• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    PATISLAV: neiteligentni bonmot? neni to oxymoron?;-)
    jen vyuzivam tve (imo ponekud preexponovane) emocionalni a jednostranne argumentacni zbrane ..je to neprijemne, ja vim.

ale nechceme prejit do osobni roviny, ze ne?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATHIK: Až se naučíš reagovat na to, co píšu, můžeš očekávat silný argument. Když se ptám po profesích, kde je účast psa vyžadována, opravdu nestojím o příklady profesí, kde pes může být nápomocen. Možná to ale zkusím vysvětlit ještě jednou pro blbé: svou otázkou jsem se chtěl dopátrat odpovědi. Konkrétní odpovědi na konkrétní otázku. Ne hloupé odpovědi na otázku, která nepadla. Nebo si myslíš, že jsem tak blbý a nedokážu vymyslet profesi, kde se pes může hodit?

PLAVEVA: Skvělý výkřik do tmy. Teď ještě řekni, komu tady vadí kočárky a jejich majitelky, důchodci a psi. Zatím jsem tu narazil pouze na lidi, kterým vadí neúkaznění majitelé psů, bezohledné majitelky kočárků a nerudní důchodci. Ale to je pořád ta samá písnička dokola. Chápu, že kdybys měla napsat něco inteligentního, nebyl by z toho tak hezký bonmot.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ono lide kterym v MHD vadi houmless, kocarky a jejich majitelky+vypln, duchodci, psi a vubec zrejme ostatni cestujici - ti lidi by si meli poridit auto.
    jsou-li ekologicti - bicykl.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    PATISLAV: Aha, takže v mhd ve špičce, podle tebe, můžou jezdit jen psi, kteří jedou do práce, která je tam vyžaduje (kdy jsou napsáni ve smlouvě) a ti, kteří tam svému majiteli pomáhají, ulehčují práci nebo prostě jen fungují jako bezplatná ochranka (majitel je napsané ve smlouvě nemá) by mhd jezdit neměli. Tak to je teda silný argument :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    SATHIK: určitě umíme oba česky a víme, co znamená slovo "vyžaduje". Taky víme, jak se liší od "hodí se" nebo "pomůže".

TYCZKA: ok, když uvidím čistého psa ve špičce se sympatickým majitele, napadne mě teď, že možná jedou na terapii. Děkuji za osvětu (vážně) :)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: ok, já vozim psa do práce, pže ho používám jako kounikačního prostředníka mezi mnou a dětma, se kterýma se bez prostředníka komunikuje často velmi těžko. V logopedických ambulancích je využití psa z podobných důvodů už taky poměrně běžné, stejně jako jsem viděla brát psi denně do domovů dochodců, do mateřských školek a pod.

tím ti nechci říct, že tohle je ten nejběžnější důvod toho proč si lidi berou smradlavýho psa do tramvaje, jen jsem ti chtěla ukázat alespoň jeden z důvodů toho, proč může být potřeba cestovat se psem v MHD naprosto běžná, když tebe absolutně žádnej jinej důvod napadnout nemohl...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BJETUSH: stačilo tu otázku takto uvést a odpověděl bych rád. Psy rád mám, ale jen jsou-li dobře vychováni. Měl jsem psa u babičky asi patnáct let a byl to jeden z důvodů, proč jsem k ní jezdíval rád ;)
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    PATISLAV: Obtěžovala jsem se přečíst všechny tvoje příspěvky. Jen mě spíš zajímalo, jestli prostě nemáš rád psy všeobecně, ale nebudu mrhat tvým drahoceným časem.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TYCZKA: ok, v tom případě mi objasni, co dělá z canisterapie profesi a proč je to "profese" natolik rozšířená a běžná (viz tvé: "potřeba cestovat se psem ve špičce dopravními prostředky je naprosto běžná"), že je relevantní jako argument v této diskuzi? Navíc jsem tě prosil o příklady, ne příklad.

A kromě toho - možná si vzpomínáš, jak jsem psal: "Pravdou ale je, že už se mi to dlouho nestalo. Možná se páníčci v tomhle naučili správně chovat", takže úplně nechápu, co tady vlastně řešíme. Navíc úplně na začátku jsem psal: "A to už nemluvím o tom, když se v nějaký deštivý den do dopravního prostředku nažene smradlavý německý ovčák, rozvalí se mi na nohách a páníček dělá jakoby nic".

Tobě se nějakým zázrakem podařilo převést výše uvedenou situaci (arogantní páníček, smradlavý pes) na diskuzi o cestování se psem obecně. Chtělo by to trochu zklidnit a více vnímat to, o čem se druhý vlastně baví.
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: na obě samozřejmě...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TYCZKA: a tím odpovídáš na kterou mou otázku?
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: tady si můžeš přečíst alespon nějaký prazákladní informace...

canisterapie - Vyhledávání Google
    http://www.google.cz/search?client=safari&rls=en&q=canisterapie&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=-isPTYHgFcev8QOgsamBBw
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PLAVEVA: Tvuj nazor ocenuju krom jineho i plusem :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    PATISLAV: vykasli se na minusy. podporuji v lidech sebemrskacske sklony; plusy zas touhu po prazdnem populismu:-D ja je nemam nastaveny, vubec je nevidim a ziju.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PATISLAV: Vida, nějaký hodný mínuskář zjevně odsuzuje mou snahu neomezovat ostatní lidi a nechce mi dopřát právo sám nebýt omezován. Tak to se na to asi vykašlu. Proč bych měl brát na ostatní ohledy, když si to zřejmě nepřejí? :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BJETUSH: A dovedeš si představit, jak by to vypadalo, kdyby to tak provozoval každý? Pokud neznáš můj vztah ke psům, pak ses zjevně neobtěžovala přečíst si ani pár mých příspěvků. Proč bych měl ztrácet čas a psát ty samé věci znovu a znovu?

TYCZKA: Která profese vyžaduje v PRAZE ježdění se psem ve špičce v MHD? Hoď sem pár tipů, třeba se plácnu do čela. Policajty si rovnou škrtni, ti maj policejní psy a mají na to auta. Co tím myslíš "společensky přínosnej"? Přínosnej kde a pro koho a jak to ospravedlňuje ježdění ve špičce s obrovským a neskladným psem? (protože o těch tady byla od začátku řeč, čivavy nikdo neřeší).
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Souhlas s TYCZKA !
    Taky nechápu, co vidíš tak divnýho na tom, že lidi jezdí s pejskama kdykoliv během dne. Jednu dobu se mnou můj pes jezdil téměř všude a i teď ho beru, kam to jde. Je to prostě kámoš..
    Jakej ty máš vlastně vztah ke psům??
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    PATISLAV: pes může někdy dokonce být součástí paníčkovy profese, to si ale asi taky nedokážeš představit, vid? předpokládám, že ne, když ti dělá problém představit si důvod ježdění se psem nebo dokonce s dítětem a kočárkem kamkoli ve špičce :)
    že pes může bejt dokonce někdy společensky přínosnej může bejt pro tebe asi taky těžkej přesah celého problému vid?

Chápu, že hodně lidem psi z určitých důvodů vadí, ale to, co tady hlásáš o psech, dopravních prostředcích, kočárcích a semaforech, je čistá zabedněnost...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    TYCZKA: Odpusť si tuhle demagogii (a jsem opravdu jen kousek od toho, abych tě sprostě poslal do oněch míst) a kecy o toleranci. Já jsem člověk, který považuje za otázku osobní cti ostatní lidi nesrat a neomezovat. Na přechodech vždy přebíhám, abych řidiče moc nezpozdil, když někudy jdu, dávám pozor, abych nepřekážel, když nemůžu jinak než stát ve dveřích v dopr. prostředku, vždy poslušně vyjdu ven, aby se přese mě nemusel nikdo prodírat, když řídím, vyjíždím na semaforu vždy jako blesk, aby řidiči za mnou neschytali červenou atd. atd. Jsem opravdu tak drzý a troufalý, když si přeji, aby ostatní jednali aspoň z poloviny tak jako já?

TYCZKA: Vytáhnout vodící psi jako protiargument je tvoje vlastní potupa, kterou ani nemá smysl dále komentovat. To, že vozíš svého psa denně do práce, je skvělá věc, škoda, že to tak nedělají všichni! To bychom si žili!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam