• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Co takhle anketa nejoblibenejsi pravidlene rubriky? Me treba dlouhodobe prijde kvalitni Ve hvezdach.. strucnou formou, ale pritom dostatecne srozumitelne (a jako vzdy v Respektu objektivne!) vykreslene osobnosti dejin, hm... neco pro me. Za vsechny uvedu treba Malcolm X, Ejzenštejn nebo někdy na podzim Dubček.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    mas pravdu
    AIAX
    AIAX --- ---
    apropos článek o Krejčířovi - taky vám připadlo, že na tom mohl autor trochu víc zapracovat? Formulace jako "obchody Krejčíře s Čeprem jsou tak složité, že ani za sedm let se experti nedokázali shodnout, co se vlastně děje" mi přijdou lehce alibistické, zvlášť pokud právě obchody s Čeprem jsou hlavním důvodem, proč článek vyšel.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    LEMUR: no doufám, žes nakonec nechal Standovi někde v trezoru aspoň cihličku jako v Trainspottingu :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FLIPPER: :D je fakt, že včera jsem před spaním dočítal příběh o Krejčířovi a probouzel jsem se ze sna, ve kterym jsme s kamarádama našli v nějaký štole nebo čem velkej zlatej poklad, se kterym jsem jim po přestřelce utekl a ujížděl po dálnici neznámo kam :)))) a jen jsem je viděl podél silnice různě vybouraný a tak (což bylo divný, protože jsem je nechal po přestřelce kdesi za sebou:)) ... a to jako fakt, nedělám si prdel, teď si mě docela dostal :D
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    LEMUR: mě ta rubrika přisla jako taková úlitba ve směru pozitivnějšího vyznění Respektu ... aby lidi neměli po článkách od Spurnýho špatný spaní :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    mně zas poslední dobou čim dál tím víc vrtá hlavou rubrika "Úspěch" - napadlo mě to poprvé když tam bylo před měsícem dvěma to knihkupectví. kdo vybírá téma těch článků a jak se to liší od normální reklamy, popř. sofistikovanějšího PR? :-/ třeba v posledním čísle článek o úspěchu firmy mall.cz, která má dnes "dvě stě zaměstnanců, pobočky v pěti státech a obrat bezmála dvě miliardy korun." ano úspěch, to nepochybně, ale ....
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    AIAX: :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    FLIPPER: Díváš se na Simpsny? Je tam člobrda jménem Nelson, který by na to měl ideální odpověď: "Cha chá!" :))
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    no jo, ale já pořád žiju v naivním přesvědčení, že se naše společnost od vlčí smečky odlišuje :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    FLIPPER: No jo, ale to je jako bys od vůdce vlčí smečky žádal především slušnost...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    AIAX: to co od politika žádám je právě ona "služba lidem" ... protřelost, charisma nebo monolitická partaj se hodí, nicméně jimi nelze "službu lidem" nahradit ...
    AIAX
    AIAX --- ---
    RESTINPEACE: Názor na co? Na Špidlu, Zemana a Topolánka? Ten jsem si rozhodně neudělal za 2 měsíce :))))
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    AIAX: Ja myslim, ze sis odpovedel sam: byl nejslušnější, nejpoctivější a nejlépe splňoval požadavek "služby lidem". Tyhle vlastnosti ostatnim premierum chybeli/chybeji a ty co jim prebyvaji maji spise negativa. Problem Spidly v mych ocich bylo jeho slabosstvi. Ale to uz vsechno bylo receno.

Jinak jsi vazne dobrej, ze si udelas stejnej nazor, kterej ma nekolikaletej ctenar za 2 mesice.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Nejlepší premiér je nejasný výraz, nejlepší v čem? Je jasné, že byl nejslušnější, nejpoctivější a nejlépe splňoval požadavek "služby lidem". Jenže neměl Klausovu kmotrovskou protřelost, Zemanovo charisma ani Topolánkovu navenek monolitickou partaj, a úspěšný premiér potřebuje to všechno dohromady.

FLIPPER: "řekl bych že Respekt se v posledních několika letech profiluje pravicově především v ekonomických otázkách, co se týče politiky tam bych to tak jasně neviděl" - přesně můj pocit
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    neřekl bych, že se jejich liberálnost omezuje jen na provary typu legalizace etc ... je tam dlouhodobě cítit důraz na občanskou společnost, decentralizaci, minimalizaci zásahů státu do našich životů ...

jinak nekritičnost vůči americký zahraniční politice nebo aspoň určitá reflexe jejích dopadů v posledních několika letech je taky věc která mě sere čím dál víc ... zasloužili by stejně nesmlouvavej postoj jakej R uplatňuje vůči Číně nebo Rusku ...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    FLIPPER: ad spidla souhlasim, jenze on byl jak slon v porcelanu jeho slusnost vedla k tomu, ze nemel loajalitu ani uvnitr sve vlastni strany, krom toho byl takovej pomalej, nudnej, nic pro televizni kamery, ale co do vzdelani a slusnosti bych s tebou rozhodne souhlasil...
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    řekl bych že Respekt se v posledních několika letech profiluje pravicově především v ekonomických otázkách, co se týče politiky tam bych to tak jasně neviděl - pravidelně ho sleduji zhruba od roku 2000 a mám v dobré paměti že před volbami 2002 podpořil spíše ČSSD Vladimíra Špidly (vějička na flame - dle mého náš nejlepší polistopadový premiér;) proti xenofobní ODS ... i když je otázka nakolik lze-li vůbec oddělit politiku od ekonomiky ... ostatně pro mě je důležitější že na ose liberální - konzervativní, stojí R dlouhodobě na té liberální straně ... nicméně se mi zdá, že v poslední době (poměrně dobře koresponduje s přechodem R na nový formát) se značně otupil kritický osten vůči vládě, což si vysvětluji jednak snahou o přistupnost širším masám a potom mám jisté podezření vzhledem k účasti pana Schwarzenberga ve vládě (a propos - mohl by zde někdo relevatní poodhalit - nejlépe úplně - vlastnickou strukturu R včetně složení "správní rady" v případě že podbný orgán existuje?)

S_TEJK: článek o gum. projektilech mi přišel jako úlet, který se snad od té doby (s vyjímkou postoje ke kauze Ztohoven) neopakoval ... nebo se mýlím?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    taky mam vyhulenej mozek, ale myslim, ze do vzniku US byly jejich sympatie jasne na strane ODS nebo rekneme spise presneji ODA (to ale na hlavnim tematu ze doby-privatizaci-nic nemeni)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    havel mel blize spise k Obcanskemu hniti, to zadny list nemelo a pokud tedy slo hledat nekde myslenky havla, byly to literarky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam