E2E4: náhodou, já jsem kdykoliv schopen předvést chybný výpočet :-)
nicméně, pokud se chceš pustit do výpočtů efektivního průřezu molekul CO2 a srovnat ho při koncentraci 10x vyšší než dnes, a určit, jaký vliv to bude mít na radiační rovnováhu.. s tím, že s klesající hustotou vzduchu s výškou ta koncentrace asi dost klesá (nedrží se CO2 náhodou díky vyšší hmotnosti při zemi? a nebude mít tedy značný vliv to, jak troposféru zrovna "zamíchá" počasí? a není to tak, že čím víc bude atmosféra zamíchaná, tím víc se CO2 dostane do větších čísel, a zbrzdí tím i radiační ochlazování vyšších vrstev atmosféry, čímž se ale sníží i konvekční ochlazování těch nižších vrstev- které nás na druhou stranu jediné zajímají, globální oteplení stratosféry by nám možná mohlo být fuk, pokud to tedy nemá nějaký vliv na počasí a např. srážkový režim, což už by problém byl, ale odpovídající modely asi nemáme, protože pokud máme data tohoto typu, tak se neshromažďují nějak extra dlouho a neexistuje tedy model v čase - konkrétně přesný model před GO éry...)
no ale tady nejsem v GO klubu (tam dominují popírači, tam by mě vypískali hned...)
každopádně by nebylo od věci nechat si zhruba jednu Zemi jako přírodní rezervaci, na které bychom mohli studovat, jak fungovala před příchodem člověka - tedy s nevytěženou ropou, uhlím, apod. jinak jsou to všechno jen dohady (ale mimochodem, chápeš už, proč by enviromentalisté nejraději vystřelili lidi do vesmíru a ponechali nezkonzumovanou planetu Zemi jako objekt vědeckého zkoumání? :-)