• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    SHAGA: v čem jsou "nepohodlné subkultury, političtí aktivisté apod." případně další myšlenky spojené s FNF karnevalem ideologickým harampádím?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: Víš, já bych i s heslem "freedom not fear" souhlasil, jakož i s tezí, že se omezují naše svobody ve jménu bojů atd., nicméně to by k tomu nesmělo být připojeno to ideologické harampádí (nepohodlné subkultury, političní aktivisté apod.). Nakonec svoboda, to je přeci moc pěkné konzervativní téma, ne?

Stále mi ovšem dlužíš ten doklad o tom že je respekt konzervativní.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    S_TEJK: ano, hodne jsem to zjednodusil, za to se omlouvam. vztah distribuce, potazmo inzerce a redakce je na dalsi debatu, kterou si ale kvuli "firemni" mlcenlivosti tady nemohu dovolit. obecne plati, ze prace redakce a dalsich oddeleni je oddelena. muze to pak pusobit takove to "podezrele" spojeni jako s vydanim "o kunderovi", nicmene je to velmi dulezite, nebot to oddelenosti je zachovana uplna nezavislost redakce. a to je treba za kazdou cenu chranit. nemyslim, ze by bylo vhodne, aby se radakce a distribuce vzajemne ovlivnovali, to je cesta do pekel
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    FIDEL: Moment. Nevšiml jsem si v respektu nikdy tvrzení, že "rusove nemohou mit nikdy demokracii, historie ukazuje, ze potrebuji tvrdou ruku". Jak už jsem psal, naopak je dáván prostor opozici a místy je v tomto respekt až aktivistický.

Co se týče nekritizování ameriky a dvojí metr: holt s ruskem máme přímou zkušenost, s amerikou ne, takže je logické, že si víc všímáme (nejen respekt) ruska. Je blíž a lépe mu rozumíme. Nebo snad latinskoamerické časopisy kritizují společně s amerikou stejně i rusko a čínu?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: takže prd víš, prostě jsi zastydlej týpek co se domnívá že liberální = radikálně levicový, nebo nějaký podobný sračky
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: dle meho spociva v mereni dvojim metrem , krom toho i v opakovani streotspu typu: rusove nemohou mit nikdy demokracii, historie ukazuje, ze potrebuji tvrdou ruku a ano navic mi vadi, ze co je zacaste kritizovano na Rusku neni kritizovano u ameriky, coz mne proste v pripade dvoji svetove hegemonie prijde hloupe...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    FIDEL: to je pochipitelně v pořádku :)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    FIDEL: Problém je v tom že jsi přehlédl že se neprovozuje "antirusismus" ve smyslu "antisemitisku", ale poměrně ostrá opozice vůči současnému kremlu. Nikdo v respektu nepropaguje nenávist vůči rusům, naopak, respekt často přináší různé hlasy z ruské opozice. V čem je ten šovinismus a antirusismus?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    a jeste jednu a posledni vec, pokud bych respekt vpravde nepovazoval za intelektualne dulezity tydenik v ceske spoecnosti, nediskutoval bych, nehadal se, nemel buklej tenhle klub a hlavne bych ho proste necetl, me veskere mysleni kolem nej(jez je jak negativni, tak pozitivni) je ale urcovano prave tim, ze si jeho vyjmecnosti v ceskem medialnim prostoru vedom sem.. ja taklenc zkratka nediskutuji v klubu o blesku(esli tady takovej teda je), to je preci vec, jez postrada smyslu
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: Já se ptám v čem je respekt konzervativní. Jestli uvádíš jen to, že kvůli neuvedení anotace na nějakou hipízáckou demošku, tak to je dost málo, stejku.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    S_TEJK: marketingove strategie se pripravuji dlouho dopredu na zaklade pomerne slozitych vyzkumu. VS studenti jsou skupinou, ktera ma nejvetsi potencial prirustku a tak se na ni zamereuji propagacni nastroje, v tomto pripade zdarma rozdavani pred fakultama v cele cr. o tomto nastroji se diskutovalo delsi dobu a jeho zvoleni nema nic spolecneho s obsahem konkretniho vytisku a to proste proto, ze distribucni oddeleni a redakce spolu nekomunikuji, presneji tedy nemaji spolu co komunikovat.
    Respekt, ten Vami obdivovany tydenik, za poslednich deset let vytvarel pomerne nechutne ztraty a panu Schwarzenbergovi uz dosly nervy to neustale dotovat, pochopitelne. Respekt v te podobe zhruba pred dvema tremi lety byl neudrzitelny.
    A tak prisel pan Bakala, ktery do nej nalil urcity veliky obnos penez s tim, ze Respekt si za urcitou dobu musi vydelat na sebe sam. A proto tu jsou ty zmeny posledniho roku, ktere nekomu mozna nevoni, ale ktere jsou nutne pro dalsi existenci Respektu. Pred zmenou formatu mel Respekt prodejnost cca 17k, nyni se pohybuje kolem 40k, coz je solidni vykon, kdyz si uvedomime, ze k nemu doslo zmenou vedlejsich vlastnosti a ze obsah vydani zustal stejne, mnohdy vsak vyssi kvality.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: rec tu byla o jednom fenomenu a ja se kriticky ohradil proti vylozene mainstreamovemu a heterostereotypy pretekajicimu nazoru na rusko, nemohu za to, ze mi vadi hloupy sovinismus u antisemitismu stejne jako treba u antirusismu, proste mi vadi, nevedel jsem, ze na tom je neco levicoveho a vzhledem k jednostejnemu hlasu ceskych medii v teto veci musim bohuzel konstatovat, ze zajimave mi neprijde prave to stadni mysleni a tak mi halt prislo zajimavejsi tomu tak trochu nastavit zrcadlo, jenze to je hned prezentovano jako ja nevim bolsevismus, laska k rusku atd atp
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    FIDEL: ano, českých
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: to že nevěnuje nějaké akci v berlíně jej dělá konzervativním? Ale prosím tebe.

FIDEL: Tvoje kritika tady tekla zatím jen jedním jasně čitelným směrem, a to proti vládě a pro rusko. Nic intelektuálně zajímavého, promiň, fideli.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    btw tahle predstava, ze mame vsichni jaksi uviznout ve svem myslenkovem prostoru je snad ta nejhloupejsi vec, co jsem v posledni dobe slysel(cetl).... stejne tak jako ja sem rad za kazdou medialni diskusi na urovni bych se dle reakci pisicich lidi z respektu vsadil, ze je dulezita i pro ne, neb ty polemiky vedou a zacaste i radi, to jen Shaga zrejme touzi po uzavreni v jasne vymezenem ideologickem prostoru, tistene polemiky mezi ruznymi listy vcetne respektu mne ale nastesti jeste presvedcuji o skutecnosti, ze i kdyz si neco myslim, tak nutne nemusim byt uzavren diskusi(jeste navic mezinovinarske), lepsi oboustranou kultivaci novinarskeho prostoru si tezko lze predstavit, skoro bych rekl, ze tzo je podminkou kriticker novinariny a tak vim, tze jak my posilame noviny jim a oni je ctou, tak oni zas posilaji nam a my je kupodivu ctem(i kdyz bychom jak vidno dle vseho nemeli;)boze tak kdo je tady ideologicky kostlivec??:)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: me se to velmi tyka, kritika medii mne castecne zivi, vcetne jeji pripravy na medialni stranky... naopak bych si prisel blbe, kdybych z teto pozice media obecne nesledoval, krom toho ma kritika neni levicova, ale kriticka, skutecnost, ze ty z vetsiny(na rozdil od ostatnich diskutujicich v tomto klubu) nejsi sto konkretne argumentovat a tak se pouze divis, na tom bohuzel pramalo zmeni a svedci spise o tom, ze ty mas cteni jen jako nedulezity privesek sveho osobniho zivota, jsou taci, kteri na df tim opravdu uvazuji, neudelas nic...
    he a "obecne liberalni postoje zelenych", to myslis tech ceskych?;)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: věděl jsem že se na to chytneš, chtěl jsem ti udělat radost, ty antiantikomunistobijče.

Přesně naopak? Tedy že se naprosto ztotožňuješ s ... atd? Neřekl bych.

Konzervativní je respekt jistě až na dřeň: hlásí kreacionismus, křesťanskou morálku, odmítá potraty, práva žen, hlásí tradiční rodinné hodnoty a výzkumníci kmenových buněk jsou pro něj zástupci sil pekelných, jistě.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    nikdo se tady banovat nebude, neodpovídalo by to duši Respektu :)

jinak co se týče toho článku, zarazilo mě, že se tam více nezkoumala možnost, že uvedený dokument je falzifikátem, kterým chtěla Stb vyvíjet na MK nátlak ...

každopádně jsem velmi zvědavý, jak se bude celá kauza vyvíjet, osobně si myslím, že v momentě kdy se obvinění prokáže, tak ten článek měl cenu a bude velmi cenným příspěvkem v debatě ohledně vyrovnávání se s naší nedávnou totalitní minulostí, nemluvě o novém nazírání na život a dílo MK ... nicméně pokud se neprokáže, redakce R by z toho měla vyvodit veškeré důsledky ...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    S_TEJK: Podívej se, cokoliv tu od tebe čtu vypadá jak kdybys byl z partičky pana filipa. Neznám tvoje názory na svět, jen čtu to co čtu tady. A tvé komentáře mi přijdou naprosto zbytečné, neboť se, zdá se, naprosto rozcházíš s názorem, který mám na svět například já a zdá se mi i redakce respektu (ačkoliv se v některých věcech rozcházíme). Kritika má smysl pokud je postavená na nějakém sdíleném základě, u tebe žádný nevidím.

Je to zajímavý fenomén, jak mají různí lidé tendence prudit do věcí, které se jich v zásadě vůbec netýkají. Ať už je to "zleva" od tebe a fidela tady do respektu, nebo "zprava" jinde také do respektu, nebo z růných pozic ledackde (například tady na nyxu) do zelených. Asi jsou obecně liberální postoje nějak dráždivé.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Nemohl by s. stejk respekt prostě přestat kupovat a unbooknout tenhle klub? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam