• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    Malej pes - tzv. nohou odehnatelnej s kusem kalhot.
    Velkej pes - tzv. nohou neodehnatelnej bez ztráty lejtka.

A teď vážně :-)). Souhlas s IMPALA, protože nejhorší kombinace je pes pořízenej jako módní doplněk cca. na dva roky nebo dokud jeho rasa zrovna nevýjde z módy. Takže zaplať pánbů za každýho zodpovědnýho majitele.
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: Veřím, že nezkažení psi si to vyřídí po svém a bez krve, ale to už snad ani neexistuje? Malí psi většinou nemají zkušenost s žádnými psy, protože je nikdy nikdo nepustí z vodítka a už vůbec ne k jiným psům, tak si dovolují a nejsou socializovaní a velcí psi jsou zase vytočení z neustálého oštěkávání a provokování od malých psů a možná už taky mají problém s kolektivním soužitím.:-)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    IMPALA: no, to je pozorovani zevne, mne hovna taky stvou ale co tim nadelas? ja sbiraje exkrementy naseho psa zaroven slapnu do deseti jinejch a jeste si musim nechat nadavat, ze "ti psi vsude serou" - jako posledne sousedka, zrovna jsem mela @@ v ruce tak ji rikam"ale pani, ja to prece sbiram, zrovna mam jedno v ruce, chcete se kouknouT??" a ona na to " no to urcite" - no jak do dubu.:_D

asi jako v mnohych debatach na nyxz:o)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no ano, imo je to argument - a to celkem dobrej - je ty myslis, ze neni?-) meli j sme velkeho i maleho psa; tak mam myslim problem zkouknuty z obou stran.

imo velkej a rozumnej, nikoli misuge pes na toho malyho blafne a zazene nebo otoci na zada a tim mu da nejvo ze by se mel mirnit. aspon sem to tak vypozorovala ze to tak vyrovnani nezblbli jedinci delaji. neni nutne pokousat nebo jinak zranit.

mame tedko maly stene ktery si chodi k velkym psum cuchat, normalne, jako pozdarv, zadny napadani... a musime dost davta pozor aby necuchalo k nejakem pitomcum kteri ho chytnou jako korist a zcnaou s nim ve vzduchu hazet....pak by totiz mohl mit spatnou zkusenost , to bych nerada.

nastesti se nam to stalo jednom jednou a celkem se otrepal, tak dobry:-)
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: Já nemám žádnýho psa, ale vidím to kolem sebe, takže možná objektivněji? Majitelé malých psů chování svého miláčka často vůbec neřeší. I na chodníku se spíš valejí malá hovínka, protože s pejsánečkem nepolezou do křoví a z vodítka ho nepustí, aby jim nevzal roha. Ale myslím, že primárně je problém v tom, že si teď pořizuje psa každý, i kdo na něj nemá čas, ani chuť s ním něco dělat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: to je argument? něco ve smyslu "nevíte o čem mluvíte"? zkus to prosím jinými slovy
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: přesně jak píše impala. někteří majitelé běžně nechají své psy útočit na jiné psy - a to z toho (imo absurdního) důvodu, že jsou malí. ať myslím jak myslím, nechápu to :) takže analogicky malí lidi by měli mít nějaké společenské výhody oproti velkým lidem? nebo to je logika výhradně psí..? :)

lidi i psi by se měli umět chovat. pokud neumí, ať nesou následky
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    IMPALA: je docela dobry mit velkyho i malyho psa, zkuste si to, doporucuju, on se potom ten radikalni nazor casto celkem zmeni:-)
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: To asi ne, ale je pravda, že malí pejskové velké psy hodně provokují a jejich majitelé je ani nenapomenou, protože jim přijde děsně roztomilý, že jsou tak stateční a přece nic nedělají. Ale když už nenapadne malé psy, že si provokací můžou vykoledovat útok, mělo by to napadnout jejich majitele. Velký psi chodí na vodítku a s košíkem a malí volně běhají, štěkají, provokují a serou na chodníky.:-)))
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    sabeobrana napadeneho psa vyrazne vetsiho plemene:-D
    uz to vidim: plne a dozivotne invalidizovany vlcak napadeny zbesilym yorksirem jo?:-) hele znam vice pripadu kdy napr. bordeauxka doga roztrhala maltezaka, ani jeden, kdy by maltezaci - a to v poctu sebevetsim - roztrhali molossa...lide, myslete.
    DIVA
    DIVA --- ---
    jsem pro povinnou socializaci a poslešnost malých plemen - NEBO - aby jejich majitelé vzali úplnou zodpovědnost za případnou veterinární péči po sebeobraně napadeného psa výrazně většího plemene. nechala bych jim na výběr individuelně
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    ad anke:

Jsem majitel psa - (ne prvního), mám malé půlroční štěně borderkolie (velmi temperamentní plemeno) a jsem pro povinný vícvik psa. Ale i zde bych uděla jisté vyjímky u malých plemen jako jsou jorkšíři, maltézáci a jiní smetáci, jsou to sice uštěkaní, vzteklí a vlezlí "šmejdi" ale jejich výchova je zvládnutelná i doma. Poslušností se od nich moc neočekává a i jejich majitelé se mnohdy bojí je pustit z vodítka. Když už náhodou takový pes vyjede po člověku, natrhne mu max. nohavici u kalhot.

U větších psů (dalo by se to dělit dle "gramáže" plemen) je důležitý výcvik, který lze zakončit zkouškou. V každém městě je cvičiště, kde se pohybují zkušení lidí, kteří mají mnoho znalostí metodik výcviku, za poplatek (cca 1000,- za rok) jsou ochotní předat své znalosti psovodovi. Pak už záleží na psovodovi, zda zvládne komunikaci se psem a ve smečce (psovod/pes) se dostane na pozici "Alfa samec". Toto sanžení lze pak zakončit zkouškou, např.: BH viz: http://www.cz-pes.cz/zkusebni-rad-schh.php

Já sama navštěvuji cvičák již od 3 měsíců štěněte, protože je důležitá socializace psa a jeho pružnosti se dá velmi dobře využívat. Jsem členem svazu záchranných brigád kynologů (vstup možný až po složení zkoušky ZZZ) a velmi mě mrzí, že město Hradec Králové jako jedno z posledních, nemá pro takové psovody vyjímky. Pro pohyb se psem po městě je platná vyhláška: Obecně závazná vyhláška č. 6/2007 města Hradec Králové http://www.hradeckralove.org/cz/Magistrat/odbory/usek_tajemnika/kancelar_tajemnika/odd_pravni/_vyhl_mesta/vyhl_6_07.html o pravidlech pro pohyb psů na veřejném prostranství, účinnost od 27. 12. 2007.
    V této vyhlášce mají vyjímku jen psi služební při výkonu práce. Jiná města mají pro psy se speciálním výcvikem, což je i záchranařina, vyjimků také.

BECKO
    BECKO --- ---
    DOCKINEZ: řešila bych to s majitelem a koupila bych si špunty do uší..ty mi pravidelně leží vedle postele, protože nad náma sou dvě idiotský dupající děti a jejich máti co hraje na klavír, vedle rekonstruujou byt a štěkajících smeček tam je taky dost a já se ráda po kocovině vyspim .)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Ano, resil jsem bezohlednost tech, kteri sve psy venci pred mym domem.
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: tak tojo, stejne to byla jen narazka na nasi posledni debatu zde, kdyz jsi resil hovna pred domem, jestli si vzpomminam spravne, ze...
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: jsi ubohy.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Ale houbeles, jednou jsme s Danklarem usporadali v HK alkoholicko/magicovy dychanek a Shnekosh spolu s Dawronem nas poctili svou milou pritomnosti, nic vic za tim neni.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: nedávej fotky na nyx... a nebudou drby
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: ehm, názory a vtípky, všechno klidně smontuj dohromady...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    GIO: dej si nesledovat, mit prava, tak maznu celou tuhle debatu. se nedivim, ze predesly majitel predal admina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam