• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    rozbalit záhlaví
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    panove, S_TEJK: a FIDEL:, toto je vazne tema a ja mam dojem, ze v k nemu vubec nepristupujete vazne. sazite tady zase tolik silnych slov, az se z toho mota hlava (a nic vic). vety typu: "co predvadi ODS za Topola", "kolik protiustavich kroku udelala", atd., aniz by nasledovalo nejake vysvetleni, ci alespon uvedeni prikladu, proste prijmout nelze. jiste mi Fidel muze namitnout, ze se opakuju. ano opakuju, protoze reakce typu FIDEL: mi ani jinou moznost nedava. ja proste neprijmu jako argument takovou obecnost, jejiz vypovidaci hodnota by mela uspech leda tak mezi vozralymi stredoskolaky za skolou. Ted to prosim neberte, jako ze tady hajim ODS, i kdyz mi je jakkoli sympaticka. Ja tu hajim jasnou a strizlivou logiku argumentu.

S_TEJK: nemyslim si, ze by to bylo takhle mozne zjednodusit na dva pohledy. Souhlasim se svehlou, kdyz rika, ze "je samozrejme podezrele, jak se na Tlusteho od jeho prohry o post predsedy ODS s Mirkem Topolankem zacaly objevovat afery. Z toho nam ale reportaz NOVY neodhalila nic." Ono to totiz vypada jako jakysi posledni trucpodnik pana Tlusteho. Me by velmi zajimalo, kolikaty byl Morava. Vzhledem k tomu, ze o nem nebylo pred tim skoro vubec slyset, nedovedu si predstavit, ze by byl jako prvni osloveny. Mozna se pletu, nemohu se tomu ale ubranit. A tady se blizime tomu, co je na teto kauze jedine zatim hmatatelne a to je sama prace novinaru. Je ohavne, kdyz novinari pristoupi na takovou to provokaterskou metodu prace, vytvori nejaky podklad a pak chodi po snemovne a cekaji, jak kdo zareaguje. Praci se skrytou kamerou a jakousi provokaci si dovedu predstavit v situaci, kdy je zcela jasne, s kym novinar jedna (ve smyslu "prodejce delajici podfuky na zakazniky" apod.), tedy kdyz jde o dolozeni predem jasne definovane otazky.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    FIDEL: Jojo, kam se na to hrabou Mrázek, deblokace ruskýho dluhu, Unipetrol, gripeny a podobný kauzičky minulých vlád :)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: co na to napsat, tohle je tvrzeni, jez by zaslouzilo dolozit ve svetle skutecnosti jakym zpusobem ODS dosadila prezidenta, kolik protiustavnich kroku udelala atd atp vydirani nikdy nehralo takovou roli jako dnes v ODS, kdy se z nej stal normalni nastroj pol. "vyjednavani" a opet dodavam, ze priznany(to je velka novinka;)... myslim, ze filosof Skabraha spolu s Belohradskym se v nicem nemylej, kdyz to ve svych esejich trefne nazyvaji "neonormalizaci" sveho druhu
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    GREATDRAKE: ja ale nemluvim o barve bryli pres nez ten ktery clovek kouka(cte), ja mluvim o proste realite a nutno rici, ze co predvadi ODS za Topola je zkratka mnohem mene sofistikovane a tedy jaksi viditelnejsi pruser, nez kdykoliv za Klause(ostatne myslim, ze Klaus je strujcem mnoha utoku, ktere ODS nepomahaji, ale rozhodne pomahaji k tomu, aby Topolanek zratil pozici ve strane)..co se tyce pojmu "institucionalizovana" no tak ja bych rekl, ze Dalik, jenz se dle vcerejsiho rozsudku Vrchniho soudu pokousel uplacet Koristku je vice nez istitucionalizovany poradce predsedy vlady, Morava byl jeste minuly tyden istitucionalizovany poslanec atd atp...krom toho skutecnosti je, ze obe jejich posledni kauzy nevyvolaly vnitrni snahu o ocisteni ci vymeteni "augiasova chleva" abych citoval Topola, ale pochopitelne vyvolaly pravy opak a sice semknuti kolem predsedy a nechtenou, jenze pro konsolidaci(tohle slovo sedne) strany potrebnou ocistu od tech co vec vidi jinak a vymetat by chteli... a nejvetsi sranda je, ze dnes se navazeji do skutecnosti, ze Nova spolu s MFD pouzila zpravodajskou techniku, ale v pripade, kdy byla stejna technika pouzita v pripade kauz, jez se tykaly socanu jim to v nejmensim nevadilo a bylo to legitimni, uplne stejny pristup v rozdilnem videni stejneho korupcniho chovani u dvou nejsilnejsich pol. stran vladne u vetsiny ceskych zurnalistu... toto je teprve prizma, nikoliv ctenarovo, nybrz novinaru, coz je mnohem vetsi pruser...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    FIDEL: člověče nevim, připadá mi že tahle vláda je nejčistší minimálně od vzniku oposmlouvy
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    FIDEL: Osobní prisma čtenářovo, kterým vnímá politický svět ale nemůže být přece otázkou debaty. Článek není dobrý/špatný podle toho, jeslti odpovídá mému světonázoru.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ja nevim, myslim, ze clovek musi byt slepy, aby potreboval jine vysvetleni, nez to, jez kazdy den od sveho nastupu do vlady predvadi ODS v cinech i slovech svych poslancu vcetne sveho predsedy..zda se, ale ze vetsina obcanu si toho vsima, i pres to, ze nekteri o tom pro jistotu nepisi vubec:))
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    SHAGA: asi tak. clovek by cekal, ze kdyz takovy to soud nekdo vypali, tak ho aspon vysvetli.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: ja bych rekl, ze je to presna definice jejich dnesni situace(nutno rici, ze dokonce priznana!)
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    SHAGA: a neni?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: Článek ačínající větou "ODS je stranou institucionalizované korupce" ve mně nevyvolává příliš důvěry.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    S_TEJK: Od tohoto prispevku je mi jasne, ze jsi debil, co si mele jen tu svou, R.I.P!
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    S_TEJK: dobre. dovolavas se tady "pravdivosti" a "nezavislosti" v informovani, padni komu padni.. jestli tomu rozumim dobre (kdyz tak me oprav), pozadujes novinarskou duslednost, patrani a overovani informaci, nezaujate analyzovani situace, atd. je tomu tak? tomu ty rikas zakladni novinarina? pokud ano, tak bych moc rad slysel, v cem (a drzme se tedy konkretniho tematu minuleho cisla) to tedy neni "zakladni novinarina", jak ty rikas. A drz se stejnych principu, po kterych volas. Tim mam namysli, bud konkretni, doloz to argumenty, ktere se opiraji o fakta, a nepouzivej prazdnych a obecnych vyrazu typu manipulace a propaganda.
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    RUBBERNECK: hezky pekne.

S_TEJK: hele, ja jsem to necetl (posledni respekt, do kteryho jsem zatim investoval, bylo cislo 29 a uprimne receno, moc me to nebavilo. hlavni tema - nova vlna feminismu - opruz, sumirovani znamych faktu, noveho nic). jen jsem se zapojil do vasi diskuse v okamziku, kdy jsem si myslel, ze k ni muzu neco dodat.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    problemem ceske medialni sceny je dle meho skromneho nazoru fakt, ze se tu zamenuje pojem "nezavislost" a "objektivnost". nezavislost lze chapat jako svobodu projevu nesvazanou nejakou majetkovou lobby. objektivnost je holy nesmysl. je treba si uz konecne uvedomit, ze i tady v cechach mohu a musi byt media, ktera zastavaji nejaky nazorovy proud, nejaka hodnotova meritka. a tim respekt je. uz skoncili casy, kdy se v mediich psala pouze "pravda".
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    S_TEJK: ja myslim, ze jde hlavne o to, ze respekt to tema uchopil tak, ze ty s tim jejich uchopenim nesouhlasis. to je v poradku, my to respektujeme. jsou tady ale i taci, kteri s tim jejich uchopenim spokojeni jsou a ty prosim respektuj je, zvlast kdyz tvoje presvedcovani nikam nevede.
    a k fenomenalnosti respektu jen tolik, ze respekt je fenomen ceske zurnalistiky (jak stoji v zahlavi) a to se asi jednim clankem, byt tady rozproudil vasne, nijak zvlast nezmeni.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    S_TEJK: na prvni pohled jsi mi ho velmi pripomnel
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    S_TEJK: nejsi ty Culik?
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: :-)

podle tebe odlišný názor = sračka?
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: bagatelizací? prošli jsme veškeré tvoje argumenty a ty jsi je všechny odvolal, zbyl ti jen tón odpovědí čtyř pozvaných odborníků na jedné půlstránce včetně fotek. Fakta jsi nepřipomínkoval žádná. Pak jsi přidal soukromý názor jednoho bloggera, který aspoň dokázal lépe zformulovat námitky, což ale také není argument, jen privátní názor jednoho člověka.

Myslím, že tvůj emocionální nepodložený výkřik rozebíráme už zbytečně dlouho.
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    S_TEJK: ze je to profesor, jsi napsal ty ;-) a jestli sis vsimnul, tak ja jsem se nevyjadroval k tomu, jestli respekt ustreluje, ale k relevanci jeho clanku k tematu. a trvam na tom, ze je to nazor, ne argument, protoze jiste je na netu blogger, ktery ma jiny nazor a dal by se sem uplne stejne prekopirovat.
    proste a kratce - jak napsal harald - je to nazor podobny tvemu, to je vsechno.
    HARALD
    HARALD --- ---
    S_TEJK: "pan profesor" se dnes v psaném projevu říká snad jen panu profesoru doktoru prezidentu CSc. ;-)

Jak píše Misa_pes, pastnul jsi sem názor jednoho z respektových bloggeru, který je podobný tvému. A jak nesouhlasím ani s jedním, tak mezi Mervantovým a tvým názorem je jeden podstatný rozdíl. Zatímco Mervant píše o zaujetí postoje většiny redakce na gruzínské straně, ty se tu rozepisuješ o údajné protiruské hysterii. Což není to samé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam