• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOScollege drop-outs (+práce při studiu, samouci, kolikrát jste nedokončili vysokou? jaký je rekord ? jaký to mělo důvod?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH:
    MTHU: heleďte, kdo mě zná, tak ví, že čtení dávám přednost. ale kromě toho to musí jít demonstrovat na názorných příkladech.

nemám prostě rád, když počítám něco, o čem si nedovedu představit, co počítám. vizuální představivost je pro mě klíčová: a lze jí aplikovat i na vícerozměrné výpočty - vždy lze přidat další rozměry např. obarvením trojrozměrného modelu, jeho animací v čase, apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    začínám být hrdý na to, že jsem nedostudoval, pokud je IT možné využít takto:
    Face-Scanning Vending Machine Denies Children Access To Pudding - Slashdot
    http://tech.slashdot.org/story/11/12/24/0436243/face-scanning-vending-machine-denies-children-access-to-pudding
    MTHU
    MTHU --- ---
    Pak se ještě nechat zmrazit na pár století a počkat na mozkový implantáty. Nebo to vzít postaru a prostě si to přečíst :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Jo, jeste ti muzou rict ktery kapitoly si mas precist.
    Ale anglosasky skoly vetsinou chtej oboji (tj. nejdriv si to prectes, pak k tomu mas prednasku ktera dovysvetli tricky veci a doptas se).
    Ale krom knizek a videji mne nic moc nenapada.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: musí existovat něco jinýho, než koukání na přednášky, sakra :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Bohuzel. Ale ja mel dojem ze koukani na prednasky ti nic nedava. Jestli doslo ke zmene, tak MIT ma spoustu peknejch prednasek zdarma (a mam dojem ze i assignmenty k nim). Akorat te nikdo nekontroluje, jestli se ucis poctive (a neda titul).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Máte někdo zkušenost s Open University?
    Undergraduate Courses and Degrees - Distance Learning - Open University
    http://www3.open.ac.uk/study/undergraduate/index.htm
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLAMI: jo, asi mě už neuspokojuje, když mi padají jenom programy a servery :-)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    XCHAOS: v zajmu bezpecnosti lidstva doufam, ze to po prakticke strance veci nedojde dal nez ten dialekt C.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nějaké odkazy pro lidi, co by se "post-vyhazovně" (alternativna k post-graduálně) třeba zajímali o studium aerodynamiky (mě to zajímá dost):

Aerodynamika
    http://lu.fme.vutbr.cz/ucebnice/opory/aerodynamics.php
    Akademie letectví « Populárně naučný časopis o létajících strojích, leteckém modelářství a letectví obecně.
    http://www.airspace.cz/akademie_letectvi/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    proč já nestudoval tohle... tady bych třeba z matiky nepropadl :-)
    Powertalk.cz: Rozhovor s Annou Hogenovou
    http://www.powertalk.cz/rozhovor/Anna_Hogenova
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    HARVIE: popravde jsem to udelal tak nejak nahodou
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BLAMI: uaaaa mame tu spiona :-D :-D
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    HARVIE: FEL uz mam za sebou (uspesne)
    HARVIE
    HARVIE --- ---

BLAMI: no zkus si FEL, ten je mnohem depresivnejsi, vsechny ty tmavy chodby skoro bez osvetleni. hlavne zimni semestry sou psychoterror... no more...
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    XCHAOS: Na FITu nepropadnes z matiky drive nez propadnes depresim.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Tak ja sem se vyjadroval fakt jen k tomu konkretnimu tematu psani skript na VS. (a tam mazactvi vs dropouterstvi ma rozdil jen v nejakym vhledu do zakulisi financovani, a i to se evidentne lisi ustav od ustavu)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEDRIGERN: určitě. a kromě toho, tohle je prostě klub pro lidi, kteří VŠ nedostudovali :-) takže cené podněty od VŠ pozitivních jsou tu sice ceněny (třeba z hlediska těch, co by ještě rádi dostudovali) - ale přeci jen, trochu víc to je to tu o nás, co jsme prostě na úroveň mazáků nepostoupili, a o našich důvodech či nedůvodech.

+ pochopitelně, je to i o hledání paralel ve světě, a tam se drop-outs zatím prosazují hlavně v branži IT: je to zřejmě i o její poměrně značné neregulovanosti a o tom, že titul tam v praxi není vyžadován
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Ehm, ale tak pokud chceš z těch procesorů víc jak abstraktní základy, zajímavosti a základní nutnosti, tak se opravdu nemůže překážet cizí jazyk učebnic. A tím nemyslím jen angličtinu.

IMHO jsme se bavili o základech na úrovni bakaláře, ne?

PS: Možná trochu moc ujíždíme jedním směrem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: mno... já se zasekl už na střídavých obvodech :-) (všechny ty komplexní kapacitance, rezistance a impedance). a ty zrovna v počítačích nejsou... (jakkoliv uznávám, že jsou analogové obvody taky zajímavé téma, tak tehdy prostě frčela digitalizace a mě to nezajímalo...). ale na FEL jsem nevydržel dlouho, to je pravda.

Fakulta Informatiky na ČVUT mě relativně zajímá, to je fakt... v 90tých letech (a vlastně až donedávna) neexistovala.... ale nepřihlásím se tam, dokud nebudu mít dostatečnou záruku, že zase nepropadnu z matiky:-)

(ale BTW, neměl jsem na mysli jen ASM... měl jsem na mysli, že celá informatika vychází z teorie jazyků a automatů a ne z ostatních oblastí matematiky...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam