• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    //OT a omluvy za nej...

založil jsem nový klub, na nyxu mi chyběl. pokud máte zájem a co říct k tématu, budu samozřejmě rád..

[ Novináři (nejen!) na nyxu ]
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    Proč Respekt "udal" Kunderu II (Marek Švehla)

http://svehla.blog.respekt.cz/c/53905/Proc-Respekt-udal-Kunderu-II.html
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    FIDEL: V tomhle souhlasim s Flipperem, je lepsi kdyz se objevi ten material podany Respektem jaksi jednostrane a kazdy si na neho udela nazor, nez aby se cela kauza zametla pod stul a zasveceni si ji nechali pro sebe s tim, ze je nepodlozena ci spolecensky kontroverzni

Jsem toho nazoru, ze u takovyho tematu ma i sam autor pravo zaujmout vlastni stanovisko a objektivita jde lehce do pozadi.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    FLIPPER: ja nevim esli to rozproudilo diskusi, tam pro ni nezustalo moc prostoru, jimi prezentovany natzor byl jasny
    MAIMONIDES: ano

MAIMONIDES: nebyla, ale ja nad tim premyslel a vzpominal sem jak sem reagoval, kdyz sem si pred lety o sobe precetl lzi na prvni strance Lidovych novin, byl jsem tak rozcilen, ze jsem pak v Lidovkach koktal a jiste jsem nepusobil verohodne.. tady se muzeme jen domnivat, ale pravdu mas v tom, ze to bylo prinejmensim divne
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FIDEL: já si myslim, že spíš než o trhák, šlo R o kauzu, která by nějakým způsobem rozdmýchala debatu ohledně naší totalitní minulosti a vyrovnání se s ní v rámci společnosti nebo jedince, což je téma, které je R vlastní jako máloco ... nicméně článek bohužel nestojí na tak silných základech jak by vzhledem k jeho závažnosti bylo záhodno ...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ale pred tim z CTK uz se nasel na uvodnich strankach novin. TO jednoho probudi z letargie.
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    MAIMONIDES: no, kdyz mu poslal fax hradilek nechal to mesic byt stranou, kdyz CTK, druhy den si volali
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Těď nerozumím kam ty tři tečky míří?
    RUBBERNECK
    RUBBERNECK --- ---
    MAIMONIDES: presne tak, moc presvedcivej nebyl. kdyz k tomu pridas fakt, ze ho CTK s nejvetsi pravdepodobnosti kontaktovala take skrze ten fax jakozto jediny znamy kontakt na nej a on hned zareagoval...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    Mimochodem, reakce Kundery po zveřejnění opravdu nebyla přesvědčivá. Paranoidní kecy o veletrhu a atentátu. Nula informací.

Minimálně mohl popsat co si vybavuje z té doby, potvrdit/vyvrátit kontakt s Militkovou , Dlaskem atd.
    Jakkoliv to bylo velice dávno, tak tohle imo patří k událostem, které ti v hlavě tak nějak zůstanou.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Na Kunderu není afaik jiného kontaktu než jen ten fax. Čekat se jim nechtělo a další stopy nenalezli. Myslim, že měli na výběr mlčet a nebo přinést tuhle neuspokojinou verzi.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    SHAGA: stejne jako v pripade Celina
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    SHAGA: kdyz sem to psala, myslela sem presne na to, co mi vytykas:) myslim to trochu jinak, ale priznavam, spatne js formulovala..to je ale podle me mimo tema.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Wasabi, prosímtě, odděl si, tak jak kundera žádá, autora od jeho díla. Koneckonců fakt, že byl heidegger svině z jeho spisů ještě nic špatného nedělá.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MAIMONIDES: nezustal bych u jednoho(nedolozeneho) pokusu o kontakt a hlavne bych jejich slovy hledal dal a vic, Hradilek fakta az na tu jednu faksmilii neprinesl a jeste v celem textu jen interpretoval po svem... o tom, ze je pribuzny s temi, ktere jeho text po letech jaksi ocistuje ani nemluve...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Autora kontaktovali, co mohli, to ke zveřejnění sehnali. Na jméno PhDr.Zdeněk Pešat, DrSc. zřejmě nenarazili. Co dál měli dělat. Že to bude problematické a "událost" jim muselo být zřejmé a je to očekávatelné.
    Co bys dělal na jejich místě?
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    FIDEL: souhlasim stoprocentne.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    MAIMONIDES: sam pro sebe v tom nemam jasno a nechci se stavet ani na jednun stranu zatim(cesi jsou vzdy se vsim rychle hotovi), v jedne veci ale jasno mam, ze jak v ustavu, tak v respektu slo spise o trhak, nezli opravdu pripraveny a promysleny pocin...
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    ja uz se v dnesni dobe opravdu nevyznam, je to 60let, myslim, ze uz se nikdy nedozvime skutecnou pravdu, prestoze kundera zije a muze to zapirat, apod..ale uz navzdycky to pospinilo jeho jmeno, (pro me osobne treba ne, ja ho jako autora miluju a v podstate me ani nezajima, jaky je clovek, ikdyz si myslim, ze spousta jeho charakterovych vlastnosti se odrazi v jeho dile), uz se proste bude tradovat- "Kundera byl zapleten do kausy, blablabla, udajne udaval..neni to potvrzeno, blabla"

takovych curaku, kolik sedi na vysokych vyhrivanych postech udavalo a ridi nas stat..tim chci rict, ze i kdyby kundera neco takoveho udelal, stejne ho budu obdivovat, protoze pro me jsou jeho knihy obohaceni mysli a potrava duse:) a to je vic nez nejake zakony a tak..:)
    sem se rozjela:) pardon
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    FIDEL: Uf

Na druhou stranu jméno je jméno a těžko uděláš udání pod jménem vymyšleným?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam