• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CYBERKOTLIK: Vím to moc dobře, takhle jednoduše se toho označení nezbavíš.

Najdi si statistiky napadeni cloveka spem a napadeni cloveka clovekem (treba jen v Praze) a zjistis, ze vubec nemas pravdu

- kde přesně jsem zpochybňoval, že útoků člověka na člověka je mnohem víc než útoků psa na člověka?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PATISLAV: ty ani nevis co slovo demagogie znamena, precti si to laskave nekdy

Najdi si statistiky napadeni cloveka spem a napadeni cloveka clovekem (treba jen v Praze) a zjistis, ze vubec nemas pravdu

BLACKSKY: Poc ne? jde o stejny strach, nekdo se boji psu, enkdo zase prepadeni nebo znasilneni. Oba jedinci musi svuj strach nejak resit.
    Bud ho resi na osobni urovni (poridi si slzny sprej, nebo proti psum osobni alarm) nebo to chteji resit na celkove urovni - pravidly a zakazy, omezujici nebezpeci. Ve finale ale nebezpeci bue stejne existovat (jelikoz kdyz pes utece z pozemku majitele, je mu v tu chvili fuk, ze se nesmi pohybovat bez voditka), akorat na nej lide nebudou prirpaveni. Pote budou volat po dalsich prisnejsich zakonech, atd - az skoncime vsichni v koncentraku:))

To o cem se bavime je kolektivni vina a fakt, ze viniky zadna dalsi vyhlaska navic nepostihne, postihne zas jen ty slusne

Takze k tvemu prikladu: jsi si jist, ze po zavedeni vyhlasky se ti nemuze stat, ze se k tobe pozene 50kg tele?

Ja treba potkal pred par lety holcicku jez vlvla na voditku za rozbehnutym malamutem, taktak ze nemela obe nohy ve vzduchu:) Muj nazor je, ze ty problemovy psy zadna vyhlaska neomezi, jelikoz kdyz jsou zkratka nevychovany a nekontrolovatelny, tak si svoji chvili zdrhnout vzdycky najdou.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    CYBERKOTLIK:
    Ano, lidi se stresují z různých věcí, ale srovnávat rasismus, krádež, napadení člověka člověkem, střet s opilcem atd. se strachem ze psů, mi přijde nepřiměřené. Jistě uvedené případy (a mnoho dalších), se řešit musí, ale nelze je řešit připnutím agresora na vodítko, na rozdíl od psa.

Neobhajuji vyhlášku o pohybu po městě se psem, má spoustu chyb a jak už tady někdo napsal, omezí spíše zodpovědné psovody, než problémovou skupinu, díky níž vznikají fámy a pověry o čtyřnohých miláčcích. Já sama tuto vyhlášku porušuji a na některých ulicích, parcích a otevřených prostranstvích psa pustím z vodítka, ne jednou jsem potkala pochůzkáře, dokonce na mně i někdo policii zavolal, ale ještě nikdy jsem pokutu nedostala. Ve všech případech jsem psa měla pod kontrolou a neohrožovala jsem kolemjdoucí. S policisty se dá rozumně domluvit a jsou mezi nimi i majitélé psů, kterým vyhláška přijde nedomyšlená. I přes to, že vlastním psa, mi zůstal vrozený pud sebezáchovy a pokud se ke mně žene 50-kilové tele s tlamou plnou zubů, ježí se mi vlay na hlavě. Není to tak dlouho, co mi na pěší zóně "rotomilý jorkšírek" roztrhnul nohavici kalhot. A to mě majitel ujišôval už z dálky, že je moooc hodný. A kvůli těmto psovodům potíže jsou a budou. S vyhláškou i bez.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: trochu odbíháš, ona je řeč hlavně o městech a ještě jak kde... na vesnici nevím, že by se řešil pes a vodítko... aspoň většinou to tak je
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CYBERKOTLIK: Ano, opět děkuji za ukázkovou demagogii. Zajímalo by mě, jak to děláš, že snad ani jinak komunikovat neumíš. Ne, skutečně nejde srovnávat potenciálně nebezpečnou šelmu s potenciálně nebezpečným člověkem - aspoň dokud platí listina základních práv a svobod.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PATISLAV: to co rikas je dost zaslepenej nazor. lidi se stresujou z ruznejch veci - treba z cikanu, nebo holohlavejch mladiku, nebo opilcu. Podle tveho nazoru ma kazdy pravo na to, aby mohl chodit po ulici aniz by se musel stresovat, zda je bezpecen se k cikanovi opilci nebo ostrihanemu mladikovi priblizit nebo ne - ti by meli mit sebou nejspis tedy policejni doprovod, nebo rovnou zakaz vychazeni?

DANKLAR: neuvazuju z hlediska mesta, ale republiky,a rozhodne si nemyslim, ze by tahle zeme byla misto jen pro lidi, ackoliv chapu, ze lide to vidi jinak.

OMEZENI psu (na hristich) stejne jako OMEZENI alkoholu (na hristich - pro pajdu, je to jen nadsazka) je rozumny, celoplosnej zakaz je uplne neco jinyho

Hlavne bych ale neresil vubec jestli ma nekdo strach nebo ne. to je ciste jeho problem. Omezeni vlneho pobihani psu na detskym hristi bych chapal jako prevence neumerneho rizika. Udelat z mesta absolutne bezpecne misto, kde se lidi nebudou muset niceho ba zkratka nejde - obcas vykoleji tramvaj, obcas auto srazi chodce, nekdy spadne dum, obcas policajti nekoho omylem zastrelej, obcas utece pes ze zahrady a nekoho pokouse a dost casto nekoho prepadnou, zbijou, nebo znasilnej. Pokud bych se mel vzit do role mlade zeny, budu mit daleko vetsi strach lidi, nez ze psu, jelikoz procento nebezpecnosti tech, ktery potkam, je uplne nekde jinde
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    CYBERKOTLIK: Chápu tvoje přirovnání jako nadsázku, protože jinak by šlo o hroznou demagogii. Zpívání nikomu lýtko neutrhne. Zastánci pejskařů pořád nechápou jednu zásadní věc - cizí člověk nemůže a NEMUSÍ vědět, zda je to které zvíře dobře vycvičené nebo ne. Každý člověk má právo na to, aby mohl chodit po ulici, aniž by se musel stresovat a vyhodnocovat, zda je bezpečné se ke psu příblížit a nebo je lepší ho raději obloukem obejít.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Jo, jak jsem říkal, utahujou se šrouby. Určitě se shodneme na tom, že město je místo pro lidi a že mají lidé před psy přednost.. tím pádem bych nějaké omezení psů chápal.. výška pokuty je věc jiná, přesné znění té normy také. Ve srovnání se zákazem požívání alkoholu na veřejnosti to má nějaký smysl...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: ad zahlavi - je to jednoduchy, kazdej by sveho psa mel ovladat tak, aby neobtezoval okoli, a je na nem, jeslti to dela pomoci voditka nebo hlasu. Zony kam spi nesmi (detska hriste apod) bez voditka vubec jsou pdole mne rozumny napad, nesmysl je podle mne naridit pohyb na voditkach vsude, to je jak zakaz zpivani
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DOCKINEZ: no predevsim to mela rict jemu osobne
    BLACKBITCH: hele, to je asi sejny, jako kdyz pujdes po ulici a uvidis proti sobe jit nebezpecne vypadajiciho cloveka - taky budes mit strach, a taky se muze stat, ze kolem tebe jen neprjde, ale napadne te. Vidis nejaky reseni tehle situace?

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    A můžete mi teď vysvětlit, jak že se to ta Leonka trefně vyjádřila? Buď to tam neumím najít nebo nechápu tu trefnost.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: prostě tady rozčiluješ asi víc lidí než jen mě.. zbytečně se navážíš do diskutujících, co psům rozumí víc než ty a jen zde vytváříš nepříjemnou atmosféru, na chvíli si od toho všichni odpočineme, asi tak na týden
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Pokud tady pobrekavas, ze na tebe jde danklar hned "s vyhruzkama", aniz by sis dokazala pripustit, ze jeho reakce ma nejakou pricinu, tak je moje poznamka zcela na miste :)

Ja ze moralizuju, devenko? Hahaha, to je ale prdel. Zjisti si laskave, co znamena slovo "moralizovat", nez se priste zase ztrapnis, chudinko.
    GIO
    GIO --- ---
    DOCKINEZ: tykalo se to snad tebe? danklar uz se snad ohradil sam ne?
    mne prijde na urovni urazky spis danklarova veta o mem odchodu, at slusni lide nejou nuceni ...atd. a taky neskuhram, protoze je to OT

omezenec navic neni urazka, ale specifikace, protoze on je fakt omezeny svymi emocemi a ma averzi vyhradne vuci mne... takze nemoralizuj, diky.

GIO
    GIO --- ---
    rozhodne mi v tehle debate prijde rozumnjesi konkretnimu cloveku poradit, nez tu donekonecna skuhrat nad neukaznenymi pejskari...jsou a budou vsude a vzdy, stejne jako ve vsech cinnostech, ve kterych se angazuji lide, zeano. a s tim nic neudelate, at se tu rozkrajite, nebo unadavate doaleluja
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GIO: Hele devenko, strc si ruzne ty "omezence" za klobouk, to s "jinym nazorem" opravdu nema co delat.
    GIO
    GIO --- ---
    a ano, hned vyhruzky, nedejboze, kdyz ma nekdo jiny nazor.)
    GIO
    GIO --- ---
    DANKLAR: nadavani zadne neregistruji.. pokud jsi zaujaty, tvuj problem..

mimochodem urazka je spis tvuj prispevek
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    GIO: nic trefného ani objevného na tom příspěvku není
    GIO: a laskavě nenadávej, pokud nejsi schopná debaty na úrovni, laskavě odejdi (nebo aspoň nepiš příspěvky), ať slušní lidé zde nejsou nuceni číst tvoje zcestné výlevy, je mi jasné, že nejsi schopna oponovat byť i průměrnému diskutérovi, ale to je tvůj problém, takže předem děkuji, že to vezměš na vědomí, tohle tady trpět nebudu
    GIO
    GIO --- ---
    pro zajimavost, velmi trefne se k chystanemu pokutovani neovoditkovanych psu vyjadrila leonka zde:
    [ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam