_BENNY: joe mi ukazuje konext, ve kterém aktuálně jsem, např.název funkce v .c nebo třídy/metody v .py. nevím jestli se s těmi kontexty dá už pracovat jinak, ale tvůj dotaz moc nechápu: search + replace můžu omezit na konkrétní označený blok. jinak nevím, proč bych měnil proměnou ve "funkcích které používají jinou funkci" ??? tam je přece už lokální namespace... ale to je fuk... prostě se změnami názvů funkcí a proměnných jsem si užil svoje, a výsledek je, že člověk se naučí rozvrhnout si to tak, aby nic nepřejmenovával... o tomhle to fakt není... to je právě to "řízení auta"...
podívej, starého psa novým kouskům nenaučíš... já používám joea právě proto, že má klávesové zkratky skoro stejné jako kdysi to Borland C/Turbo Pascal IDE, resp. jako T602. člověk to má hluboce zakořeněné, a je to prostě prostředí, ve kterém může pracovat i poslepu o půlnoci.
každopádně přejmenovávání entit ve zdrojovém kódu je samozřejmě něco, co pokud možno nedělám, protože pochopitelně: člověk si pamatuje který identifikátor znamená co, a měnit to v polovině projektu nemusí být (až na speciální vyjímky) dobrý napad. a pokud na projektu spolupracuje víc lidí, tak je to skoro zločin.
ale uznávám, že už Borland IDE mělo docela rozumný frontend pro grep, kdy šlo jednoduše stránkovat mezi nalezenými výskyty, zatímco já to dnes dělám nepatrně složitěji. ale je to všechno otázka stylu a přístupu ... stejně jako v hudbě méně akordů může znamenat více, tak ani při vývoji nejsou cmdline vývojové nástroje nutně podřadné... ale nemá cenu je komukoliv vnucovat, to uznávám.