• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      GIO
      GIO --- ---
      na danklara regovat nebudu, neb je to omezenec,
      jinak zenuzitelnost zakona co by postihoval cloveka, co jde se psem a je ozraly je snad uplne jasna ne? dyt by to byla jen zaminka k dalsi buzeraci a skutecne omezence s nebezpecnymi psy by to nijak neodradilo..
      DIVA: privolat pana svestku na cloveka ozraleho a s nebezpecnym psem muzes i dneska, nevidim duvod, proc neco menit..
      dokonce muzes privolat svestku i na ozraleho agresivniho cloveka a ani nemusi mit psa.) jaka vymozenost vid, a kolik se najde uvedomelych obcanu, kteri vlaji svestky vnejlepe furt kvuli sebemensi malickosti, jesteze ti trotlove nemaj tolik casu vsechno co si kdejaka ustrasena duchodkyne usmysli, resit.

DIVA: asi tak. i kdyz na deti mam mene vyhraneny nazor nez ty, jinak mas recht.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: co se týče matek, ty ať se starají o výchovu dětí a psy nechají pejskařům. děti jsou kolikrát hůř ovladatelné a nebezpečnější a jejich volný pohyb je ve skutečnosti jediné co je samé ohrožuje. kdyby byly matky zdravě soudné žádnému dítěti by pes neublížil. případný útok psa majitele-kripla rozhodně nebude odvrácen žádnou vyhláškou. jediný, koho to omezí, jsou slušní lidi. proti kterým asi ale směřovaná není. takže účinnost pochybná imo.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: tohle třeba pro mě je psycho. to má platit obecně i pro pohyb okošíkovaného psa? jak ho mám v pěti letech naučit čurat na vodítku bohajeho. to odteď je můj pes v případě že má čůrat pokutovatelný 50K. jako to mi hlava nebere. se ani nezmůžu na duchaplný koment, prostě nebetyčká kokotina. kdo tohle vymyslel potřebuje dovolenou, nejlíp trvalou.

k takovému předpisu pak ať jánevim rozmístí v intervalech 15minut bystré chůze výběhy pro psy. jinak je to týrání zvířat a říká si to o žalobu do bruselu. zakazovat umí každý mamrd:(
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      ANABEL_LEE: přečti si prosimtě hned první větu... http://en.wikipedia.org/wiki/Dog

nebo máš nějaký zdroj pro svoje tvrzení?
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      A zapomněl jsem dnešní novinku (z MF dnes): za volně pobíhající psy, tam, kde to je zakázáno, bude možná hrozit pokuta až 50.000,- Kč. Že by lobby maminek s dětma, který se chtěj jít taky třeba projít ven? A neměly by se jít léčit? Nebo učit sebeobranu?
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: na tuto otázku (jak jako zneužitelné......?) se GIO rozhodla neodpovídat, prostě zase jen plácá do větru... ale je to sranda
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      Skutečně, GIO když promluví (něco napíše), stojí to za to... nejdřív píše jako prase, pak se za to omluví (to si to nemohla nejdřív rozmyslet, jestli psát nebo telefonovat?) a potom se naveze do BLACKSKY, že neumí psát... ehm.

A radit lidem, kterým vadí volně puštění psi, ať něco dělají sami se sebou... no, to je chuťovka. Skutečně sis, milá GIO, nespletla klub? Myslím, že ano.
      DIVA
      DIVA --- ---
      ECLECTICA: tohle by se rozhodně mělo řešit vodítkem, problémem je evidentně pes :) dík za učebnicový příklad ;)
      ECLECTICA
      ECLECTICA --- ---
      PATISLAV: znam dokonce takove, co jdou ve sve obezretnosti tak daleko, ze pokud prochazeji kolem nejakeho alespon stredne velkeho psa, bleskurychle mezi sebe a zvire strci svou subtilni zenu. :)
      DIVA
      DIVA --- ---
      GIO: byl by to prostředek přece :) člověk se psem, který by se jal konzumovat alkohol, by tak činil s vědomím toho, že v případě kolize s policistou bude platiti. když pak dojde na situaci, že se cítíš ohrožen osobou pod vlivem ozbrojenou psem, stačí přivolat pana Švestku a žádné prokazování ničeho nemusíš řešit, páč bude stačit holá skutečnost alkoholového opojení majitele psa. to mi zní hezky :) předělávat nikoho nechci, nejsem cvok. stačí mi prostředek obrany proti němu

jak jako zneužitelné......? nic mě nenapadá
      YENNEFER
      YENNEFER --- ---
      BECKO: tak znama zase naucila yorkshira chodit na kockolit :-)) ale to jsou fakt vyjimky, aspon tady u nas je to teda posrany, jako by tu mely vybeh ovce...
      BECKO
      BECKO --- ---
      YENNEFER: jednou sem viděla kokra naučenýho srat do pytliku .) on si jenom přičup, ženská přiběhla a dala mu pod prdel igelitku a nemusela nic sbírat .)
      YENNEFER
      YENNEFER --- ---
      BECKO: tak hystericke reakce jsou na obou stranach, jenze uprimne receno casteji vidim pejskare, kteri psa pusti a kaslou na to kde co dela, o tom, ze by treba posbirali lejna, skoda hovorit, nez lidi, kteri by jim za totez spilali...
      BECKO
      BECKO --- ---
      BLACKBITCH: no že si psala něco o panice a podobně, tak sem myslela, že už je to nějaká fobie.. vyznělo to tak

no podle toho co píšeš je zase problém víc v tom pánovi než ve psu .) já třeba taky nemám ráda, když se mi na Prděnku někdo cizí vrhá a hned se chce mazlit, ne proto že by ublížila, ale prostě mi to vadí a sere mě to.. když si chci pohrát s cizím psem, tak se nejdřív zeptám pána

stejně tak když deme na volno a vidím, že chce někoho očuchat a není to třeba známej (kdo zná mě i psa), tak ji přivolám.. dneska ráno se zrovna jedna postarší paní cítila hrozně uražená, když jí Prděnka prošla přes cestu (a ona tím pádem musela o 0,000001 km/h zpomalit) no spíš přes takovej minichodník uprostřed trávníku mezi panelákama a tak dotčeně se na mě otočila a okomentovala to nějakým tím ježišmarjá co si to ten pes dovoluje ;) přitom psice vůbec nešla k ní, ale někam pro klacek či pro co.. to sem se fakt docela zarazila nad tím co všechno dokáže lidem na psech vadit..
      BLACKBITCH
      BLACKBITCH --- ---
      GIO: ne, to vubec ne, mam psy rada, ale kdyz je znam a vim, ze jim muzu duverovat. Z cizich, na volno pustenych psu, strach mam, protoze je neznam, nevim, jestli nejsou spatne vychovany, nevim, co jim vadi... Ja psy nijak neprovokuju, nemluvim na ne, vetsinou se snazim jenom co nejnenapadneji projit kolem, ale nekteri psi maji proste potrebu me ocuchat, nekteri na me stekaji, asi jako na kazdyho. Ani nikomu nenadavam, ze ma svyho psa na volno a bez nahubku (dokud by me ten pes opravdu nekousl) , ale proste mi strasne vadi, kdyz proti me bezi pes a steka, tak zastavim a stuhnu, a jeho pan se mi smeje a ma blby komentare, ze se nemam bat, ze me chce pejsanecek jenom ocuchat. Tak prece, kdyz vidim, ze nekdo ma strach, tak si toho psa snad odvedu, ne?
      Nikoho neprudim, kdyz potkam psa tak zadny hysterii nepropadam. Vzdyt je to prece jenom o pristupu lidi, nechapu, proc si vsichni pejskari mysli, ze musim jejich psa taky milovat. Btw, rodice maji psa a jsem s nim velka kamoska, takze fobii ani hysterii, doufam, netrpim.
      BLACKBITCH
      BLACKBITCH --- ---
      BECKO: ja nemam fobii, akorat abych se skamaradila se psem, tak potrebuju cas na to, abych ho poznala. Nemam rada, kdyz na me bezi cizi pes, nevim, co se mu honi v hlave, nehlede na to, ze uz me takhle jeden pokousal, jenom, kdyz jsem sla kolem nej a jeho panicka, cesta bohuzel jinudy nevedla, tak asi branil svyho pana, ale ja jsem jenom sla kolem nej a vubec nic jsem nerikala, nedelala, jen sla.
      GIO
      GIO --- ---
      DOCKINEZ: souhlas.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      GIO: Off topic, tohle si piste do posty.
      GIO
      GIO --- ---
      haha:))
      jo, to mi staci.
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      BLACKSKY: Obrázek jsem si udělala
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      GIO: To záleží na majiteli infa. No tvé info přeci jen o něčem vypovídá
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam