• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GIO: ja o zakonech nerekla ani popel.
    (
    nastetsi uz jde zas nejak prace tak toho nechavam,diky vsem)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GIO: ???? a a tak je nechas aby jednali tak aby jinymu psovi nebo cloveku ublizili, protze sou halt kazdej jinej?? ne, jednas tak, abys jejich jednani korigovala nebylo nikomu ublizeno, nebo se pletu?:-)

(ale uz se fakt vyfackam)
    GIO
    GIO --- ---
    PLAVEVA: mno, ja svemu psovi tohle nedovoluju, a on si vzdycky male psy jen ocicha a odkraci, i kdyz ho hryzou.. jemu vadi zcela ferove velci.)

kazdopadne furt je to o paniccich.. a to se nema sanci zmenit nikdy..protoze tezko budes zakonem urcitym lidem zakazovat chov urcitych plemen ze.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GIO: ja s tebou souhlasim, akorat bych dodala " bytostne nesnasim majitele psich telat, kteri slapou psim miniaturam po halve a chytaji je do mordy a nadhazuji si je nad hlavou az tito rici a jejich panici prohodi neco jak "ale on neublizi, on si jen tak hraje" :-))

(za ja si nedam pokoj)
    GIO
    GIO --- ---
    PLAVEVA: ???
    no protoze jsou to zivi tvorove a nejsou vischni klidni mirumilovni loudalove co jim muzes na hlave drivi stipat. asi tak. stejne jako lidi jsou kazdy jiny.. mam dva velke psy a jsou kazdy uplne jiny. a podle toho se chovam.. vim co si muzu dovolit, nikdy nikomu vyznamne neublizil ani jeen podotykam.. jen je proste znam.
    GIO
    GIO --- ---
    ja teda nemyslim, ze by nejake plosne narizovani nanvstevovani cviciste melo nejaky vyrazny efekt na chovani psu.. protoze to je furt o lidech, a mnoho lidi si poridi psa na ktereho nema... i prees vycvik na cvicisti, kde se pes chova dost jinak.. dost casto si takovi lide i vycvik zaplati, a je pak pes taky nijak zvlast neposloucha, protoze zkousky s nim slozil nekdo jiny..
    a td atd.

ad mali velci psi.
    mela jsme obe.
    vychovano ma byt jakekoliv plemeno.
    ale samozrejme nebezpecnejsi jsou velci psi, (nebo lepe receno silni, rozhodne je min nebezpecny greyhound nez treba rotvajler, nebo milovnici bojaku prominou, ač nejsem rasistmeli delat ze s e jich to netyka.
    bytostne nesnasim babky a dedky s ratlikama, ktere zdesene zvedaji na hlavu a divi se, ze me stene chce na ne vyskocit, no aby ne, je zvedave... ale je fakt, ze par lidi v okoli jsem jakztakz naucila, ze ac velky pes, nutne to neznamena zabijak, a ze kdyz se psi potkaji bez voditka(a nejsou uz nejak šáhlí), nemusi se pokazde zabit, ale hezky si vymeni informace a na jejich socializaci to ma blahodarny vliv.. ale nekterym matronam s pekinezi to clovek zkratka nevysvetli...
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    DIVA: hele ja netvrdim ze mali psi nemaji mit vychovu, ale vychovu maji mit i ti velci... myslim ze je smutne ze ma nahubek...pri volnem pohybu...velkej pes by mel bejt taky ale od mala vedenej, ne? a zklidnovanej...jaktoze nekteri velci psi jsou v klidu a jini musi mit nahubek? nedal by se presvedcit aby byl trochu nad veci a ty neuroticky pidi veci vyrvavajici u nohy prehlidl?
    ;-)
    imo je treba snaha na vsech starnach:-)

jako ale tohle"já být tím psem jednám stejně " asi mnohe vysvetluje.:-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: inu, nepřesvědčilas mě :) stále myslím že malí psi mají mít výchovu a nemají se jim dovolovat výpady vůči okolí, rovnocenně s jinými (třeba velkými) plemeny. chodíme s náhubkem i když ho pes nesnáší. kdyby měli smetáci základy poslušnosti, nemuseli bychom. neumím mu halt vysvětlit (asi jde cítit můj vnitřní nesouhlas, ehm) že "to je malý hodný pejsek, nesmíš mu ublížit" když se chová jak krvelačná bestie. kdoví co po něm v té psí řeči všechno vyřvává, určitě pěkné hnusárny ;) já být tím psem jednám stejně :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: baže. trávníky v centru OV jsou harkor, to kolikrát bez újmy ani neprokličkuješ. ale i tu na periferii, před barákem máme parkoviště a hovnovou louku :/ magistrát by mohl ty hygienické pytlíky platičům přidělovat, aspoň by člověk něco za ty peníze viděl.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    reply IMPALA|19676778}: no to souhlasim , musi mit tu zkusenost, to je parve ta socializace, nekde jsme cetla, ze stene do 1. rioku zivota by melo potakat a ocuchat 200 psu:-))
    proto treba taky se psem jezdime do mist"volny pohyb zvirat dovolen" kam to amme celekm kus autem nebo tarmvaji a tam mi ho malem prerazi nejakej troglodyti ridgedgeback - radost az na kost:_)) a panicek mu nerekne ani popel, ani se nam neomluvi.

cili myslim, ze ta zkusenost (maly &velky) a usmernovani by melo byt oboustranne.

ten ans prerostlej maltezak vyjde v pohode s rotwikem i dogou, parkrat od nich dostal vynadano - to patri k veci, jak jsme psala nize ;
    ale jejich panecci jsou taky se vsemi peti pohromade a svym psum reknou"nechej, pesjek je malinkej, dej pozor" coz my jsme svymi - nyni jiz zesnulemu - vetsimu psisku rikali.

j

DIVA: jj, sosued s rtw a pitbulem se taky divil, kdyz jsem si mu stezovala jak mili s oken nadavaji - prej " men esce nikdo nic nerek" , no bodejt, panik ma dva metry a psi dohromady ke sto kilum, tak si pani sousedi netroufnou , typicke:_)

no k tem jezevcikum: no jo, to je ta logika se kterou se treba muzeme chlubit ze na nasich polickach banany nehniji , jako treba v te osklive Kostarice:o)
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    DIVA: Jo jo to jsou potvory záludný, pár mi jich už při jízdě na kole na noze vyselo. Naštěstí spadaj do kategorie nohou odehnatelný pouze s nohavicí :-))).
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: je fakt, že se těžko v HK najde trávník, kam si člověk může sednout/lehnout beze strachu z hoven
    města nejsou pro lidi, ale pro auta a psy, hnus
    DIVA
    DIVA --- ---
    statisticky prý nejvíc útoků na člověka mají na svědomí jezevčíci ;) což ale docela dobře může být ňáká UL :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: tak to ti nezávidím :) mi nikdo nic nevyčítá, proče se bojí asi no ;) imo nesbírací jsou majitelé malých a velkých 50:50, jenom ty prtihovna bývají blíž k chodníku. což z nich teda nedělá horší hovna, naopak víc mě štvou ty co znehodnocujou trávníky :(
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: neberu ti, že máš zkušenost, kterou já ne. však tady máš možnost se podělit:) říkat Já vím to co ty ne a proto mé dedukce jsou správnější - to opravdu žádný argument není. poděl se o informace, na kterých tvůj názor stojí, ať já pak můžu přehodnotit ten svůj. na základě toho, že "ty víš a basta" se nediv že nic měnit nebudu:)

můj pes bohužel rozumný moc není. pokud je smeták dost vzteklý (a přispěje náhoda, samo to není denní praxe) končí pak s natrženou dupkou. já ze své strany dělám maximum, majitelé techle polopsů často vůbec nic. imo je to nefér.

štěně a očuchávání je naprosto v pořádku:) dělají to všechny, i mláďata velkých ras
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    Malej pes - tzv. nohou odehnatelnej s kusem kalhot.
    Velkej pes - tzv. nohou neodehnatelnej bez ztráty lejtka.

A teď vážně :-)). Souhlas s IMPALA, protože nejhorší kombinace je pes pořízenej jako módní doplněk cca. na dva roky nebo dokud jeho rasa zrovna nevýjde z módy. Takže zaplať pánbů za každýho zodpovědnýho majitele.
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: Veřím, že nezkažení psi si to vyřídí po svém a bez krve, ale to už snad ani neexistuje? Malí psi většinou nemají zkušenost s žádnými psy, protože je nikdy nikdo nepustí z vodítka a už vůbec ne k jiným psům, tak si dovolují a nejsou socializovaní a velcí psi jsou zase vytočení z neustálého oštěkávání a provokování od malých psů a možná už taky mají problém s kolektivním soužitím.:-)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    IMPALA: no, to je pozorovani zevne, mne hovna taky stvou ale co tim nadelas? ja sbiraje exkrementy naseho psa zaroven slapnu do deseti jinejch a jeste si musim nechat nadavat, ze "ti psi vsude serou" - jako posledne sousedka, zrovna jsem mela @@ v ruce tak ji rikam"ale pani, ja to prece sbiram, zrovna mam jedno v ruce, chcete se kouknouT??" a ona na to " no to urcite" - no jak do dubu.:_D

asi jako v mnohych debatach na nyxz:o)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no ano, imo je to argument - a to celkem dobrej - je ty myslis, ze neni?-) meli j sme velkeho i maleho psa; tak mam myslim problem zkouknuty z obou stran.

imo velkej a rozumnej, nikoli misuge pes na toho malyho blafne a zazene nebo otoci na zada a tim mu da nejvo ze by se mel mirnit. aspon sem to tak vypozorovala ze to tak vyrovnani nezblbli jedinci delaji. neni nutne pokousat nebo jinak zranit.

mame tedko maly stene ktery si chodi k velkym psum cuchat, normalne, jako pozdarv, zadny napadani... a musime dost davta pozor aby necuchalo k nejakem pitomcum kteri ho chytnou jako korist a zcnaou s nim ve vzduchu hazet....pak by totiz mohl mit spatnou zkusenost , to bych nerada.

nastesti se nam to stalo jednom jednou a celkem se otrepal, tak dobry:-)
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: Já nemám žádnýho psa, ale vidím to kolem sebe, takže možná objektivněji? Majitelé malých psů chování svého miláčka často vůbec neřeší. I na chodníku se spíš valejí malá hovínka, protože s pejsánečkem nepolezou do křoví a z vodítka ho nepustí, aby jim nevzal roha. Ale myslím, že primárně je problém v tom, že si teď pořizuje psa každý, i kdo na něj nemá čas, ani chuť s ním něco dělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam