• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESKPeak Oil - zlom ropy
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    The Automatic Earth: October 27 2011: How I prepared my family for peak oil
    http://theautomaticearth.blogspot.com/2011/10/october-27-2011-how-i-prepared-my.html
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Nikoliv, poněvadž blisty překládají a opisují pro mne zajímavá články, o nichž se touto cestou leckdy dovídám, navíc se dllouhodobě věnují kauzám, které mnohá česká média opomíjejí. A občas publikují též zajímavé autorské texty, zrovna příspěvky Karla Dolejšího mám v oblibě (a ne snad proto, že bych se považoval z levičáka), ale těch autorů je vícero (mohu uvést, pokud libo). Navíc jsou to noviny, které dávají velký prostor občanskému protestu, jednotlivcům, kterým se dějí zjevné křivdy a tito se na ně mnohdy obracejí jako na poslední možnost, leckdy ani tito ne, nýbrž jiní odkazují tyto na blisty. Kotrba dělal poměrně kvalitní investigativní žurnalistiku, ovšem jeho zaprděné, národovocky konformní levičáctví mi krajně lezlo krkem, jeho články jsem nikdy moc nečetl a jeho styl mě iritoval. Takže ještě jednou: na české poměry je úroveň blistů velmi vysoká, přičemž je zjevné, že mimo jiné vlivem omezeného rozpočtu nikdy nebudou s to dělat žurnalistiku na světové úrovni.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Tedy s tímhle: BIDAK - vlastně souhlasíš.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Nikolvěk, já jsem se však bavil o českých médií. Že jsou BBCm Al-Jazeera, Guardian a spol. na daleko vyšší úrovni než libovolné české médium a že ta česká od nich v mnoha případech akorát opisují, netřeba dvakrát rozebírat. Bavil jsem se o českých médiích, o tom, kolik které z nich má zaměstnanců (náznakem), jaká je úroveň jimi zveřejňovaných článků. Takže lidově řečeno: blisty předvádějí - na české poměry - za málo peněz poměrně hodně dobré muziky - opět na české poměry. A zejména si jich vážím pro jejich otevřenost jinakosti názoru (i když ta taky má své meze).
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR:
    Tobě přijde úroveň českých médii (s jedním zaměstnancem) ve světovém srovnání (bbc, cnn, al jazeera) vysoká?
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Ano, dost slabé. Možná, že kdybys mne nechytal za slovíčko a krapet se snažil pochopit, co se Ti vlastně snažím sdělit, mohli bychom si toto školení odpustit.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR:
    Opět se vyjadřuješ k něčemu, co neznáš.
    Cože? Vyjadřuju se pouze k tvojí větě.

Neboli: Tobě přijde úroveň českých médii (s jedním zaměstnancem) ve světovém srovnání (bbc, cnn, al jazeera) vysoká? Hm, no, hm.

Tyjo, to je jako bys řekl, že ten člověk se pohybuje opravdu rychle, na to že nemá ani ruce, ani nohy.

Dost slabé, bez urážky dost slabé.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Opět se vyjadřuješ k něčemu, co neznáš. De gustibus non est disputandum. A ignorovat zdejší média - až na lokální zprávy - je pochopitelně tvá svobodná volba. Já jsem si pár zajímavých autorů našel.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: Jenom v krátkosti:
    Úroveň blistů je na to, že mají de facto jediného zaměstnance, na české poměry velmi vysoká
    Souhlas. Je to stejné, jako bys řekl, že je velmi nízká.

No a pro témata, o kterých se tu bavíme je prostor pro D.O.S.T. a pro české komunisty naprosto irelevantní, takže na to nemůžu odpovědět.

A ano, česká média čtu jenom kvůli lokálním zprávám, jinak v podstatě není proč.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    BIDAK: Pokud to mělo být kvazi ironické cvičení z pleonasmů a synonym, díky zrovna tato slova ještě docela ovládám.

Pokud nikolvěk, tys ten článek četl, že víš, na co se ptám? Dehonestovat blisty mi vzhledem k tomu, že Kotrba dávno odešel a že místo něj začali psát víc konzervativci Cvek a Koloc a že v posledním čase překládají hodně článků z Guardianu, BBC, Daily Telegraph atdp., přijde přinejmenším úsměvné. Ale není nad to, než si pěstovat své vlastní předsudky. - Úroveň blistů je na to, že mají de facto jediného zaměstnance, na české poměry velmi vysoká a hlavně je to asi nejliberálnější médium u nás. Anebo víte o nějakém dalším, kde dávají prostor jako D.O.S.T., tak komunistům? Předem díky za odpověď.

XCHAOS: Optám se takto, ty znáš důvěrně názory Karla Dolejšího? Já jeho články a překlady čtu pravidelně (sedm let asi?) a docela pravidelně si s ním píšu a nemohu sloužit. Jo, má hodně rád Johna Michaela Greera, v posledním čase Chrise Hedgese a další, rozhodně mu však nepřišiješ žádné klasické či tradiční levičáctví.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VSOUKOLOHLOR: tak je fakt, že zrovna tenhle článek je tvořen čistě jen citacemi tří článků, takže tam ideologický balast vcelku není :-) ale zajímavá je ta část o tom vytěsňování nepříjemných statistických pravděpodobností... připojit k tomu už tu část o tom, že David Leonhardt v New York Times upozornil na některé zdánlivé triviality, díky nimž jsou na tom současné Spojené státy ve skutečnosti ekonomicky výrazně hůře než ve 30. letech minulého století, tj. v době Velké deprese je právě už trochu ideologizující, no.

Průmyslová civilizace byl pásové výroby především od začátku jeden velký omyl... dnešní "antikapitalističtí bojovníci" ale z tradiční důvodů (marxismus, dělnické hnutí, apod.) mají blok přiznat, že vlastně bojují proti industriální civilizaci a absolutní dělbě práce, kdy člověk je otrokem úspor z rozsahu a ne naopak - a právě proto s nimi nejsem schopen najít společnou řeč. Kapitalismus ve stylu "můj dům, můj hrad" je ale současně vlastně jedinou alternativou k totální industriální dělbě práce: tedy výsledkem je jeden velký ideologický zkrat, kdy prostě levice typu Karla Dolejšího neustále znovu to, proti čemu v první řadě nejvíce bojuje, vlastně současně obhajuje jako "nevyhnutelné"

Ekonomická krize i peak oil s sebou především nese obrovskou naději, že civilizace totální dělby práce a "vytváření pracovních míst" bude nahrazena něčím lidštějším: evidentně, cesta z krize ve 30.letech nebyla správná, když pak následovalo to, co následovala. Měli bychom tedy být nadšeni, že dnešní cesta z krize bude jiná.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VSOUKOLOHLOR: On myslel žvásty, které neznamenají vůbec nic.
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    XCHAOS: A ten balast spočívá v čem prosím?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XCHAOS: Nehodlám si nic odmyslet, prostě v hovínkách se nehrabu a čtu rovnou Nature, sakra.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    a přidal, ne břidal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BIDAK: jenže text odkazuje to na
    http://www.nature.com/neuro/journal/vaop/ncurrent/full/nn.2949.html#/author-information

Musíš si odmyslet ideologický balast, který k tomu Dolejší břidal - ale informace, ze kterých vychází jsou seriózní, ze seriózního zdroje, který podle mě můžeš respektovat i ty.

Já mám se spoustou věcí ohledně Blistů taky proplém - ale faktem je, že občas linkují na zajímavé zdroje. Je ostuda, že u nás neexistuje alespoň podobně čtený liberální e-zine, (který by umožňoval diskuzi pod články, apod.). (Resp. je ostuda, že já zatím nesleduju dostatečně vytříbený mix zdrojů na twitteru, G+, apod., který by mě odkazy na kvalitními zdroje zásoboval nezávisle na těch Blistech...)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    XCHAOS: Blisty... netřeba věnovat pozornost.

VSOUKOLOHLOR: Proč nádhera?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VSOUKOLOHLOR: "normální" mozek "brání" informacím, z nichž plynou pesimistické závěry - a to i v případě, že jsou velmi dobře vědecky podložené.

je fakt, že já normální nejsem :-)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Nádhera.

"Washington, DC - A group of distinguished energy experts representing academia, industry, think tanks, and non-profit organizations will meet Wednesday, October 26, 2011 at 10:30 am in front of the U.S. Department of Energy (DOE) to call for "Truth in Energy"regarding the possibility of a near-term oil crisis and long-term oil shortages. Following the news conference, the group will deliver a letter to DOE Secretary Steven Chu calling for urgent action to address this potentially critical threat to America's economy and national security. The Association for the Study of Peak Oil & Gas USA (ASPO-USA, www.aspousa.org) organized the news conference."

Energy Experts Say DOE Oil & Gas Forecasts Are Dangerously Misleading
    http://www.prnewswire.com/news-releases/energy-experts-say-doe-oil--gas-forecasts-are-dangerously-misleading-132512318.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam