XCHAOS: cena nergie mi směšně levná při pohledu na složenky nepřipadá, tobě ano???
to že energie stojí kolik stojí je dáno hlavně npokřiveným trhem díky energetickým monopolům,největší zisky stabilně vyjkazují firmy dodávající ,samozřejmě že na pricipu hydraulického despotismu to bez čeho se dnes neobejdeme, voda,plyn, eelektřina
kdyby existovala konkurence a stát defacto nevytvářel další dojnou krávu sdo státní pokladny mohla by být tržní cena energie ještě níž
Pokud se i nadále ceny energií zvedají aaniž by se zvedaly náklady,tzn čezu zisky při přepočtu na vyrobenou kw neustále rostou ,znamená to že cena na burze nekoreluje s náklady na výrobu,je to prostě tak...
podle mě je obrovská rezerva v liberalizaci státu, ukonční státních represí, více samosprávy atím pádem i zlebvnění ceny práce která je podle mě z hlediská nákladů na prvím místě...
ano technicky je možné stavět dřevěný most, polož si otázku zda je něco takového v dnešních legislatiních podmínkách možné,aneb most zejména pro silniční provoz musí splňovat parametry a pdomínky a NOSNOST MUSÍ být jasně dána.
to že se spousta věcí dnes řeší tak jak řeší je dánou legislativními podmínkamy které jsme v zájmu blaha o občana, obča\s i proti jeho vůli učinili..
aneb nesvéprávný občane, ty by sis postavil lávku přes most pak by ses mohl utopit kdyby neměla patřičné paramtery, založíme stavební úřad, odpor,pardon odbor a vydáme stovky pazávazbných vyhlášek nařízení a poviností.
divil by ses kolik jabkáren je kolem lávky pro pěší pře potůček kde by si prstruh ošoupal břicho,pokud tuto lávku chce oficiálně postavit obec...