• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    XCHAOS: ano je to O
    nicméně já nepředpokládám že by se tak rozhodovali lidé, obecně ,takto se rozhodují politici, protože ti se rozhodují hlavně dle neměnného schématu -udržet a posílit svou moc
    jakékoliv přerozdělování navíc znamneá další peníze a další peníze znamenají moc-notabene když se sám zařídím tak že mi z toho ne kape ale teče
    tomu se říká vidím vám do karet
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://en.wikipedia.org/wiki/Whike
    The Whike is a recumbent tricycle with a sail, made in the Netherlands. It can be legally used on both bike lanes and streets in the Netherlands and UK.
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    ITCHY: co je k nepochopeni na tom, ze diky rozdilnemu pomeru izotopu uhliku ve fosilnich palivech, oproti tomu v atmosfere, se palenim toho fosilniho paliva meni pomery izotopu v atmosfere?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: je to paranoia (nepředpokládáš, že lidi tebe se rozhodují nikoliv racionálně či iracionálně, nebo více či méně sobecky, apod. - ty rovnou předpokládáš, že se racionálně rozhodují tak, aby co nejvíce uškodili někomu dalšímu, včetně tebe - což je velmi zhruba vztah k okolnímu světu, který se dá zahrnout do škatulky paranoia). a je to tady navíc offtopic.
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    XCHAOS: ne to je realismus
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tak nahoď jiné téma.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS, XCHAOS, XCHAOS, XCHAOS: OT, OT, OT, OT..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: pls. nezaměňuj pokus o popis situace s vyvozováním nějakých důsledků té situace. fosilní uhlík každopádně "byl v oběhu" před dostatečně dlouhou dobou, aby to nemělo vztah k dnešní situaci (neznáme ani historii svítivosti Slunce, apod.)

jinak souhlas s tím, že je to offtopic
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: to mi nepřekvapuje, že to nechápeš :-) ale jak s tebou pak mám vážně diskutovat na jakékoliv téma ? vč. peak oil ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: lze podle toho vysledovat jeho původ - jestli je fosilní, nebo delší dobu atmosférický. a to není málo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITCHY: to je myslím paranoia
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    GRENDAL: prosím, přelož..
    tuto větu nechápu
    ITCHY
    ITCHY --- ---
    OMNIHASH: viz moje teorie že uhlík, resp co2 je selektivně vybrán kvůli svému neomezenému daňovému potenciálu...sluneční cykly či tektoniku nezdaníš,smaradlavé kapitalisty=koncové zákazníky=i ty nejchudší ANO

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GRENDAL: tak vzhledem k tomu, že 12C a 13C jsou víceménně rovnoměrně rozloženy, tak jedinný co se může signifikantně měnit, je poměr 14C - což se dá vyhodnotit jedině pozitivně jako snížení radiační zátěže.
    PACHATEL
    PACHATEL --- ---
    GRENDAL: aha
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    PACHATEL: az na to, ze s temi izotopy to je pravda. CO2 uvolnovane fosilnimy palivy meni pomery uhliku v tomhle plynu obsazeneho v atmosfere...
    PACHATEL
    PACHATEL --- ---
    to nechapete, s tim uhlikem, to je jako s tou elektrikou, jak ji rakusaci museli filtrovat, tu fuj atomovou, tim pristrojem na zastrckach....neni uhlik jako uhlik :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam