WENCA: zrovna na tom pracuju, jsem na druhý stránce, až budu mít tři, postnu to tam. není to snadné, zrovna řeším formulaci "neomalená čistotá efektivita" (tedy, to je právě to ... viz ten klub). Anglický originál mám koupený na papíře - nevěděl jsem vůbec, že je to k dispozici online.
VYHULENY_UFO: Já se ale s takovými OS setkal, dělal jsem krátce pro jednu francouzskou firmu, co vyvíjela vlastní bezkernelový OS (zajímavá koncepce - vlastně všechny aplikace jsou tam jen knihovny objektových metod, které jsou navzájem dynamicky slinkované...).
Každopádně tvojí představu programátora jako pouhého dělníka nesdílím - stejně tak není dělníkem sochař, není jím malíř (obrazů, ne pokojů), není jim grafik - prostě lidé, co si programátory najímají, se musí smířit i s tím, že část programátorů je schopna udělat i analýzu či design aplikace, a že se od nikoho nepotřebují nechat najmout.
A psal jsem o tom, že uzavření VŠ vzdělání mě zajímá pro vzdělání samotné, a kvůli schopnosti komunikovat s jinými VŠ jejich jazykem a na dostatečné úrovni - nikoliv kvůli výši platu, nebo titulu přede jménem.