• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      JESTERICE: Tak jsem tam teď volal a prý už je to všechno rozebrané :(
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      JESTERICE: Tak tohle jistě pozvedlo zdejší diskuzi, že? Příště sem raději nic neházej...
      JESTERICE
      JESTERICE --- ---
      V tomhle auditku jsem to sice ještě nepotkala, ale když si vzpomenu, kolikrát tu byli retrívři, tak to raději hodím i sem..
      Info na www.hoax.cz

Znění mailu:
      Přátelé,
      kdybyste náhodou ve svém okolí měli někoho, kdo by byl dobrým pánem pro štěňátko od "papírové" fenky irského setra, pomohlo by to mojí dceři. Narodilo se jim těch potvůrek nějak moc (viz přiložená fotka - pro ty,co umí jen do deseti - je jich 12).
      Nějaké zájemce má, ale s tak velkou nadílkou nepočítala a jen velmi nerada by s nimi šla na injekci. Jsou to skoro samí pejskové.
      Takže kdybyste o někom věděli, ozvěte se přímo jí - Linda Rauová, 776 688 380, ráda podá bližší informace. Dík za pomoc.

Reakce majitelky:
      Dobrý den,
      ten e-mail byl sice trochu nechtěnou iniciativou bez mého vědomí (o žádné injekci jsem neuvažovala, protože jsou to všechno štěňata s PP), ale úplná blbost to nebyla, štěňata skutečně mám. Jsou už ale všechna zarezervovaná zájemcům.
      Pokud dokážete zastavit šíření uvedením v databázi hoaxů jako už neaktuální zprávy, budu vděčná, neboť denně volá 50 - 100 lidí :-) .
      Zdravím
      Linda Rauová

DIVA
      DIVA --- ---
      PLAVEVA: jedna věc mě zaráží. vymýšlí se nové zákazy a příkazy, a namísto hledání "proč ano" ti přijde jedině na mysl zeptat se "proč ne". proč mi chce někdo drbat do toho jak si venčím psa sakrafix?? něčím jsem se provinila? on něco vymamlasil? nebo o co de?!

argument že přísnější vyhláškou omezím útoky nezvládnutých psů - omg! :/ názor devíti z deseti důchodců stomatologů prodavaček nebo jak? nebo někdo kdo rozumí chování psů tohle fakt prohlásil?? to poť na mě z boku toto!

jenom další ukrájení z mojí vůle a svobody. a ještě s argumentem že shodou okolností vlastní psa i ňácí kreténi. o m f g !! :(
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      jo tak:
      takovych psu, kteri cely zivot npoznali voditko a bezne chodi ve mestem ruchu, MHD zrejme nebude prehrsel(netvrdim ze nejsou), imo je to marginalni problem a holt neni reseni ktere by se zavdecilo kazdy vyjimce.

pokud ma nekdo staryho psa. kterej celej zivot nebyl na voditku a bral by to jako trest:

-zkusit formou hry na voditko privyknout(i stary pes obcas zvladne novy kousek)
      - na mista "bez voditka" nechodit
      - pripadne nasadit lehke voditkou typu vystavni aby siho aninnevsimnul a nechat volne splyvat, nedrzet a zavelet "u nohy" - coz pes asi umi, kdyz je ovladatelny i bez

U pristiho pesa by pak majitel mel s tim voditkem zacit pekne od malicka a nezpivat tu starou odrhovacku"nenitrebajestoporcentneovladatelnyibezabralbytojakotrest"

to ze pes utekl z pozemku je vec z jineho soudku, to neni k diskusi na tema "ovladatelny pes muze i bez" (:-D se mi to rymuje)

to ze to je zodpovednost majitele prece nikdo nezpochybnil. to je jasny jako facka, nechapu proc to rozebirat.

jinak pokud se CYBERKOTLIKu vratis zpet tak ja ty zkousky nenavrhovala jako jedine opatreni nebo opatreni nahrazujici voditko, ale jako jednu z dalsich moznosti jak pozitivne motivovat majitele aby vubec se psama neco delali....ne kazdy je tak dobry aby se se svym psem "domluvil" a dokazal to bez pomoci a rady.

Pancto to dneska vypada jao ze bude hodne prace asi budu v klubu spise prihlizet, takze diky vsem diskuterum,a nekdy se i se svymi preklepy rada priopjim:O)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: nj, škoda že sou lidi takoví líní bídáci :) ale dík za námět, otestuju a dám reference eventuelně ;)
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      no vidis a nedavno prave tohle u nas v parku resila statni policie,ne mestaci(teda jako pejskarsky problem). taky jsme se divila,asi maji malo prace:-)

dalsi uz je imo dost odklon...az se mi nebude chtit spat tak se nad tim zamyslim:-)
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      PLAVEVA: no nezijem v idelanim svete, nicmene ani v tom nasem to neni tak, ze by se kriminalisti venovali neuvazanejm psum, od toho jsou tusim meststi straznici:) CO se tyce kriminality a dalsi prace polcie, tak to neni tema pro tenhle klub:)

Kterej ti je uplne k nicemu, pokud ten pes neco proved:))
      Ja razim zasadu postihovat skutky a dodrzet tak presumpci neviny - trestat psa jen za to, ze by teoreticky mhl neco udelat neni vychovny - a pokud ma nekdo osa, tkerej treba celej svuj dosavadni zivot beha na volno a nikdy nikomu nci neproved, a najednou by ho meli zacit vodit na voditku, tak to zkratka vezme jako trest a nebude vedet proc

Dalsi vec je ta, ze k napadeni psem doslo casto kvuli tomu, ze pes utekl z pozemku, ne proto ze byl poustenej na volno pri prochazce. Takze z meho uhlu pohledu by se mel vymezit podstatnej trest (pokuta) v pripade ze pes neco provede, aby to zastrasilo nezodpovedny majitele.

|To jeslti pes neco provede, je 99,9% ZODPOVEDNOST MAJITELE, takze vyhlaska musi byt smerovana na majitele (a ne na psy) a to na ty kteri neco provedli a ne na ty, ktery maj psa v klidu
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      CYBERKOTLIK: no ja bych policajty nevolam kvuli kazdymu psouku, stacilo by mi , kdyby se venovali kriminalite - a treba by nam pak posledne u volneho vybehu psu nevykradli auto. velmi gracilne, rozmaltili cihlou skla. v takove situaci asi voditka nebudou prioritou:-) mozna pro tebe jo.

jiste, stejne jako bez zkousky...akorat ze kdyz tu zkousku absolvujes, muzes ukazat panu policajtovi papir:o))

ne vazne: myslim, jiste ten vycvik a zkousky by zmensily pravdepodobnost problemu, samo ne stoprocentne. nic neni stoprocentni. ani ksandy a opasek.

je to nejisty, proto bych tu cast s " na volno kdyz je ovladatelny" proste vynechala, imo by se nestala absolutne zadna skoda. akorat by se to zprehlednilo a zjednodusilo.
      Proc na casti" na volno, je-li ovladatelny" vlastne tak trvas?

me se preklepy libi, jsou nezbytnou soucasti me virtualni existence:-)
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      PLAVEVA: ja? ja polcii nikam nevolam:) Ale mam za to ze takhle nase obcasnke souziti funguje - mame pravidla, kdo je nedodrzuje, tak jedinej kdo ho muze pokutovat je policie - ty zijes v nejaky hipiie komune, kde se zadny pravidla dodrzovat nemusej?:)

Jaks e to resi ted? uplne stejne - kdyz nekde bezi pes na volno bez pana, kdo se vola? policie. kdyz neuklidis po svem psovi, kdo je urcenyk tomu aby te k tomu vyzval a pripadne pokutoval? polciie - nechapu co je na tom tak zvlastniho, takhle to proste je

Zkouska spociva v tom, ze ten pes NA ZKOUSCE neco prokaze. to ovsem neznamena, ze nikdy v budoucnu na nekoho nevylitne.
      Kdyz pujdu po ulici a proti me pujde pes, tak je mi v tu chvili absolutne jedno, jaky ma nebo nema zkousky, podstatne je, jak se bude vuci me v tu chvili chovat

preklepy neresim:)
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      CYBERKOTLIK: ja nevim, zkousky nechces ale policii bys volal ke kazdemu exkrementu(prehanim)teda voditku. to mi prijde nejak nekoheretni:-) urcite mi to vysvetlis.

to zas budepolicije resit: pane organe, tenhle pejsek ke mne cuchnul a nebyl na voditku! tak pane psovode, obcansky prukaz.... nee, on nic nedelal, prece...a je to slovo proti slovuimo by snad ten pes i kdyz je ovladatelny mohl na voditku byt? ono mu utrhne hlavu bo co?

jisteze. jaks to pochopil jinak?cili zkouska spociva v tom, ze pes na i bez voditka na bruslare/kolistu/bezici dite/praskaci kulicky nereaguje nebo reaguje a psovod ho zvlada.

hele ses prvni clovek co dela takovy kvanta preklepu jako ja:-) a taky ti pise rychleji prava ruka;.-)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: klasicky, pomocí jednoduchého uzlu, učil jsem v pionýru... ten uzel se dá zase snadno rozvázat... nevim, jak jmenuje, dlouhej provaz das napul a potom tim okem provliknes druhy konce a zatahnes kolem neceho...
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      BLACKSKY: pouzivej si vety rozvity jak je libo, ja nepovazuju za nutny vypisovat v odpovedi take text otazky - k tomu slouzi prave ta funkce, kteoru jsem popsal:)

PLAVEVA: promin, policejni je cela civilizace, ne jen stat. Jakakoliv vyhlaska (dopravni napriklad) vyzaduje pritonost policie, jinak by ji jen malokdo dodrzoval

Tnelh eproblem se ani resit nemusi, jelikoz vyhlaska by mela postihovat ty co delaj neporadek a ne ty, kteri jsou nekym oznaceni jako "neolvadatelni" Tj jestli uuj pes obtezuje na ulici bez voditka cloveka, je uplne fuk, kolik ma vycvikua co si o nem myslim a ze treba dokonale posloucha, akorat endostal de mne pokyn. Zratka porusuje pravidla, a ja jakozto zodpovedna osoba dostanu trest

Takhle to bezne funguje ve svech ostatnich vyhlaskach, nevim proc by to v tehle fungovat nemelo

PLAVEVA: ale pro bruslare nehraje roli, zda pes ma zkousky - pro nej hraje roli, zda se za nim rozbehne
      DIVA
      DIVA --- ---
      CYBERKOTLIK: máš pravdu, co se týče realizace mi to přijde ale snazší výcvikem a fungční by to být taky mohlo
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: tak pro nás co řeku máme mimo centrum města asi čůrat v koupelně do skleničky před spaním co? ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      BLACKSKY: vlastním mozkem by to nešlo?? :) nemá výcvik lze prokázat - chodí bez vodítka nikoli
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      proste imo POZITVNI motivace zabira lepe - jak u lidi tak u psu.

CYBERKOTLIK: vsak v tech zkouskach se da zkouset jak jde po ulici, jak ignoruje/napada bruslare, jak reaguje na deti, hluk, pohyb obecne...nemusi panackovat o cukr a delat koalu nebo tak
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      CYBERKOTLIK: mno ale to neresi problem, ktery je: to ze jedni povazujei sveho psa za ovladatelneho a druzi rikaji, ze to neni pravda. A kazda skupina az na vyjimky nema pravdu.

CYBERKOTLIK: no hurara, policejni stat. tak to je fakt reseni:-/

DIVA: nejsem puvodni, bue:-) no ta avrianta s vycvikem taky ma neco do sobe, imo pozitivni motivace formou: absolvoval jsi uspesne zakladni vyscvik(ne obrany nebo stopu, proste ZVS nebo obedience nebo co) - mas nizsi poplatky ze psa. ono to tu za komancu uz bylo , kdo byl ve svazarmu tak myslim mel i slevu na maso z vyseku.
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      pokračování zítra
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      CYBERKOTLIK: To byla narážka na to, že jsme čekala alespoň větu rozvitou a ne odpověď typu "policie přeci"
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      DIVA: zadny zkousky a vycviky bych do toho entahal, je kazdyho vec, kde a jak si vychovava sveho psa, dulezity je vysledek, tj ze jde po ulici a nedela problem. jestli umi povel SEDNI je irelevantni

BLACKSKY: policie urci, zda to tvuj pes potrebuje (kdyz najedes na tucne zvyrazneny jmeno na zacatku prispevku, ukaze se ti na co je to reakce)
      BLACKSKY
      BLACKSKY --- ---
      DIVA: ptala jsi se, kde venčím teď, a ano, tam tolegální je
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam