• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    LEONKA: Jj, dycky je to o lidech, takze si myslim, ze tim padem muzem tohle auditko smazat, elikoz lidi nezmenis. Maj svoje navyky a ty nechtej menit. Zvlast Cesi.
    NOITA
    NOITA --- ---
    Když už se tu vede taková plamenná diskuze o hovně...kolik maminek sbírá po s svém potomkovi výkaly? Semtam se jim dokonce snažím domluvit a dokonce jim věnuji svůj sáček, ale nikdy se neohnou a neseberou to :-))
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    TRISSIE: Jo, to je rozumnej argument...Dokazu i pochopit, ze osmdesatileta zenska nebude po svym milackovi ty hovna sbirat, elikoz kdyz se vohne, tak uz se nenarovna, ale nechapu, proc toho psa nemuze naucit chodit nekam aspon ke stromu nebo na nakej kousek travy. Jako ho naucila aby ji nesral doma do postele, stejne ho snad muze naucit chodit srat na urceny sraci mista.
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    PENGU1019: lidi sou holt ruzny no....me spis nez hovna na chodniku vadi myslenka na to, kolik psu je tyranejch nebo lidma zprznenejch
    GIO
    GIO --- ---
    PENGU1019: asi takhle, ja jsem ted v praci a mi psi doma sami na zahrade, s pristupem do domu samozrejme, ale jestli jsou spokojenejsi nez byli v byte nevim, neumi mluvit, chovaji se, kdyz prijedem vecer domu, uplne stejne, jako kdyz byli v byte(byl teda, druhou mame az na baraku)
    vesmes stejne taky cely den prospi, a spi i kdyz jsme doma vlastne, a vylety jo, ale nesmi byt moc dlouhy, protoze to uz jsou pak otraveni..
    LEONKA
    LEONKA --- ---
    PENGU1019: a myslis, ze pes na vesnici, kerej ma sice k dispozici zahradu, ale minimalni kontakt s panem, je stastnej? Lidi na vesnici se casto domnivaj, ze psum vybeh staci...maj ho hlavne quli hlidani, je to pro ne vec jako treba alarm. Kdyz zacne byt nemocny, nemaji problem ho utratit, protoze leceni by se jim jenom prodrazilo a sehnat novyho psa je jednodussi....na druhou stranu jiste, ve velkych mestech si zas lidi ze psu delaj moncicaky na mazleni...nechavaj je 10 hodin samotny doma, nepoustej je k jinejm psum, rozmazlujou a prejidaj je.....
    Podle me to chce zlatej stred....umet se tomu psovi venovat plus mu doprat se socializovat a vydatne probehnout....jestli na vesnici nebo ve meste je imho jedno, zas je to o lidech a jejich pristupu k vlastneni psa
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    Proste je mi kazdy rano na bliti, dyz vylezu z baraku, du 200metru na metro a cestou potkam pet luxusnich hoven, z toho tri vyslaply a rozjebany po celym chodniku, pochcany rohy baraku, tekouci curky moci po chodniku atd...Zveda se mi kufr. To tem lidem nevadi, ze v tom zijou?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PENGU1019: ne všichni, kdo mají ve městě psa, jsou celý den v práci - nezapomeň na důchodce, kteří jsou doma celý den, a pro něž je pes dost často jediným společníkem (a někdy jediným důvodem, proč jít vlastně ven). Někde jsem četla studii o tom, že důchodci mající psa se dožívají snad až o 5 let v průměru déle než ti bez zvířete.
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    Velice jednoduse receno teda....
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    A co tomu cloveku prinasi, krome toho, ze musi rano vstat, jit s nim na pet minut ven, pak ho zavrit na pul dne doma kdyz je v praci, odpo to samy a o vikendu mozna nakej delsi vejlet. Chapu, ten pes se na nej nikdy nezlobi a funguje jako filtr jeho problemu, ale to tak asi vsechno.
    GIO
    GIO --- ---
    ne vsichni
    GIO
    GIO --- ---
    PENGU1019: budes, ale jsou.. ne vsi, ale jsou.
    PENGU1019
    PENGU1019 --- ---
    Myslite si, ze ty psi jsou vubec v takovejch mestech jako je Pragl a Brno stastny? Nepatri spis pes nekam na vesnici, kde kdyz se vysere na travnik to vubec nikomu nevadi? Proc si lidi z mest, kde je pomer mezi betonem a travou asi tak 10000:1, porizujou psi? Nechapu to.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    KUZMA42: :))
    mi prislo, ze hoven uz tu bylo dost, zmenime tema... ted sopel!
    ale fakt to tak je, ted zase zacinam vencit obcas pejska spolubydlici (uz kdysi jsme spolu rok bydlely), toho psa znam buhvijak dlouho, ale kdyz jsem po ni mela uklidit nekde neco, tak mi to zezacatku delalo trochu problem, jakoze Zuzana v poho, nad tim ani nepremyslis a u Trysh jsem si to musela prikazat :)
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    JULESKAH: No tak ta představa s tim chlapem je fakt divá :-)))
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: vecne jsem ti poradila. tak si furt nestezuj, jen predjimam. je to muj nazor a ten tu rict/napsat muzu.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    KUZMA42: se sbiranim psich hoven je to asi tak stejny, jako kdyz treba lidi musej svym malym detem odsavat sopel, cizimu chlapovi bys to taky neudelal... ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: musi se to obnovovat, a to zas bude dockinez nadavat ze zbytecne investuje sve prachy do cizich psu

Podsouvas mi ve sve pitomosti zaslepenosti neco, co jsem nenapsal. Bud tak laskava, a pokud nedokazes diskutovat vecne, tak mne laskave vynech, ano?
    GIO
    GIO --- ---
    JULESKAH: no, to uz je jeho boj, jsme rada, ze nebydlim v blikzosti jeho domu.)

a ja jsem paranoik, co se mych zvirat tyce, taky.) a nejspis opravnene, protoze lidi maji fakt ruzne napady...
    GIO
    GIO --- ---
    JULESKAH:

http://www.happyanimals.cz/odpuzovace-pro-psy/pet-garden-get-off-my-garden-posypove-zele-odpuzujici-psy-a-kocky-225-g--

no a tak jsem to teda dockinezovi ulehcila, spravne si ten sajrajt mel najit sam.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam