• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CYBERKOTLIK: Chápu tvoje přirovnání jako nadsázku, protože jinak by šlo o hroznou demagogii. Zpívání nikomu lýtko neutrhne. Zastánci pejskařů pořád nechápou jednu zásadní věc - cizí člověk nemůže a NEMUSÍ vědět, zda je to které zvíře dobře vycvičené nebo ne. Každý člověk má právo na to, aby mohl chodit po ulici, aniž by se musel stresovat a vyhodnocovat, zda je bezpečné se ke psu příblížit a nebo je lepší ho raději obloukem obejít.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Jo, jak jsem říkal, utahujou se šrouby. Určitě se shodneme na tom, že město je místo pro lidi a že mají lidé před psy přednost.. tím pádem bych nějaké omezení psů chápal.. výška pokuty je věc jiná, přesné znění té normy také. Ve srovnání se zákazem požívání alkoholu na veřejnosti to má nějaký smysl...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: ad zahlavi - je to jednoduchy, kazdej by sveho psa mel ovladat tak, aby neobtezoval okoli, a je na nem, jeslti to dela pomoci voditka nebo hlasu. Zony kam spi nesmi (detska hriste apod) bez voditka vubec jsou pdole mne rozumny napad, nesmysl je podle mne naridit pohyb na voditkach vsude, to je jak zakaz zpivani
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DOCKINEZ: no predevsim to mela rict jemu osobne
    BLACKBITCH: hele, to je asi sejny, jako kdyz pujdes po ulici a uvidis proti sobe jit nebezpecne vypadajiciho cloveka - taky budes mit strach, a taky se muze stat, ze kolem tebe jen neprjde, ale napadne te. Vidis nejaky reseni tehle situace?

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    A můžete mi teď vysvětlit, jak že se to ta Leonka trefně vyjádřila? Buď to tam neumím najít nebo nechápu tu trefnost.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: prostě tady rozčiluješ asi víc lidí než jen mě.. zbytečně se navážíš do diskutujících, co psům rozumí víc než ty a jen zde vytváříš nepříjemnou atmosféru, na chvíli si od toho všichni odpočineme, asi tak na týden
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Pokud tady pobrekavas, ze na tebe jde danklar hned "s vyhruzkama", aniz by sis dokazala pripustit, ze jeho reakce ma nejakou pricinu, tak je moje poznamka zcela na miste :)

Ja ze moralizuju, devenko? Hahaha, to je ale prdel. Zjisti si laskave, co znamena slovo "moralizovat", nez se priste zase ztrapnis, chudinko.
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: tykalo se to snad tebe? danklar uz se snad ohradil sam ne?
    mne prijde na urovni urazky spis danklarova veta o mem odchodu, at slusni lide nejou nuceni ...atd. a taky neskuhram, protoze je to OT

omezenec navic neni urazka, ale specifikace, protoze on je fakt omezeny svymi emocemi a ma averzi vyhradne vuci mne... takze nemoralizuj, diky.

GIO
    GIO --- ---
    rozhodne mi v tehle debate prijde rozumnjesi konkretnimu cloveku poradit, nez tu donekonecna skuhrat nad neukaznenymi pejskari...jsou a budou vsude a vzdy, stejne jako ve vsech cinnostech, ve kterych se angazuji lide, zeano. a s tim nic neudelate, at se tu rozkrajite, nebo unadavate doaleluja
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Hele devenko, strc si ruzne ty "omezence" za klobouk, to s "jinym nazorem" opravdu nema co delat.
    GIO
    GIO --- ---
    a ano, hned vyhruzky, nedejboze, kdyz ma nekdo jiny nazor.)
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: nadavani zadne neregistruji.. pokud jsi zaujaty, tvuj problem..

mimochodem urazka je spis tvuj prispevek
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: nic trefného ani objevného na tom příspěvku není
    GIO: a laskavě nenadávej, pokud nejsi schopná debaty na úrovni, laskavě odejdi (nebo aspoň nepiš příspěvky), ať slušní lidé zde nejsou nuceni číst tvoje zcestné výlevy, je mi jasné, že nejsi schopna oponovat byť i průměrnému diskutérovi, ale to je tvůj problém, takže předem děkuji, že to vezměš na vědomí, tohle tady trpět nebudu
    GIO
    GIO --- ---
    pro zajimavost, velmi trefne se k chystanemu pokutovani neovoditkovanych psu vyjadrila leonka zde:
    [ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    GIO
    GIO --- ---
    BLACKBITCH: ale ja te neobvinovala z toho, ze je nejak provokujes, ty za to vpodstate nemuzes, protoze mas jistou podvedomou reakci, a na tu ten pes reaguje, vis... proste jsi pro nej razem pritazlivejsi nez dalsi lidi kolem, fungujes tak trochu jako magnet, kdyz mas takovehle pocity ty z nej... proto jsem radila, at clovek meni svuj postoj, mnoha (SAMOZREJME NE VSEM) konfrontacim s cizimi psy by ses tim vyhnula.. nic vic v tom nebylo..
    rikam to dle zkusenosti se svymi psy, proste v davu lidi dokonale rozpoznaji jedince, ktery se jich boji a razem je pro ne zajimavy, i presto, ze zbytek lidi je vubec nezajima, k tomuhle jsou ochotni se vydat a proverit si ho...mluvim o vlastni zahrade, jak rikam, ve meste mezi lidmi mam psa na voditku a ma zakaz obtezovani, stejne tak jako cizi lidi maji zakaz se ho dotykat.
    GIO
    GIO --- ---
    na danklara regovat nebudu, neb je to omezenec,
    jinak zenuzitelnost zakona co by postihoval cloveka, co jde se psem a je ozraly je snad uplne jasna ne? dyt by to byla jen zaminka k dalsi buzeraci a skutecne omezence s nebezpecnymi psy by to nijak neodradilo..
    DIVA: privolat pana svestku na cloveka ozraleho a s nebezpecnym psem muzes i dneska, nevidim duvod, proc neco menit..
    dokonce muzes privolat svestku i na ozraleho agresivniho cloveka a ani nemusi mit psa.) jaka vymozenost vid, a kolik se najde uvedomelych obcanu, kteri vlaji svestky vnejlepe furt kvuli sebemensi malickosti, jesteze ti trotlove nemaj tolik casu vsechno co si kdejaka ustrasena duchodkyne usmysli, resit.

DIVA: asi tak. i kdyz na deti mam mene vyhraneny nazor nez ty, jinak mas recht.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: jestli s košíkem nebo bez nevím... jako pokuta je to velká, o tom žádná, prostě se utahují šrouby v ČR všeobecně..

ad matky a děti, to myslíš vážně, že děti jsou kolikrát hůř ovladatelné a nebezpečnější a jejich volný pohyb je ve skutečnosti jediné co je samé ohrožuje? Znamená to, že dítě by mělo být taky na vodítku? A tohle? Kdyby byly matky zdravě soudné žádnému dítěti by pes neublížil. To si myslíš z jakého důvodu? Chápu to tak, že dítěti matky, která je soudná a nechá dítě pobíhat po hřišti před panelákem, se nemůže stát, že tam přiběhne pes a sežere ho? Dáváš soudnost matky a neukázněnost pejskařů dohromady. To nejde.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DAN9K: Haha, pojď se vsadit o stovku, že to bude buďto ignorovat a nebo ti napíše, že wikipedie není důvěryhodný zdroj ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: co se týče matek, ty ať se starají o výchovu dětí a psy nechají pejskařům. děti jsou kolikrát hůř ovladatelné a nebezpečnější a jejich volný pohyb je ve skutečnosti jediné co je samé ohrožuje. kdyby byly matky zdravě soudné žádnému dítěti by pes neublížil. případný útok psa majitele-kripla rozhodně nebude odvrácen žádnou vyhláškou. jediný, koho to omezí, jsou slušní lidi. proti kterým asi ale směřovaná není. takže účinnost pochybná imo.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: tohle třeba pro mě je psycho. to má platit obecně i pro pohyb okošíkovaného psa? jak ho mám v pěti letech naučit čurat na vodítku bohajeho. to odteď je můj pes v případě že má čůrat pokutovatelný 50K. jako to mi hlava nebere. se ani nezmůžu na duchaplný koment, prostě nebetyčká kokotina. kdo tohle vymyslel potřebuje dovolenou, nejlíp trvalou.

k takovému předpisu pak ať jánevim rozmístí v intervalech 15minut bystré chůze výběhy pro psy. jinak je to týrání zvířat a říká si to o žalobu do bruselu. zakazovat umí každý mamrd:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam