• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: Ano uráží mě to a ano záleží mi na názoru souseda. Není to jen slušné vychování co mě k tomu vede.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DANKLAR: Dnes ráno jsem mluvila s p. Šimkovou, manželkou iniciátora a zeptala jsem se jí, zda má nějaký problém s tím, že chodím se psem na dvorek. S úsměvem ve tváři mi řekla, že ona i její mažel vědí, že já tam uklízím, bo se ne mně koukají z okna :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: a tebe to ňák uráží? bereš si to osobně? je pro tebe názor jednoho starého souseda důležitý? :) pobav sebe i ostatní procházející lehce posměšným ač zdvořilým dopisem na téma důchodci ;)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    BLACKSKY: A zkoušeli jste mu to vysvětlit? Dědovi i tomu "pejskaři"? Jaké byly reakce?
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    Chňa, zrovínka tenhle problémek řešíme u nás v domě. Máme za domem zatravněný dvorek, kam většina pejskařů z domu nechává vyčůrat psy. Někdy se tam i pes vykadí a pak přichází uklizení exkrementů, jeden náš soused však tuto povinnost ignoruje a tím nás ostatní staví do velmi špatného světla. Zprvu jsem měla tendence uklízet i po jeho psovi, ale on si na to velmi rychle zvykl a tak jsem od toho zase rycle upustila. Teď ale máme potíže s jedním starým sousedem, který hází vinu i na nás ostatní. Nedávno se u nás na chodbě objevil velmi urážlivý dopis, který rozděluje nájenmíky domu na slušné a majitelé psů.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DOCKINEZ: Možná jo, ale uvidíme:o)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DANKLAR: Nestacila by odpoved "Ano"? :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Přidal jsem anketu, kde se jistě všichni shodnou...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DANKLAR: Mno jo, to je ta nevyhoda anonymnich anket...
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Tak by mě zajímalo, kdo v anketě vybral "Jsem proti uvazování psů - uvedu v diskuzi"... a nic neuvedl..:o)
    DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: dík, to je náhodou dobrá rada:))
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JESTERICE: Tak jsem tam teď volal a prý už je to všechno rozebrané :(
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    DIVA: to je reakce na me? konkretne?mno, tak to nevim....nerozumim ...mam chut rict: "rozvin svuj klid" ale asi radsi nic:-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: oh fenk jů, tak já teda budu ;)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: Samozřejmě by to vlastním mozkem šlo, ale mně zajímalo řešení dle tebe

Čůrej si kde chceš :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    JESTERICE: Tak tohle jistě pozvedlo zdejší diskuzi, že? Příště sem raději nic neházej...
    JESTERICE
    JESTERICE --- ---
    V tomhle auditku jsem to sice ještě nepotkala, ale když si vzpomenu, kolikrát tu byli retrívři, tak to raději hodím i sem..
    Info na www.hoax.cz

Znění mailu:
    Přátelé,
    kdybyste náhodou ve svém okolí měli někoho, kdo by byl dobrým pánem pro štěňátko od "papírové" fenky irského setra, pomohlo by to mojí dceři. Narodilo se jim těch potvůrek nějak moc (viz přiložená fotka - pro ty,co umí jen do deseti - je jich 12).
    Nějaké zájemce má, ale s tak velkou nadílkou nepočítala a jen velmi nerada by s nimi šla na injekci. Jsou to skoro samí pejskové.
    Takže kdybyste o někom věděli, ozvěte se přímo jí - Linda Rauová, 776 688 380, ráda podá bližší informace. Dík za pomoc.

Reakce majitelky:
    Dobrý den,
    ten e-mail byl sice trochu nechtěnou iniciativou bez mého vědomí (o žádné injekci jsem neuvažovala, protože jsou to všechno štěňata s PP), ale úplná blbost to nebyla, štěňata skutečně mám. Jsou už ale všechna zarezervovaná zájemcům.
    Pokud dokážete zastavit šíření uvedením v databázi hoaxů jako už neaktuální zprávy, budu vděčná, neboť denně volá 50 - 100 lidí :-) .
    Zdravím
    Linda Rauová

DIVA
    DIVA --- ---
    PLAVEVA: jedna věc mě zaráží. vymýšlí se nové zákazy a příkazy, a namísto hledání "proč ano" ti přijde jedině na mysl zeptat se "proč ne". proč mi chce někdo drbat do toho jak si venčím psa sakrafix?? něčím jsem se provinila? on něco vymamlasil? nebo o co de?!

argument že přísnější vyhláškou omezím útoky nezvládnutých psů - omg! :/ názor devíti z deseti důchodců stomatologů prodavaček nebo jak? nebo někdo kdo rozumí chování psů tohle fakt prohlásil?? to poť na mě z boku toto!

jenom další ukrájení z mojí vůle a svobody. a ještě s argumentem že shodou okolností vlastní psa i ňácí kreténi. o m f g !! :(
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jo tak:
    takovych psu, kteri cely zivot npoznali voditko a bezne chodi ve mestem ruchu, MHD zrejme nebude prehrsel(netvrdim ze nejsou), imo je to marginalni problem a holt neni reseni ktere by se zavdecilo kazdy vyjimce.

pokud ma nekdo staryho psa. kterej celej zivot nebyl na voditku a bral by to jako trest:

-zkusit formou hry na voditko privyknout(i stary pes obcas zvladne novy kousek)
    - na mista "bez voditka" nechodit
    - pripadne nasadit lehke voditkou typu vystavni aby siho aninnevsimnul a nechat volne splyvat, nedrzet a zavelet "u nohy" - coz pes asi umi, kdyz je ovladatelny i bez

U pristiho pesa by pak majitel mel s tim voditkem zacit pekne od malicka a nezpivat tu starou odrhovacku"nenitrebajestoporcentneovladatelnyibezabralbytojakotrest"

to ze pes utekl z pozemku je vec z jineho soudku, to neni k diskusi na tema "ovladatelny pes muze i bez" (:-D se mi to rymuje)

to ze to je zodpovednost majitele prece nikdo nezpochybnil. to je jasny jako facka, nechapu proc to rozebirat.

jinak pokud se CYBERKOTLIKu vratis zpet tak ja ty zkousky nenavrhovala jako jedine opatreni nebo opatreni nahrazujici voditko, ale jako jednu z dalsich moznosti jak pozitivne motivovat majitele aby vubec se psama neco delali....ne kazdy je tak dobry aby se se svym psem "domluvil" a dokazal to bez pomoci a rady.

Pancto to dneska vypada jao ze bude hodne prace asi budu v klubu spise prihlizet, takze diky vsem diskuterum,a nekdy se i se svymi preklepy rada priopjim:O)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: nj, škoda že sou lidi takoví líní bídáci :) ale dík za námět, otestuju a dám reference eventuelně ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam