• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: vlastním mozkem by to nešlo?? :) nemá výcvik lze prokázat - chodí bez vodítka nikoli
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    proste imo POZITVNI motivace zabira lepe - jak u lidi tak u psu.

CYBERKOTLIK: vsak v tech zkouskach se da zkouset jak jde po ulici, jak ignoruje/napada bruslare, jak reaguje na deti, hluk, pohyb obecne...nemusi panackovat o cukr a delat koalu nebo tak
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    CYBERKOTLIK: mno ale to neresi problem, ktery je: to ze jedni povazujei sveho psa za ovladatelneho a druzi rikaji, ze to neni pravda. A kazda skupina az na vyjimky nema pravdu.

CYBERKOTLIK: no hurara, policejni stat. tak to je fakt reseni:-/

DIVA: nejsem puvodni, bue:-) no ta avrianta s vycvikem taky ma neco do sobe, imo pozitivni motivace formou: absolvoval jsi uspesne zakladni vyscvik(ne obrany nebo stopu, proste ZVS nebo obedience nebo co) - mas nizsi poplatky ze psa. ono to tu za komancu uz bylo , kdo byl ve svazarmu tak myslim mel i slevu na maso z vyseku.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    pokračování zítra
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    CYBERKOTLIK: To byla narážka na to, že jsme čekala alespoň větu rozvitou a ne odpověď typu "policie přeci"
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DIVA: zadny zkousky a vycviky bych do toho entahal, je kazdyho vec, kde a jak si vychovava sveho psa, dulezity je vysledek, tj ze jde po ulici a nedela problem. jestli umi povel SEDNI je irelevantni

BLACKSKY: policie urci, zda to tvuj pes potrebuje (kdyz najedes na tucne zvyrazneny jmeno na zacatku prispevku, ukaze se ti na co je to reakce)
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: ptala jsi se, kde venčím teď, a ano, tam tolegální je
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: ???? Jak? Rozveď
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: podél řeky by teda volné pobíhání legální bylo?:) já za tmy jedině v osvětlených ulicích, dvorek nemám
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: nemít výcvik je kontrolovatelné a postižitelné mnohem snáz než nemít vodítko.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    CYBERKOTLIK: policie co?
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: Nejprve na dvorku, kde seberu exkrementy a pak podél řeky... Podotýkám, že bydlím v centru města. A Ty?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BLACKSKY: Policie, kdo jinej - bez ni nema zadna vyhlaska vubec smysl
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: takže, je tady názor, že vyhláška uškodí jen poctivcům a že lidí, kvůli kterým to celé je, se to stejně nedotkne, na tom si myslím jsme se shodli všichni a Ty pak napíšeš, že povinného výcviku by se právě oni zúčastnili? Dosáhnout toho tím, že dostanou pokuty? Lidi neplatí hypotéky, půjčky, splátky na auta a platili by za nesplnění koušky? Žijeme na stejné planetě?
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: kde venčíš večer před spaním?
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    a kdo a jak určí, že právě ten můj pes to potřebuje? Že právě on je ten bezproblemový? Jistě splněním zkoušek by to možné bylo, ale to nebude ze dne na den a co do té doby? Benevolence byla do teď a zrovínka dvakrát se neosvědčila. Ano, některé případy napadení psem jsou příliš zveličovány, ale i tak je jich spousta. V Hradci vyhláška o pohybu se psy je, jsou v ní uvedeny ulice, kde musíš mít psa na vodítku, kde musí mít náhubek (nádraží, okolí nádraží) ostatní místa jsou na volném rozhodnutí psovoda. Mně to nijak neomezuje, do ulic stejně venčit nechodím, užíván je opravdu jen k průchodu...
    DIVA
    DIVA --- ---
    BLACKSKY: není mi jasné, proč myslíš, že by toho nebylo lze dosáhnout :) prostě povinný výcvik, daná pravidla, np. ve věku 10 měsíců má znát tyhle a tyhle povely. pokud ne tak pokutovat, pokuty gradovat.

DANKLAR: a jak takový provaz připneš na obojek? asi by šlo začít vyrábět vodítko s obojkem z jednoho kusu provazu, nebo jinak zlepšít techniky. mluvím ale o běžně dostupných prostředcích, zajdi do zverexu, všechno tam má stejné nedostatky, je to kalibrace na vychované nebo lehké psy

BLACKSKY: že nechápeš není třeba říkat nahlas ;) vyzvalas mě, abych se se svými argumenty nevyjadřovala. já opáčila, že budu a hned přidala dobrou radu jak dospět ke stejnému výsledku bez mé spolupráce ;)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BLACKSKY: samozrejme ze existuje lepsi zpusob - uvazat na voditko ne vsechny a vsude, ale jen ty co to potrebuji. Rozdelit mesto na zony, kde psi nesmej bez voditka, pripadne nahubku, zony, kde muzou bejt na volno vicemene vsichni a zony, kde muzou byt bez voditka jen bezproblemovy psi, ktere jejich pan ovlada.
    BLACKSKY
    BLACKSKY --- ---
    DIVA: tak nevím jestli čteš, co ti píšu, nebo jestli si jen prohlížíš slova, vytrhnout tak něco z kontextu a zareagovat tak....????? Nechápu
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: Já ale tvrdím opak:o) (že vodítko dokáže zabránit problémům a vyhroceným situacím)... je mi líto, viděl jsem vodítka, která udrží každýho psa... karabinu nebrat, co takhle provaz? Ten nepřetrhneš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam