• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      SATHIK: určitě umíme oba česky a víme, co znamená slovo "vyžaduje". Taky víme, jak se liší od "hodí se" nebo "pomůže".

TYCZKA: ok, když uvidím čistého psa ve špičce se sympatickým majitele, napadne mě teď, že možná jedou na terapii. Děkuji za osvětu (vážně) :)
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: ok, já vozim psa do práce, pže ho používám jako kounikačního prostředníka mezi mnou a dětma, se kterýma se bez prostředníka komunikuje často velmi těžko. V logopedických ambulancích je využití psa z podobných důvodů už taky poměrně běžné, stejně jako jsem viděla brát psi denně do domovů dochodců, do mateřských školek a pod.

tím ti nechci říct, že tohle je ten nejběžnější důvod toho proč si lidi berou smradlavýho psa do tramvaje, jen jsem ti chtěla ukázat alespoň jeden z důvodů toho, proč může být potřeba cestovat se psem v MHD naprosto běžná, když tebe absolutně žádnej jinej důvod napadnout nemohl...
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      BJETUSH: stačilo tu otázku takto uvést a odpověděl bych rád. Psy rád mám, ale jen jsou-li dobře vychováni. Měl jsem psa u babičky asi patnáct let a byl to jeden z důvodů, proč jsem k ní jezdíval rád ;)
      BJETUSH
      BJETUSH --- ---
      PATISLAV: Obtěžovala jsem se přečíst všechny tvoje příspěvky. Jen mě spíš zajímalo, jestli prostě nemáš rád psy všeobecně, ale nebudu mrhat tvým drahoceným časem.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYCZKA: ok, v tom případě mi objasni, co dělá z canisterapie profesi a proč je to "profese" natolik rozšířená a běžná (viz tvé: "potřeba cestovat se psem ve špičce dopravními prostředky je naprosto běžná"), že je relevantní jako argument v této diskuzi? Navíc jsem tě prosil o příklady, ne příklad.

A kromě toho - možná si vzpomínáš, jak jsem psal: "Pravdou ale je, že už se mi to dlouho nestalo. Možná se páníčci v tomhle naučili správně chovat", takže úplně nechápu, co tady vlastně řešíme. Navíc úplně na začátku jsem psal: "A to už nemluvím o tom, když se v nějaký deštivý den do dopravního prostředku nažene smradlavý německý ovčák, rozvalí se mi na nohách a páníček dělá jakoby nic".

Tobě se nějakým zázrakem podařilo převést výše uvedenou situaci (arogantní páníček, smradlavý pes) na diskuzi o cestování se psem obecně. Chtělo by to trochu zklidnit a více vnímat to, o čem se druhý vlastně baví.
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: na obě samozřejmě...
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYCZKA: a tím odpovídáš na kterou mou otázku?
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: tady si můžeš přečíst alespon nějaký prazákladní informace...

canisterapie - Vyhledávání Google
      http://www.google.cz/search?client=safari&rls=en&q=canisterapie&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=-isPTYHgFcev8QOgsamBBw
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      PLAVEVA: Tvuj nazor ocenuju krom jineho i plusem :)
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      PATISLAV: vykasli se na minusy. podporuji v lidech sebemrskacske sklony; plusy zas touhu po prazdnem populismu:-D ja je nemam nastaveny, vubec je nevidim a ziju.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      PATISLAV: Vida, nějaký hodný mínuskář zjevně odsuzuje mou snahu neomezovat ostatní lidi a nechce mi dopřát právo sám nebýt omezován. Tak to se na to asi vykašlu. Proč bych měl brát na ostatní ohledy, když si to zřejmě nepřejí? :)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      BJETUSH: A dovedeš si představit, jak by to vypadalo, kdyby to tak provozoval každý? Pokud neznáš můj vztah ke psům, pak ses zjevně neobtěžovala přečíst si ani pár mých příspěvků. Proč bych měl ztrácet čas a psát ty samé věci znovu a znovu?

TYCZKA: Která profese vyžaduje v PRAZE ježdění se psem ve špičce v MHD? Hoď sem pár tipů, třeba se plácnu do čela. Policajty si rovnou škrtni, ti maj policejní psy a mají na to auta. Co tím myslíš "společensky přínosnej"? Přínosnej kde a pro koho a jak to ospravedlňuje ježdění ve špičce s obrovským a neskladným psem? (protože o těch tady byla od začátku řeč, čivavy nikdo neřeší).
      BJETUSH
      BJETUSH --- ---
      Souhlas s TYCZKA !
      Taky nechápu, co vidíš tak divnýho na tom, že lidi jezdí s pejskama kdykoliv během dne. Jednu dobu se mnou můj pes jezdil téměř všude a i teď ho beru, kam to jde. Je to prostě kámoš..
      Jakej ty máš vlastně vztah ke psům??
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: pes může někdy dokonce být součástí paníčkovy profese, to si ale asi taky nedokážeš představit, vid? předpokládám, že ne, když ti dělá problém představit si důvod ježdění se psem nebo dokonce s dítětem a kočárkem kamkoli ve špičce :)
      že pes může bejt dokonce někdy společensky přínosnej může bejt pro tebe asi taky těžkej přesah celého problému vid?

Chápu, že hodně lidem psi z určitých důvodů vadí, ale to, co tady hlásáš o psech, dopravních prostředcích, kočárcích a semaforech, je čistá zabedněnost...
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYCZKA: Odpusť si tuhle demagogii (a jsem opravdu jen kousek od toho, abych tě sprostě poslal do oněch míst) a kecy o toleranci. Já jsem člověk, který považuje za otázku osobní cti ostatní lidi nesrat a neomezovat. Na přechodech vždy přebíhám, abych řidiče moc nezpozdil, když někudy jdu, dávám pozor, abych nepřekážel, když nemůžu jinak než stát ve dveřích v dopr. prostředku, vždy poslušně vyjdu ven, aby se přese mě nemusel nikdo prodírat, když řídím, vyjíždím na semaforu vždy jako blesk, aby řidiči za mnou neschytali červenou atd. atd. Jsem opravdu tak drzý a troufalý, když si přeji, aby ostatní jednali aspoň z poloviny tak jako já?

TYCZKA: Vytáhnout vodící psi jako protiargument je tvoje vlastní potupa, kterou ani nemá smysl dále komentovat. To, že vozíš svého psa denně do práce, je skvělá věc, škoda, že to tak nedělají všichni! To bychom si žili!
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: nejenom tvoje potřeby, např. to že spěcháš do práce, jsou na světě ty nejdůležitější...chápu, že hovna na chodníku jsou věc nepříjemná, ale chce to taky trochu tolerance v životě...
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: vodicí psi jezdí se svými pány denně kamkoli se hnou...já svého psa vozím denně do práce a přijde i to naprosto normální + jeden krát týdně do motola na canisterapii...
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      TYCZKA: omezit by se to nemělo, ale lidé by se měli sami zamyslet. Zrovna dneska mi na eskalátoru na Andělu zablokovala cestu nějaká pipina, co si s kočárkem stoupla doprostřed, takže nemohl projít vůbec nikdo a ujelo mi kvůli tomu metro. Kam proboha musela v tu dobu jet? Na nákupy? Naštěstí se jí to vymstilo, protože zrovna v tu chvíli napadlo nějakého potrhlého cizince vyběhnout ten obří eskalátor v protisměru a normálně bez skrupulí matičku srazil na stranu i s kočárkem.

Ale poraď mi prosím - kam je nutné s velkými psy jezdit ve špičce MHD? Nějak mě nic nenapadá.
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      PATISLAV: potřeba cestovat se psem ve špičce dopravními prostředky je naprosto běžná, nechápu, co na tom nechápeš... .) mělo by se ve špičce kvůli prostoru omezit třeba i cestování s dětmi a kočárky?
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: Představ si, že hned vedle byl na silnici kanál. Když jsem mu ho doporučil, odebral se k němu. Samotného by ho to ale nenapadlo. A i bez kanálu je krajnice vozovky lepší volba než chodník.

SATHIK: Je to sice také špatně a nebojoví psi by měli být rovněž na vodítku, ale majitele nenapomínám, protože rozlišuji obecnou nebezpečnost. Zákaz volného pobíhání psů v rezervaci je uvalen především z důvodu ochrany zvěře. Pudl může zvěř tak nanejvýš vystrašit, což samozřejmě v zimním období může způsobit problémy též, ale bojové plemeno může zvěř zakousnout, uhnat nebo vyhnat z revíru, kvůli čemuž se zvíře může snáze stát obětí silniční dopravy nebo v zimě hladu.

DIVA: Nedovedu si představit situaci, kdy je třeba s velkým psem cestovat MHD ve špičce (snad s výjimkou cestování, tzn. když jim třeba jede vlak), mimo špičku pak není problém obsadit místa vyhrazená lidem se psy, protože ve zbytku vozu by mělo být místa dost. Pravdou ale je, že už se mi to dlouho nestalo. Možná se páníčci v tomhle naučili správně chovat.
      Kromě toho, pravdu má i DANKLAR.
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      DANKLAR: nechapu co rikas, zkus prosim neco mene telepatickeho. diky.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam