• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    XCHAOS: la eh**,motivací je vždy úspora a efwektivita, nebo si myslíš že pan ford vymyslel linku páč měl zrovínka on líné dělníky...
    je jedno jesli makáš u pasu, apropo ty si jelito které průmyslovýý podnik dneška zevnitř nikd ynevidělo,vidˇ?Tak trošku pan Marx který na radu svého mecenáše a živitele engelse,který nakonec díky marxoci zkrachoval,a to totiž když už o tom proletariátu píše, zda by se nechtěl podívat na realitu,odvětil že nikoliv, páč by se to nemuselo shodovat s jeho teoriemi ,že???
    Rutinní a běžné operace na pasu dávno obstarává automatika a PLC s nějakým simaticem má kdejaká lisovna cihel.dělnící slouží spíš jako kontrola,většinou se jedná o operátory kteří obskluhují sofistikované systémy ,kombinace nadstavbových aplikací
    řídících ať už přes průmyslové počítače řči přímo dané měniče daných strojů
    udělej si někdy až budeš mít čas exkurzi a zapomeň na obrázky z počátku 20 století, ju?????
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOBASH: otázka co kdyby to býval zkoupil někdo, kdo by to nechal aspoň skoro bez zisku přežívat - místo aby to koupil ten, kdo měl největší zájem, aby to chcíplo.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    XCHAOS: mimochodem prací a kolektivismem se vyznačuje úplně jiný systém,kdo měl práce co zdroje blaha a moci plné huby????
    nepleteš si nějak pojmy???
    kapitalismus je založen na individualitě, žádná kolektivní vůle, vůdčí síla, fuhrerovský princip, žádná povinná práce.
    to socík měl paragraf za příživnictví=to jest neměl jsi oficielně zaměstnání!!!!!
    TAKŽE SLOVY KOCOURA Z RED DWARFA-CO TO SAKRA MELEŠ TY VOŘECHU???
    PS:ano socialismu se nám díky západoevropským soudruhům vrací, možná se vrátí i tato glorifikace práce, ostatně právo na práci je zakotveno v lisabonské smloubě, takže ano ale to nemá s kapitalismem už lautr nic společného...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: no tak sedět doma "bez náplně" (já třeba sedím hodně doma u netu, a pracuji též z domova) a makat 8h denně u běžící ho pásu, to jsou dvě různé věci !

    já sám vysvětluju, že motivací pro průmyslovou revoluci částečně bylo i to, že lidi nebavilo sedět doma nebo 12h denně makat na poli, apod. původní motivací byla lennost - ale tvrdím, že se ta lennost nějak "vymkla zpod kontroly".
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    XCHAOS: já ti nevím ale život bez práce jest životem bez náplně
    představa že bych seděl doma na prdeli a čiměl na ranní pořady tv hovna mě opravdu neláká
    ano práce je nutností,protože zajišťuje tvé přežití,aneb to máš jedno ječstli sběr a lov klučení lesa a potyčky s divou zvěří a lopežníky či facha!!!!!
    Dřív lidé museli pracovat daleko tvrději a déle a dostali méně než dnes!!!!!!!!!

    typický zemědělec vstával v 5.00 ráno ,spat chodil kolem 9 a celou tu dobu makal jak bulhar...
    myslet si že tě dnešní systém činí otrokem práce a považovat za vykořisťvání dnešní systém v porovnání s klopotnou dřinou našich předků považuji za nehoráznost
    7,30 pracovní doby,přičemž ot pracovní je u některých pozic a zaměstnánj spíš úsměvné,ostatně ty se u práce asi taky moc nezapotíš,to není NIC!
    naši předci kteří nebyli tak hnusně vykořisťováná kapitálem dřeli do úmoru a mimochodem dlouhověkost je způsobena hádej čím,áno kefalín je to zejména snížení opotřebování organismu...(ano vše má své zápory, dnes se to zvrhává v obecnou lenost a téměř každý je dnes obézní)

    ty nemáš představu o to m co je to práce a už vůbec ne o tom co je to za pakárnu ruční práce, zejména pak v zemědělství.
    já jsem za mechanizaci, industrializaci a usnadnění klopotné lidské dřiny vděčný.
    Pro mě, který se živí nemanuálně představuje zedničina,elektrikařina truhlařina a jiné srandy zábavu a relax(já jsem poměrně manuálně zručný, leckdy právě hodnotím s nahledem tvé teoretické nesmysly, ano mám realitvně dost zkušeností ve stavařině)
    Vím co to je Vytahat po schodech do 2patra 2 palety betonu či 40m dlaždy v teplých,to ještě šlo,ale odbahnění tchánova rybníka to fakt zábava nebyla,takže po týdnu ručního se vrtání v jílu a bahně konečně nastoupa mechanizace,aneb spešl bagr do bahna...za minutu udělal víc než 3 lidi za týden,rybník byl hotov za 5 hodin, cena 20k,kontrolní otázka, co vyjde lépe,levněji a ekologičtěji???????...toliko k té kráse a malebnosti manuální práce.

    Opravdu oceňuji lidskou práci a umím si jí vážit,a právě proto nechápu tvoje volání po návratu k primitivním a nevýkonným nástrojům, oproštění se od všeh vymožeností které člověku unmožňují tu mnohdy zbytečnou dřinu překonat pomocí techniky
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    XCHAOS: Přečti si část "other explanations of ..."

    Rozdíl je v tom, že v Evropě tramvaje a MHD vůbec dotuje stát, resp. města. V USA tomu tak nebylo, tudíž se to neuživilo a mělo smysl to skoupit a nechat chcípnout.
    OTZ
    OTZ --- ---
    E2E4:asi ironie ze..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OTZ: No nevím jestli jsi to pochopil..
    OTZ
    OTZ --- ---
    E2E4: Na irák zaútočili ve chvíli kdy prohlásil že bude obchodovat ropu v Eurech -jako USA? hezky..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=128744§ionid=351020102

    A pak že iránci způsobí krach USA když budou chtít za ropu eura, jak říkalí peakaří (podle dnešního úzu "péčka" :) a antiglobalisti (Na irák zaútočili ve chvíli kdy prohlásil že bude obchodovat ropu v Eurech)..

    http://www.energybulletin.net/node/12125
    http://www.globalresearch.ca/articles/CLA410A.html
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    XCHAOS: Pokud byly ty místní tramvajový linky tak levný, že se je automobilkám vyplatilo je koupit a nechat zkrachovat, tak to asi znamená, že je nikdo jinej nechtěl, protože kdyby se na nich dalo slušně vydělat, tak by je někdo udržel naživu.

    A pokud se na nich nedalo slušně vydělat, znamená to, že s nima nikdo nechtěl jezdit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: no a právě v té doby se taky objevili myšlenkoví předchůdci dnešních enviromentalistů...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: možná ano! ale ono to vůbec není málo ! i pád komunismu v roce 1989 byl značně spojen s tímto obecným pocitem, že komunisté budují průmyslovou civilizaci pro ní samotnou - bez ohledu na reálné potřeby lidí a kvalitu jejich života.

    ono hrozivé "arbeit macht frei", "práce matka pokroku", "kdo nepracuje ať nejí", "všechna moc pracujícím" - to je přesně to, proti čemu je neustále nutné protestovat ! proto jsem alespoň liberál, protože se mi alespoň otevírá cesta k tomu nahradit práci volnou směnou produktů a služeb, aspoň hypoteticky.

    systém, který nutí lidi pracovat, je nutně šílený ! průmyslová civilizace byla sice na začátku dobrý nápad, který původně vzešel z lidské lennosti a ze snahy optimalizovat a vyhnout se té nejtěžší, nejnudnější a nejnamáhavější práci - jenže co následovala ? práce, jakožto znak příslušnosti ke kolektivu, nebo práce jako symbol poslušnosti v hierarchii lidské společnosti.

    samozřejmě že fuj ! pochopitelně, že chci solární panely na střechu, abych nemusel pracovat kvůli tomu, abych s ropnými šejky směňoval ropu za mercedesy, apod.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    E2E4: taky mi ten film znechutilo a triky už na to nestačily, navíc já jsem spíš divák filových klubů mě tyhle blockbustery připadají blbý skoro všechny,asi nejsem správný mainstreamový divák
    ale je pravdou že existují horší filmy-například transformers a kameňák
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    E2E4: kdzž jsi to sem pastnul- viděl jsi někdy obrázky našich hor z počátku 19 století???
    total odlesněné strom na míle nevidět,asi zřejmě harmonickou symbiózou našich předků s panenskou přírodou:-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ITCHY: Nahodou Avatar byl super. :] A to že tam tohle bylo, je proto, že je to dneska mainstream..
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    E2E4: protože to je lokální to jest malé hezké farmičky,továrničky,manufaktury,nikoliv hnusné odporné lány a velkofarmaření,odporné komplexy budov
    rozuměj to smrdí industrializací, zprůmyslněním velkopodnikáním,prostě kapitalismem
    tady vůbec nejde o nějakiu ekonomickou stránku,ekologickou,jestli kdy xchaos viděl aspoň na foce fabriku boeingu a jestli si to dokáže představit lokální,

    tady jde o jejich romantický a malebný půvab o snovém přiblížení se odvrhnutíí té zlé industriální společnosti, co na tom že jsem dávno za ní, oproštění člověka od hnusného i mperialismu jenž ho nutí konzumovat a explatovat a o jakýsi návrat ke kořenům,harmonii s matkou zemí a životě plném míru a souznení a někdy i souložení s bližními svými, prostě ráj který se má vrátit,
    říkám tomu fenomén avataru(mimochodem blbý film)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Peak Wood: Nature Does Impose Limits | Miller-McCune Online
    http://www.miller-mccune.com/environment/peak-wood-nature-does-impose-limits-16596/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ITCHY: já nějak nevím proč uměle zvýhodňovat lokální výrobce protože jsou lokální.. rozhodně lokální zemědělství je náročnejší na spotřebu ropy (doprava není tak hromadná a plodina se pěstuje lokálně a ne tam kde má lepší podmínky tj veškeré vstupy jsou vyšší - víc zavlažování, orby etc)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam