díky tomu to je mnohem větší a nemůže to být plynné.
    A to je konec pohádky. :-)))
    PRAVDA O VODĚ
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    jooooo:-) led:-))
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    takže led jo :)

LALINA
    LALINA --- ---
    to ne prekrasný! voda v zime, to je poezie ..snad vrcholné dílo vody:-)
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    a jak přichází ta zima
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    WILDENBURY_SQ: posledni dobou jsem zacal pit prevazne JENOM vodu z kohoutku...

necham chvili odstat aby vyprchal chlor a jdu na to .) ...kupovane vody mi nechutnaji... az na par vyjime... ale prijde mi zvracene platit za neco co mam doma nekolikanasobne levnejsi vodu, ktera mi navic chutna a prochazi velkym mnozstvim testu...

:) /to jenom takovy dodatek... :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    obec křesťanů, Na Špejcharu 3, Praha 7

streda 8. rijna 2008, 19.00
    VIKTOR SCHAUBERGER - KLIKATA CESTA ZA ZAHADOU VODY
    Prednasi Frank Peschel.
    Prvni prednaska v novem cyklu Objevitele novych pohledu.
    Vstupne dobrovolne.
    Kona se v kapli sv. Jana v prizemi.
    LALINA
    LALINA --- ---
    jinak jsem zmenila aktuální téma, tak co kdo k tomu máte, budu ráda, když napíšete :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    zrovna ctu časopis, ´jehož číslo je venováno vodě.. první stať je takovej trochu školní elaborát pokoušející taky zmínit aspon nejhlavnější entity a božstva spravujícíc a primaležející k vodě:-) zkusím to naskenovat..
    jsou jich ovsem mraky
    LALINA
    LALINA --- ---
    pekná víla:-) velikánská..oproti ní Malá mořská víla je...ehm..nojo...malá :-)
    AMEK
    AMEK --- ---
    Tak aspon provizorne no.. Ten nefunkcni je lepsi. :-) Tak starej dobrej trik ctrlC, ctrlV. Ten funguje.. :-)
    AMEK
    AMEK --- ---
    http://www.drjohnejones.com/Brugge,%20Rhine%20Mosel%20web%20Photos/P1100443.JPG
    AMEK
    AMEK --- ---
    Koukam. Tak smula no... Zkousel jsem tri ruzny obrazky co jsem nasel.. Asi to bude tim compem na kterym sedim.
    LALINA
    LALINA --- ---
    AMEK: není k dispozici:-/
    AMEK
    AMEK --- ---
    Kdyz uz tady bylo o vodnich vilach (a prominte za spozdeni, nasel jsem to tady teprve ted.. a da se rict ze jen prochazim) tak prihodim tuhle starou znamou vilu. Lorelei. Na fotce ji to neslusi tak jako ji to sluselo loni kdyz jsem na ni vzhlizel a ona ronila destove slzy do Ryna.

LALINA
    LALINA --- ---
    a tady jsem nasla novej klub o vode:

[ Boj o vodu ]
    LALINA
    LALINA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam