BIDAK: ty jo... já před sebou nemám datasheet, ale počítal jsem, že celkový objem vzduchu ve všech místnostech by to vyměnilo asi za půl dne. jenže já to používám k odvětrávání horkýho vlkýho vzduchu z koupelny, která je malinká, a tam stačí aby to běželo třeba hodinu dvě: stejně by se musela koupelna větrat, a s tím jak víc a víc domácností má do světlíku větrák (třeba ze záchoda), tak by tam stejně musel být větrák.
každopádně za topení ve velkým bytě zatím utrácíme podobně, jako utratí jiní lidé třeba v 1+1. ale nedávno jsem zjistil, že jsem měl pořád neoptimálně naprogramovaný noční a dení teploty vody v kotli - takže příští zima bude ještě větší jízda (a navíc chci do všech oken přidat těsnící pásku... zatím to docela profukuje)
no nic, je to lehce offtopic: ale možnosti tu jsou, i bez dotací - jen o nich lidé nevědí - protože většina lidí se děsí představy, že by cokoliv měli doma jinak, než to vidí u sousedů. (a bourák zaparkovanej před domem zvyšuje společenský status, zatímco o rekuperačním větrání nikdo ani neví :-)