• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FLIPPERRespekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. (Pavel Bém)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    MAIMONIDES: Provedu.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LEMUR: Příště stručně napiš, že novináře, kteří vedle faktů zaujímají k politice i postoj, neuznáváš a mohl sis ušetřit tu nepodloženou kritiku.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    To je totiž to, co z mojeho vlastního soukromýho pohledu dělá novinařinu novinařinou - že člověk získá novou perspektivu o něčem, co považoval za víceméně jasný a na co měl názor už dlouho a tak nějak z principu. Že člověk získá novou perspektivu o nějakym tématu na základě novejch zajímavejch pohledů, který jsou navíc (nutně) podložený nějakými fakty. Ten článek o drogách je pro mě toho uplně nejlepším příkladem. No a pak jsou články, který de facto jen prezentujou určitej názor. Švehla, Šimečka, Sobota, to jsou jména, který mi přicházej na mysl jako první. Erik Tabery pro mě bejval příkladem tý první varianty, teď se přesunul do tý druhý.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FLIPPER: > politika je na můj vkus příliš jednostraně postavená

To je velmi pregnantně řečeno přesně to, nad čím jsem tady brečel. Přesně tak. To je to co mi hrozně vadí.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    jo, ten článek o drogách je výbornej. a řekl bych, že podobný poctivý zpracování závažnejch témat o kterých se v médiích příliš nemluví (co si takhle z hlavy vzpomenu tak ještě život s autistickými dětmi, život s minimální mzdou, ...) je to za co cenim Respekt úplně nejvíc. potom ještě investigativní práce, ale řekl bych že tady se ostří oproti dřívějšku trochu otupilo. těžko říct proč. politika je na můj vkus příliš jednostraně postavená, i když jsem ocenil určitou sebereflexi k těm největším omylům jako bylo třeba schvalování invaze do Iráku etc ...

na druhou stranu u nás prostě není týdeník, který by se kvalitou novinářský práce byť jen blížil Respektu, takže ho kupuju dál ...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jsem sice teprve v půlce, ale VÝBORNEJ ten článek o drogách (Bože, proč jen lidi o těchhle věcech nemluvěj víc?) a klasika Jaroslav Spurný o tom fízlovi, a.k.a. vyjímky potvrzují pravidlo (?)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Prostě jsem se rozčílil no, tak co. Za všim si ale stojim. Hlavně mě to mrzí, protože jsem měl Respekt vždycky fakt rád. Ale sakra, tohle už nepapám.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    FTN: Moje diagnóza? Nepochybně. Ale můj šestý paranoidní smysl mi říká, že pro ně pracuješ, tak takže to vypustim.
    FTN
    FTN --- ---
    LEMUR
    LEMUR
    LEMUR
    LEMUR
    LEMUR
    Je to vážný.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Třeba články Jiřího Soboty - jakýkoliv. To je prostě naprosto nezkousnutelný pro mě. Jakejkoliv jeho článek za poslední půlrok, rok.

Jediný, co za to opravdu stojí, je jako vždy Jaroslav Spurný a Martin Uhlíř - první má tak velkej morální kredit, že mu sežeru všechno i s navyjákem, druhej se vyhejbá politice a píše jen o tématech, který mě osobně hrozně bavěj a zajímaj......

No takže asi tak.

Měl jsem Respekt moc rád, poslední dobou jen kroutim hlavou čim dál tím víc.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    A jestli někdo budete mít chuť chytnout se toho Babiše, jakože ho tu obhajuju, tak se ani neobtěžujte pokládat ruce na klávesnici.......... ;-(
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    Nejhorší je, jak tam píše, že rozhodnutí nepsat o Bakalovi byla chyba....... PROTOŽE NA TO JEŠTĚ SPOLEČNOST NEBYLA PŘIPRAVENA...!! Wow, OK, já osobně bych to teda bejval zkousnul, ale chápu. Zato článků o Babišovi najdem teď v každym čísle několik...

Ale to jsou všechno víceméně jenom detaily jednoho velkýho obrázku, kterej je z mýho pohledu strašidelně jasnej a na kterej se prostě už asi nechci dívat.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    A to jsem sám víceméně srdcem typickej bleeding heart liberal, s menším přesahem do konzervatismu. Prostě já bych vlastně měl bejt ten, kdo Respekt obhajuje. Alespoň podle toho, jak se sám Respekt profiluje. Ale tohle nezvládám zkousnout už. Nevim přesně proč a příklady ti žádný nedám, nesleduju to nijak posedle, nedělám si o tom poznámky kvůli nesmyslnejm internetovejm debatám a už vůbec se nemusim nikde obhajovat, to teda promiň... Jen sděluju svůj osobní názor. A mmch. vim, že s tim názorem a rozčarováním nejsem sám.

Jo a ještě - nečetl jsem (neslyšel) za poslední měsíce nebo snad roky nic trapnějšího, než ta sebeobhajoba od Erika Taberyho. Už jen to stačí k tomu, abych zahodil celej Respekt do koše a ten koš zapálil. Promiň, jestli se tě to dotýká nějak.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    MAIMONIDES: V audio čísle tohodle tejdne je prvních 5-6 článku čistě tendenčních, například. Všechny v sobě maj něco navíc než jen popis "objektivní reality" (předpokládejme, že něco takovýho existuje), všechny jsou s názorem - všechny stojej za *****. Pardon. Ale cejtim to tak prostě a nemůžu si pomoct.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    LEMUR: Nějakej další příklad?
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    STAROJDA: Ve mně osobně se něco zlomilo s tou superdlouhou a ještě o kus trapnější sebeobhajobou od Erika Taberyho pár tejdnů zpátky. To jsem prostě už nezkousnul a od tý doby koukám na všechno s velkym podezřením.... A dost čumim.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    LEMUR: Ničeho tak zásadního jsem si nevšiml, ale je pravdou, že poslední dvě čísla články docela přeskakuju a nebo nedočtu. Ale to považuju jen za jisté období netrefení se do mého vkusu, už se to stalo i dřív a pak zase spravilo.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    WOW

opravdu je tu poslední příspěvek z 2013 nebo je chyba na mém přijímači?

každopádně si chci pobrečet - poměr propagandy ideologicky zaměřených článků článků "s názorem" vs. něco jako "opravdová novinařina" je v poslední době tak strašně vychýlenej ve prospěch první varianty, že nejen že články v Respektu dávno nečtu, ale že už je ani nezvládám doposlouchávat v audio verzi

nevim, jestli za to může Bakala, Tabery nebo Ancient Aliens, ale začíná to bejt neudržitelný a zralý na naprostej odpis Respektu ..... jestli jste už k tomu došli dávno a já se teď probírám z komatu, tak se omlouvám
    HARRY_AXE
    HARRY_AXE --- ---
    O_THREE: Měl by ten kokain omezit, zjevně mu leze na mozek.
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    FLIPPER: ach jo, vypadá to, že si Respekt zase na rok předplatím, když to Pavlík Kolibřík tak pěkně shrnul. Jen jsem úplně nepochopil, jestli ten Respekt někdo čte nebo nečte... Respekt je jeden z nejmizernějších občasníků na české mediální scéně a proto ho také nikdo nečte. „Kvalita“ v něm poskytovaných informací i jejich objektivita, tedy dvou klíčových parametrů, podle kterých je možné měřit kvalitu média, je na tak zoufalé úrovni, že je s podivem, že jej ještě vůbec někdo čte.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam