• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    FNF
    FNF --- ---
    Ondřej Slačálek: Touha vidět oběšence - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/11890-touha-videt-obesence
    CROSS
    CROSS --- ---
    MASOUT: tak já jsem si z republiky odskočil už před třemi lety, ale pořád to nějak zpovzdálí sleduju. Abych byl v obraze, až se mě ve výtahu někdo zeptá, co to náš prezident zase vyvádí.

Z dálky mi teda přijde, že na to, jak Respekt ťal do živého a jak Klaus zareagoval, je celkem ticho po pěšině. Jako by si to s hradem nechtěl nikdo moc rozházet.
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    CROSS: díky, člověk si na pár měsíců odskočí z republiky a už přichází o takovéto novinky... no nevim tak trochu mi to do toho hradního puzzle zapadá.
    Začíná mě to pekelně štvát, že takovýhle věci se u nás vůbec neřeší ve srovnání s tím, že tady děkan při promoci v červenci neuvedl, že "cituje" ( korektně řečeno) historku ze závěrečné řeči jiného děkana a byl za to vyhozen z univerzity. Nebo v novinách proběhl v létě článek, že letos odhalili u maturit deset lidí opisovat:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    PATISLAV: a já jsem si říkal, kde přišla k deziluzi. Pikantní je, že zrovna v tomhle čísle si někdo stěžuje na hrubku v nějakém z předešlých stripů. Tohle je taková stylová odpověď.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    PATISLAV: Český autor? Nebo šlo o překlad z Economistu?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    To vám takhle v novinách vyjde článek, kde autor hloupě přeloží "delusion" jako deziluzi a po pár měsících vyjde v Respektu komiks, ve kterém autorka článek cituje včetně špatného překladu...
    CROSS
    CROSS --- ---
    RESTINPEACE: já bych se taky bavil, kdybychom už měli rok 2013. Že s tím Respekt přišel rozhodně dobře je, někde v podvědomí mám dojem, že o tomhle případu se už v minulosti mluvilo, ale bez svědectví toho doktora.

MASOUT: tak přesně tohle mě napadlo, když jsem to četl! Nedávno si tu někdo stěžoval, že lifestyle v Respektu stojí za starou bačkoru, a tenhle výtvor to jen potvrzuje. Jinak smysl hledej na hradě. :-]
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    CROSS: nevim jak vy, ale ja se kralovsky bavim, podle me ted prisel Respekt s nejvybusnejsim tematem od kauzy Milan Kundera
    a je to zatracene dobre!
    MASOUT
    MASOUT --- ---
    CROSS: nějak mi uchází smysl?

No jinak pochopil někdo smysl článku "Počítač, který neodešel"? Trochu mě zarazilo, že pod článkem nebylo napsano Pepa Novák, 3. třída ZŠ - trochu článek o ničem v časopise za který platím $8 za měsíc (předplatný na kindle).

Jinak minulý týden je už několiklet první věc kterou v pondělí po ránu čtu :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Není čas přejmenovat klub na Respekt - zločinný časopis? ;-]
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    to netvrdim, ovsem do televize by ji posilat skutecne nemeli;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Paní Svobodová myslí není zrovna pilíř redakce...
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    Nyni jsem na ct24 koukal na povidani s pani redaktorkou Svobodovou. Horsi mluveny projev(jak obsahove, tak formalne) jsem dlouho nevidel, jeji vykon se blizil urovni Ivety Bartosove.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    PATISLAV: díky, já zase takovej nováček v oboru nejsem, jen jsem poslední dobou moc nečetla respekt a tenhle článek mi unikl :)
    nejspíš je to tento: http://victorin.blog.respekt.ihned.cz/c1-52598510-kdo-plati-porouci-ale-v-cesku-je-to-jinak
    kdyby někdo věděl o nějakém dalším, budu ráda za echo! děkuju.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KLAARKA: možná napiš přímo Taberymu, tabery@respekt.cz , třeba ti i doporučí nějaké další zdroje. Stejně tak, pokud jsi tak ještě neučinila, se seznam s klubem Za starou Prahu: http://zastarouprahu.cz/ https://www.facebook.com/#!/pages/Klub-Za-starou-Prahu/165205323513029
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    ahoj, Erik Tabery v úvodu ke svému sloupku odkazuje k nedávnému článku o necitlivém přístupu k památkám v Praze. Vzpomněl by si někdo, kdy ten článek vyšel? Píšu na tohle téma diplomku a velmi by se mi hodil. Díky.
    Zbořte hradčanské panorama | - tabery.blog.respekt.ihned.cz
    http://tabery.blog.respekt.ihned.cz/c1-52656440-zborte-hradcanske-panorama
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    WATTEVILLE: Já čtu odzadu.
    SEDMIKRASKA
    SEDMIKRASKA --- ---
    UFOMAN: Já sice respekty nestíhám číst, někdy mne skoro až nebaví. Né, že by se nejednalo o zajímavá témata, pro mě rozhodně jsou, anžto, by mu neškodilo ještě se trochu vzdálit od hranic normálnosti. Přeci jen, ze začátku jsou aktuálně probíraná témata a člověk je jich někdy až tak plný, že se mu už ani nechce se jimi zaobírat, je znaven, tedy já:-))

Fakt, já jako žena doslova oroduju a byla bych neskutečně potěšená, kdyby se začínalo nějakou zábavnější/ironičtější složkou na téma aktuálního dění, protože si tak člověk uvědomí, že se vlastně nic neposírá a i když to sám nemůže změnit, někdo to za něj vyřeší, taková obecná lidská moudra. Kdyby to někoho zaujalo, můžu se něco na ten způsob pokusit vytvořit. Myslím, že v Čechách tohle chybí a to obecné ignorantsví už mi leze krkem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam