• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ale pred tim z CTK uz se nasel na uvodnich strankach novin. TO jednoho probudi z letargie.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    MAIMONIDES: no, kdyz mu poslal fax hradilek nechal to mesic byt stranou, kdyz CTK, druhy den si volali
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Těď nerozumím kam ty tři tečky míří?
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    MAIMONIDES: presne tak, moc presvedcivej nebyl. kdyz k tomu pridas fakt, ze ho CTK s nejvetsi pravdepodobnosti kontaktovala take skrze ten fax jakozto jediny znamy kontakt na nej a on hned zareagoval...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Mimochodem, reakce Kundery po zveřejnění opravdu nebyla přesvědčivá. Paranoidní kecy o veletrhu a atentátu. Nula informací.

Minimálně mohl popsat co si vybavuje z té doby, potvrdit/vyvrátit kontakt s Militkovou , Dlaskem atd.
    Jakkoliv to bylo velice dávno, tak tohle imo patří k událostem, které ti v hlavě tak nějak zůstanou.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Na Kunderu není afaik jiného kontaktu než jen ten fax. Čekat se jim nechtělo a další stopy nenalezli. Myslim, že měli na výběr mlčet a nebo přinést tuhle neuspokojinou verzi.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: stejne jako v pripade Celina
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    SHAGA: kdyz sem to psala, myslela sem presne na to, co mi vytykas:) myslim to trochu jinak, ale priznavam, spatne js formulovala..to je ale podle me mimo tema.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Wasabi, prosímtě, odděl si, tak jak kundera žádá, autora od jeho díla. Koneckonců fakt, že byl heidegger svině z jeho spisů ještě nic špatného nedělá.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MAIMONIDES: nezustal bych u jednoho(nedolozeneho) pokusu o kontakt a hlavne bych jejich slovy hledal dal a vic, Hradilek fakta az na tu jednu faksmilii neprinesl a jeste v celem textu jen interpretoval po svem... o tom, ze je pribuzny s temi, ktere jeho text po letech jaksi ocistuje ani nemluve...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Autora kontaktovali, co mohli, to ke zveřejnění sehnali. Na jméno PhDr.Zdeněk Pešat, DrSc. zřejmě nenarazili. Co dál měli dělat. Že to bude problematické a "událost" jim muselo být zřejmé a je to očekávatelné.
    Co bys dělal na jejich místě?
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    FIDEL: souhlasim stoprocentne.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MAIMONIDES: sam pro sebe v tom nemam jasno a nechci se stavet ani na jednun stranu zatim(cesi jsou vzdy se vsim rychle hotovi), v jedne veci ale jasno mam, ze jak v ustavu, tak v respektu slo spise o trhak, nezli opravdu pripraveny a promysleny pocin...
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    ja uz se v dnesni dobe opravdu nevyznam, je to 60let, myslim, ze uz se nikdy nedozvime skutecnou pravdu, prestoze kundera zije a muze to zapirat, apod..ale uz navzdycky to pospinilo jeho jmeno, (pro me osobne treba ne, ja ho jako autora miluju a v podstate me ani nezajima, jaky je clovek, ikdyz si myslim, ze spousta jeho charakterovych vlastnosti se odrazi v jeho dile), uz se proste bude tradovat- "Kundera byl zapleten do kausy, blablabla, udajne udaval..neni to potvrzeno, blabla"

takovych curaku, kolik sedi na vysokych vyhrivanych postech udavalo a ridi nas stat..tim chci rict, ze i kdyby kundera neco takoveho udelal, stejne ho budu obdivovat, protoze pro me jsou jeho knihy obohaceni mysli a potrava duse:) a to je vic nez nejake zakony a tak..:)
    sem se rozjela:) pardon
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Uf

Na druhou stranu jméno je jméno a těžko uděláš udání pod jménem vymyšleným?
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    WASSABI: myslim si to same...
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    FIDEL: bingo, ja si myslim, ze pokud se k tomu kundera usmyslel vyjadrit a prerusit tim tu 25letou barieru nekomunikace, muselo to pro nej byt opravdu hodne zle, ze uz fakt zvednul ten telefon... neverim tomu , ze mu poslali nejaky dopis s oznamenim toho zjisteni, jak jsem zaslechla v Událostech, komentářích na CT, a on na nej neodpovedel...kdyby mu prisel, myslim, ze by reagoval.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    tady tedy dalsi PRIMY pramen do mozaiky(zatim jsou jen dva) a zijici!

V Kunderově kauze udával student Dlask, tvrdí pamětník

Prohlášení literárního historika Zdeňka Pešata:

Když jsem si v úterních Lidových novinách přečetl o rozvíjení údajné aféry kolem Milana Kundery, a uviděl jsem jméno Miroslav Dlask a fotografii Ivy Militké, vybavila se mi přesně příhoda z jara 1950.

Tehdy jsem byl ve třetím ročníku Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a členem fakultního výboru KSČ. Miroslav Dlask se na mě obrátil se sdělením, že jeho přítelkyně (a budoucí žena) Iva se potkala s bývalým kamarádem, o kterém věděla, že uprchl na Západ a že se zřejmě ilegálně vrátil. Dlask mi řekl, že to oznámil bezpečnosti. Měl pocit, že o tom musí informovat i svou mateřskou stranickou organizaci.

A protože jsme spolu studovali estetiku a ze členů fakultního výboru KSČ znal nejvíce mě, řekl to mně. Předpokládal jsem, že Dlask chtěl svou přítelkyni ochránit před postihem, ke kterému by mohlo dojít, kdyby se její styk s emigrantem nebo dokonce agentem-provokatérem z řad StB prozradil. Na jeho sdělení jsem nijak nereagoval a s nikým jsem o tom nemluvil. S Dlaskem jsem se už po studiích nesetkal a pustil jsem to z hlavy.

Jsem vážně a nevyléčitelně nemocný člověk, v podstatě ležící pacient odkázaný na kyslíkový přístroj. Vzhledem k tomu nejsem schopen se nikam dostavit a jakýkoli rozhovor musím odmítnout. Včera, po přečtení novin, jsem o příhodě s Dlaskem řekl své ženě. Domluvili jsme se, že sepíšu všecko, co k této věci vím, a to jsem tímto učinil.

V Praze 15. října 2008

PhDr.Zdeněk Pešat, DrSc.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    ostatnete vsimnete si jak v citacich pracovnici ustavu pomalu ubiraji ze svych tvrzeni, petr uhl se nemyli, kdyz je dnes oznacil slovem "svazaci";)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    jako ze slov simecky je mi vpravde zle, touha po senzaci zde zvitezila na cele care a to nemluvim o dnesni vypovedi pametnika, jez mi prijde asi tak tisickrat pravdepodobnejsi, nezli tvrzeni Hradilka(pribuzneho s temi, jez se snazil ocistit a cloveka, jenz historikem neni;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam