• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    nebyt matiky (a jeji priserne zastarale syntaxe), tak jsem v te skole snad i zustal...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    diskuze nám tu nějak umřela. co třeba téma VŠ matematika vs programátoři ?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    hlasim 2roky CVUT FEL v letech 1994-1996... neslo mi technicke kresleni, pajeni a ruzne jine zhovadilosti, ktere jsme na gymplu nedelali. Vzdal jsem to sam a udelal si VOSku a pak normalne do pracovniho procesu....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MYKO: no jo, já vím, ale tohle ti kteří se k tomu diplomu dohrabali asi neuznaj... :-)
    Studoval jsem tak či onak aspoň 8 let (část dálkově). Jenže ona to není taková věda... věda je to dodělat, řekl bych.
    MYKO
    MYKO --- ---
    hlasim 6 let studia na FHS UK bez dokonceni bakalare a jednim dobrovolnym docasnym odchodem na rok, novyma prijimackama a nasledne definitivnim odchodem tez dobrovolnym ,)
    nelituju toho, ten papir by mi byl k nicemu a dozvedel sem se spoustu zajimavych veci. spis me mrzi, ze sem flakal i spoustu dobrych prednasek, ale proste nejsem zrovna ten zodpovedny studijni typ,
    navic vlastne diky skole sem se dostal k prekladani knizek, co me bavi, takze to taky cenim. Nicmene diplomy mi prijdou nadhodnoceny - clovek by mel dostavat jenom papir na to, jak dlouho studoval .))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WOOK: já mám nerealistické ambice (dělat v kosmickém výzkumu, třeba ... :-), ale mám problém prolézt matematiku... :-) zhruba někde okolo třeťáku už to fakt nejde, a ty nižší levly tu na jedné škole jo, tu na jiné zase ne ... ale je fakt, že já jsem se nikdy nenaučil se učit. mě prostě něco buď jde samo, nebo mi to nejde vůbec, a na vysoké škole už je bohužel ten poměr toho co mi jde samo pod prahem prolezitelnosti (někde asi tak kolem toho třeťáku...)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    tak já toho nechal jednou, po šesti semestrech - peďák v hradci králové, aj - nj. nějak mi začaly vadit ty přidružený věci kolem jazyků a možná proběhl i akutní záchvat lenosti nebo co....
    pak následovala civilka, rodina a zaměstnání.
    WOOK
    WOOK --- ---
    XCHAOS: tak struggler urcite nejsi podle toho, co pises - to jsou ti, co se TRAPI. maji nerealisticke ambice, jsou to sprti, co se snazi uspet, ale potrebuji kurzy na (nizsim) levelu.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    PANTARIL, TPK007: fimuni byl i muj pripad.. po prvnim roce caune a jsem rad ze tam nejsem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    WOOK: je možné, že spadám do všech těhle kategorií současně ? :-) SETTLERS a STRUGGLERS se zdají být protichůdné, ale u mě to tak je: buď potřebuju studovat něco fakt zajímavého, a nebo naopak tak triviálního, že tomu vůbec nemusím věnovat pozornost....
    WOOK
    WOOK --- ---
    ze vcerejsich (anglickych) novin, ale myslim, ze topicem se to sem hodi

    SCHOOL DROP-OUT
    Published 05 Nov 2007 - 10:24
    By Tim Ross, PA

    The Government has identified eight types of teenager who drop out of school at the first opportunity.

    :: ANGRY YOUNG REBELS. They are against the system. They are very hostile to authority figures, such as teachers, and disrupt lessons - but they could be encouraged to take up college courses which offer opportunities to succeed.

    :: QUITTERS. These teenagers believe they have tried and failed. They need to be offered appropriate courses which are not too difficult or too easy.

    :: REBELS WITHOUT A CAUSE. These are impatient to get a job and start earning cash. They believe their personality will be their key to success. School is boring but they are not hostile to teachers. Apprenticeships seem the best route.

    :: COOL DUDES. Life is predicated on having fun and school gets in the way. Teachers see them as lazy. They need to see links between their education and their interests - mentoring could help.

    :: HEDGERS. They are waiting to get their GCSE results before they decide on their next step. Vocational options can help.

    :: SETTLERS. They sit between the cool dudes and the quitters - they want an easy life and need to be offered courses in which they can succeed.

    :: ESCAPISTS. They dream of being discovered but are disengaged. Vocational courses and mentoring can help get them back on track.

    :: STRUGGLERS. They want to do well but have unrealistic aspirations. They are eager to get on but need courses at an appropriate level.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PANTARIL: jo, s náma je to podobný, až na to že já vlastně přísně studentský život nikdy nežil, a vždycky jsem při škole měl firmu a něco programoval... právě přemýšlím, jestli se někdy v životě dokopu soustředit fakt na těch 3-5 let jenom na školu a na všechno ostatní se vykašlu, protože nevím jak jinak to dodělat... prostě si vždycky najdu výmluvu, že něco jiného má větší prioritu než zkouška která mě nebaví...

    Jinak samozřejmě nečekám, že někoho mrzí že studoval... spíš řeším lidi které mrzí že nedostudovali (a ne, to nesouvisí s tím, jaké mínění má kdo o konkrétních lidech, které zná, kteří dostudovali... můj problém je, že drtivá většina mých přátel jsou vysokoškoláci, z nějakého důvodu.... a prostě mě štve, že mě systém neakceptoval jako jim rovného...)
    TPK007
    TPK007 --- ---
    PANTARIL: na FI MUNI jsem sel proto, ze jsem si myslel, ze chci delat s pocitacema - a utekl jsem po prvnim semestru a do ted toho nelituju...

    pak prihlaska VSE, pulroku delani vsehomoznyho a bydleni vsudemozne, pak informatika VSE... oborovy predmety co me bavili super a v pohode, ale bohuzel jsem si musel dat takovy kraviny jako ucetnictvi a prava atd... dal bych mohl zkopirovat tvoje odpovedi na otazky v zahlavi - absolutne zadnej zajem o ty predmety --> odmital jsem se je ucit --> bakalarsky zkousky se odtahakovat nedaly :o( konec po 4 semestrech.

    pak prace, na natlak rodiny a pritelkyne jeste posledni prihlaska na dalkovem studiu CZU (konec po 2 semestrech, protoze jsem mel pristup 'prece si nenecham zrat cas kvuli zkurveny hnojarne, proc zrovna JA bych mel na VS delat herbar a starat se o nejaky prasata atp...')

    takze to shrnu. MUNI rozhodne nelituju, ty VSE je docela skoda a hnojarnu jsem nikdy vazne nebral... na to ze ziju na vysocine mam dobrou praci, na nejakou dalsi skolu uz vazne kaslu
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    hm klub presne pro me:)
    studoval jsem 3x neuspesne fakultu informatiky na MUNI, dostal jsem se do tretaku, k bakalari mi chybela bakalarka a statnice a jeden predmet, pak jsem toho nechal protoze

    a) se naskytla dobra prace kde jim zalezelo na znalostech a ne na titulu
    b) skolne 24k kc/semestr prestavalo byt unosne
    c) jsem tak nejak v 25 letech zjistil ze uz mam studentskeho zivota dost a chce to nejakou zmenu

    Ad otazky v zahlavi.. nemrzi me to vubec byla to cena zkusenost a myslim ze bych se ochudil o spoustu veci kdybych sel pracovat hned po stredni.
    Sebevedomi mi to mozna trochu snizilo coz je asi dobre.. problem byl ze na gymplu jsem se 'nenaucil ucit'.. stacilo mi davat pozor v hodinach a prochazel jsem bez problemu vicemene s vyznamenanim (i z maturity:). To mi pak na vysce chybelo, sednout si ke skriptum a X hodin denne si je cist mi prislo jako strasna nuda a proto jsem to nedelal:)

    O dalsi vysoke skole uz neuvazuju protoze jsem zjistil ze titul opravdu nepotrebuju. Vetsina prednasek a ucebnich materialu je navic verejne dostupna takze pokud me nejake tema zajima, neni problem si o nem rozsirit obzory aniz by clovek pritom musel nekomu lezt doprdele u zkousky nebo se ucit kvanta veci ktere ho absolutne nezajimaj.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ja odesel z jedny kvuli matice (a taky ze jsem na to sral) a ted jsem na jiny, mnohem lehci a pracuju u toho. sice je to honicka, ale clovek si muze aspon dovolit neco vic nez 2 piva a mesicni jizdenku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no, tak zatím tuhle diskuzi moc lidí trvale nesleduje, tak uvidíme, jak se to vyvine...
    GORG
    GORG --- ---
    :) ja já jsem nechal dvou škol
    ani mě to moc nemrzí, ikdyž mi to trochu chybí ty studia

    ale zvláštní se mi už docela dlouho opakuje sen, ve kterým znovu dělám příjímačky na vejšku a jsem z toho nadšenej.ale to může znamenat cokoliv.)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ja se rad specializuju a mimo to si rad doplnuju vseobecny znalosti, pricemz prezencni studium k tomu nepotrebuju. pokud jde jen o to, dneska si stejne clovek muze stahnout vsechny studijni materialy z Internetu. a co teprve ty skutecne odborne...

    na druhou stranu chapu, ze mit titul je lepsi nez ho nemit, z toho muzu mit tak trochu maly mindrak :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: jako jo, ale ono to nemá být o použitelnosti v běžném šedém každodenním životě... ono to je právě o té výlučnosti a schopnosti úzké specializace, nejspíš. nebo já nevím. já té specializace nikdy nebyl schopen, vždycky jsem se snažil o nějaký všeobecný rozhled...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ja odesel z vejsky pred koncem prvniho semestru, radeji jsem si narychlo odkroutil civilku a honem rychle do prace vydelavat prachy. dodnes nelituju. casto vidam lidi, co vylezou ze skoly a neumi si ani vyridit obcanku na urade...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam