• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    FESTER
    FESTER --- ---
    DIOD: tak u me placani ??? ok ty zavri drzku s tim vasim buh vi jakym realismem nad stavu veci... vime ze jsme v pruseru a delame aspon neco aby ten kreten Obama ameriku nezbakrotoval... vam uz zbankrotovaleo tim vasim socialnim frealismem recko... ted to ceka spamelsko, italii, portugalsko, irsko... a nejvetsi kontributor do IMF je USA tak vlastne ten vas raj zachranujem.. zavri zobak
    DIOD
    DIOD --- ---
    FESTER: Přestaň tady prosím tě plácat, Amerika má poměr dluhu k hrubému ročnímu produktu 90 procent. Od devadesátých let se Američané rozhodli, že šetřit nebudou a budou žít na dluh, a naučili to celý svět. Dnes mají roční schodek obchodní bilance jen s Čínou čtvrt biliónu ročně.

    Běžní lidé přicházejí o bydlení, nedosáhnou na zdravotní péči a kvůli vzdělání se musí zadlužovat na celý život. A do tohohle srabu Ameriku přivedlo tvrdé pravicové jádro, které pořád omílá dogmata o samoregulaci volného trhu, jen aby nejbohatší mohli ještě bohatnout a odírat střední vrstvy do krve.

    Amerika přinesla světu i monstrózní obezitu, která je výsledkem "volnotržní soutěže" potravinářského průmyslu. Potraviny jsou vpodstatě jedovaté, ale hlavně když to sype. Obézní člověk si pak musí platit drahou péči a léky, ale jen když byznys kvete. Třešnička na dortu je ropná katastrofa posledního měsíce, kterou zase způsobila jen chamtivost a arogance těch "vyvolených".

    Do toho započítejme bigotní náboženský fundamentalismus jihu a pokrytectví, se kterým amerika plundruje bezbranné státy se zbývajícím nerostným bohatstvím, a máme tu impérium, které si dnes nezadá se Stalinovým Ruskem.
    FESTER
    FESTER --- ---
    RAGNAROK: Barbara boxer.. katastrofa podivej se na tu picu Nanci Pelosi ta je california... a co dela za katastrofalni veci ve federalu jako house speaker... vic co to je ??? 3 nejvyssi postava ve federalu

    v pripade ze Obama natahne brka.. president bude Biden...
    v pripade ze Biden natahne backory tak president je Pelosi
    FESTER
    FESTER --- ---
    RAGNAROK: taky to vidim... sam tam ziji a Arnold jako republikan ??? blbost to je prevlecenej demokrat... a california senat a kongres ??? samej demokrat... pidivej se napr na SF major.. totalni katastrofa... prave proto hodne company odchazi z californie...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    FESTER:

    podivej se na kaliforňu to je priklad Über Alles. Nejbohatsi stat USA. lol
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: no ale pořát je ten kamión na tunu a kilometr o řád výhodnější.. úspory z rozsahu nezmizí - naopak, ještě se možná zvýší (dvojkamión a zásobování jen každý druhý den).

    a nevým proč bys chtěl zvýhodňovat lokání výrobce na trase kamiónu - komu to pomůže (kromě nich) ? dotovat drobné zemědělce??? proč proboha?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DIOD: Černobyly svět? :)

    To s tím Černobylem nebylo o tom že bys byl komunista, ale spíš ilustrace tvého nesmyslného přístupu "pomýlenost víry + odvrácená strana živostního stylu"..
    FESTER
    FESTER --- ---
    a Obama je radicalni liberal
    FESTER
    FESTER --- ---
    podivej se kam kraci spanelsko, kam italie... te je ten euro liberalismus...
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: well moje zkusenosti jsou jine... podivej se na recko... :)

    podivej se na Obamu... to mluvi za vse ten liberal pohled na svet
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: já jsem liberál, a věřím, že volný trh jako celek má více informací, než kterýkoliv z hráčů na tomto trhu. trh pokládám za formu kooperace mezi svéprávnými a zodpovědnými jedinci (nebo jejich většími celky - kolektivy, komunitami).
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: jiste.. ty zase jsi v prehledu
    DIOD
    DIOD --- ---
    FESTER je mimo tady, ale v jižanském, retro Bible-beltu dobře zapadá (nebo se aspoň snaží o dokonalé mimikry). Takových lidí tam jsou statisíce.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ty si fakt mimo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DIOD: pokud odmítáš černobílé vidění světa, jsi můj člověk ! to je základ.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: ne. kamión pořád uveze více - ale Trh 2.0 zohlední i takové věci, že kamion třeba veze něco, co konkuruje lokálním výrobcům v cíli jeho cesty. A tudíž zde budou lidi, kteří budou ochotni se hedgeovat proti cestě takového kamionu :-)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Aby se nakonec neukazalo ze kapitalismus selhal ze stejne priciny jako ten vas komunismus. Pockat… ono uz se to ukazalo.
    DIOD
    DIOD --- ---
    Je to vtipné jen pro lidi, kteří potřebují černobílý svět - komouši versus trh, islám versus demokracie, a podobně. Já jim říkám hlupáci.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    E2E4: vtipný a relevantní-palec hore
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DIOD: vláda obvykle vládne, a nevrtá - ne že by ve vládách nebylo dost vrtáků, ale to nesmíš brát tak doslova :)


    A katastrofa v Černobylu zase ukazuje pomýlenost levicové víry, že "stát a strana se o všechno postarají". Aspoň bělorusové a ukrajinci jednou okusili odvrácenou stranu svého opulentního životního stylu (žigulík v každé rodině a elektřina po celý den).. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam