• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    BLACKSKY: myšlena veřejně přístupná místa...
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DANKLAR: ad anke: na veřejnosti - město, ulice ..., bo všude? To zásadně ovlivní mou odpověď :-D
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Nová anketa! by KUZMA42

V minulé jsme se shodli na tom, že výcvik ano. Imho to ukazuje na rozumnost hlasujících. Tato nová navazuje.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    GIO: diky moc, jsem tady začátečník no:)
    GIO
    GIO --- ---
    [ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    treba namatkou, pak spousta auditek o chovu psu a o jednotlivych plemenech.)
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    GIO: je nějaká diskuse pro pejskaře (ne z druhé strany)? já jsem ji nějak nenašla
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    RAMJAH: mě to rozhodně normální nepříjde z nějkolika důvodů. 1) Nevyhovující prostředí,ale hlavně nedostatek kontaktu. Štěnata, která pro svůj vývoj obzvlášť potřebují nějakou interakci jsou izolovaná od matky a zároveň většinu dne bez lidského kontaktu (až na ty procházky). 2) tímto způsobem si mohou psa s větší pravděpodobností koupit lidé, kteří nejen že nevědí nic o konkrétní rase (prostě se jim líbí štěňátka) ale dost možná ani pořádně nepouvažovali nad tím, co vše chov psa obnáší. Když se člověk vydá do nějaké chovné stanice (případně útulku), tak už o tom asi předem popřemýšlel. V nějakém zverimexu to však může být jen spontánní rozhodnutí uprostřed horlivého nakupování jiných věcí...
    GIO
    GIO --- ---
    RAMJAH: mno, pes ci kocka ve zverimexu toje pro mne silne kafe..
    ale tohle neni auditko vhodne pro takove tema..
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    UCKO: to si asi nerozumíme, pokud pes cestuje v přepravní kleci je to OK, tka jako na výstavě, pes se cití v bezpečí, ja mluvím o prodeji štěňat na kamenejch shopech...
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAMJAH: Já vidím lidi, co cestujou a maj v ruce bedničku a v ní kočku.
    Taky vídám v bedničkách psy. Není to pro mě nic nenormálního.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    UCKO: tak teď nevim jestli to ma bejt vtipny.....
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAMJAH: Já takhle viděl rybičky. Ve skleněném boxu. Taky mi jich bylo líto ;)
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    mam takovej dotázek, JAK SE STAVÍTE K PRODEJI PSŮ VE ZVERIMEXECH/ZOOSHOPECH? ..ptam se proto že sme včera s drahou půlkou navštívili nově otevřenej zveráč u nas a tam prodávali dvě štěňata jack russela...děsnej pohled pro mě, psi v pruhlednym boxu, sice tam bylo napsáno, že se o ně hezky staraj a berou je na prochazky, ale nějak to nemužem zkousnout....je to vubec legální?
    IMPALA
    IMPALA --- ---
    PLAVEVA: Pes je pes, ať je malej nebo velkej, tak proč by velký měli bejt rozumný a klidný a malý ne?:-))
    GIO
    GIO --- ---
    a ja musim rict, ze mam v okoli spis lidi, co zehraji spis na majitele malych plemen, obecne plati, ze ti mrnusove oplyvaji nevychovanosti(stejne jako jejich panove) mnohem casteji
    GIO
    GIO --- ---
    DIVA: ja mam cokla od jeho tri dnu, a stejne mu to z hlavy nevytlucu, holt kombinace akity, cuvace a dogo argentino ty vlastnosti spis nasobi, ale jinak je to zlaty tvor, co treba neskonale zboznuje deti... zkratka ma sve dane rysy a presne, neudelas nic a mydlit ho odnevidim donevidim ABY SE JAKO KONECNE VYCHOVAL opravdu nema smysl.)
    GIO
    GIO --- ---
    PLAVEVA: ja jen reagovala na tve povzdychnuti, ze pes musi mit nahubek, alobrz nebyl od mala vedenej.. jak muzes vedet ze nebyl? byl ale holt kazdy pes je jiny a nekterym to proste nevysvetlis.. ostrejsi rasy(jako mam ja treba), psy stejneho pohlavi nemusi, obzvlast doma treba, a tak se podle toho chovam (vsude, nejen doma)
    a to ten pes je odmalicka vedeny, skvele socializovany(miluje vsehcno zive, opecovava mi kocky, nezere ovceatd.. proste nen to zadny krvelacny magor), neustale mezi psy. a nevytluces mu to z hlavy, takze elimiujes problemy. diva treba kosikem, ja zas jinak..
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: diskuze šla k anketě - reagovala jsem na úvahu o tom, že povinný výcvik ano, s výjimkou pro malé plemena. trvám na tom, že jim taková výjimka nepatří.

nevychovaných velkých psů několik znám. znají je jménem všichni v okolí a kroutí nad tím hlavama. přitom desítky malých capartíků nereagujících na vlastní jméno natož nějaký pokyn co denně potkáme, to nikoho nepřekvapí. dyť oni jsou to takoví hodní pejsáčci ("hodní" - rozuměj roztomilí)

náhubek je zlo:( u nás smutný výsledek péče některých majitelů "společenských" plemen. jakto..? jakto že někteří psi rádi plavou, někteří aportujou, někteří hopskají agility, jiní válejí šunky na gauči a nejdou do deště.. halt povaha, ne? někteří psi (lidi..) sebou nechají zametat (pořvávat po sobě sprosťárny, kousat se malým divným chlupatým řevem) a někteří ne. raději bych byla kdyby byl splachovací, ale není - a mám pro to porozumění, dá se to chápat. podle mě není ta chyba na naší straně. dokud čokl nevyjede, je v bezpečí. teda kromě maltézáků, jeden z baráku v něm vybudoval solidní nenávist..

nemám ho od štěněte, a i dalšího psa vezmu z útulku. vychovaný je dobře, poslouchá jak hodinky. ani do hodinek nesmíš bacit kladívkem.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GIO: ja o zakonech nerekla ani popel.
    (
    nastetsi uz jde zas nejak prace tak toho nechavam,diky vsem)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    GIO: ???? a a tak je nechas aby jednali tak aby jinymu psovi nebo cloveku ublizili, protze sou halt kazdej jinej?? ne, jednas tak, abys jejich jednani korigovala nebylo nikomu ublizeno, nebo se pletu?:-)

(ale uz se fakt vyfackam)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam