• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    HNDZCK: ty jsi dobrej. Takže já si za to můžu sám, protože si dovoluju mít strach? Takže když mám strach, tak si koleduju o malér a vlastně si skoro zasloužím být pokousanej, že jo? A když jdu v noci v Praze, tak si vlastně koleduju o to, být přepadenej...a když jedu po dálnici podle předpisů, tak si vlastně koleduju o to, aby mě někdo srazil mimo vozovku.

Mně to přijde jako podobná logika. Nějak nevidíte to, že problém je někde jinde, ne v tom napadeném, ale v tom napadajícím.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    DANKLAR: doufám, že ano.. když už se se zbraní setká, mělo by vědět jak se zachovat. Tedy potkáš-li psa, měl bys alespoň přibližně vědět co dělat. Rodiče tě určitě poučili (ve školce ti to ještě připomněli), že se máš rozhlídnout než přejdeš silnici, protože se ti to hodí do života..
    Pokud tu na někoho neustále útočej psi při jeho pravidelnym běhání, měl by zapřemejšlet, jestli si za to tak trochu nemuže sám. Občas už i já z výrazu a chování běžce z dálky poznám, že má strach a koleduje si o malér. Ale protože se asi denně modlim ( možná je to výchovou psa a tim, že se se psem snažim předvídat nepředvídatelné a je pod neustálym dohledem pro jeho vlastní dobro) čokla běžící lidi nezajímaj, pokud to nejsem já. Viz analogie se zbraní - nebudu jí nechávat válet se na pískovišti a pokud už moje děcko něco takovýho najde, tak ať si toho nevšímá.
    ...jo a hovna poctivě uklízim a děti ani pistoli nemám
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    HNDZCK: Mluvíš doufám k věci. Dítě nesmí nikde zbraň najít. Je pochopitelné, že hrající si děcko nechtěně zastřelí kamaráda. Není pochopitelné, že někdo nechá zbraň ležet na dostupném místě.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    DANKLAR: "to je hrozné, ty děti nevědí, jak se chovat!" - a ne snad??

Neustále hážete majitele psů (hanlivě pejskaře ) do jednoho špinavýho pytle. Mnozí z vás, podle různejch výroků, nemá sebemenší ponětí o tom, co to vlastně pes je. Většina se spokojí stim, že ví, že má zuby a sere. Vzhledem k takovýdlemu ignoranství na mě působíte až hystericky.
    Děsim se chvíle, kdy jeden z ''vás'' v panickym strachu z toho, že kolem něj probíhá pes vytáhne pistoli a začne střílet.

Za tech přibližně 100 000 let, co se z vlka stal pes, ste si na jejich přítomnost už mohli zvyknout.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CYBERKOTLIK: Nepodcenuj danklarovy reflexy a schopnost videt do budoucnosti :)
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    CYBERKOTLIK: Tady jde o to, že žijeme ve společnosti, která se zaštiťuje neustále slovem "bezpečnost". Jakákoliv píčovina, co může být náznakem nebezpečnosti, se strašně řeší a omezuje se svoboda a soukromí lidí. Proto bych očekával, že tak nebezpečná věc, jako jsou psi, by měla být regulována také. Ale není takřka vůbec. Asi je to tím, že tu má psa každý kretén, včetně zákonodárců.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DOCKINEZ: pise ze ho zatsreli az pote co ho napadne, tak nepredpokladam ze bezi kolem psa, a v okamziku utoku stihne vytahnout odjistit a trefit rychlejc vez ho ten pes kousne:))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kdyz ho zastreli, asi ho ten pes nepokouse :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: takze misto abysis dal bacha, tak se radsi nechas pokousat. to je skutecne inteligentni pristup:)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Když potkám psa bez dozoru a napadne mě, zastřelím ho. A končím, tohle nemá cenu.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: ehm, tak mam pocit, ze vubec nectes nebo nechapes co pisu. ano, nemas potkat psa bez dozoru, ale co kdyz ho potkas? vzdyt se to deje dost casto
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Na rovinu, kousnout mě pes, když jsem na výběhu, nejdřív ho zastřelím a pak se budu věnovat majiteli. Potom zavolám policii, že jsem byl napaden a musel jsem se bránit.

CYBERKOTLIK: Ty prosím přemýšlej o něco víc... já nemám co někde potkávat psa bez dozoru, je na tom skutečně něco těžkého na pochopení? Zde se krásně hodí můj super příměr se střelnou zbraní... to je jako, kdybys říkal něco ve smyslu:"ten malej kluk našel na stole nabitou pistoli a zastřelil s ní kamaráda" "to je hrozné, ty děti nevědí, jak se chovat!" = "ten člověk běžel po ulici a kousnul ho pes" "to je hrůza, ti lidé fakt nevědí, jak se chovat v přítomnosti psa..."
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: a kdyz na to majitel jebe a potkas samotnyho mastifa bez dozoru, tak udelas co asi. premejslej trochu
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Nemam duvod, protože je to povinnost majitele psa. Je to velmi jednoduché.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: nemas duvod? takze ti je jedno kdyz te pes pokouse?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Primer je to dobrej, jen je to spis tak, ze tu pistoli necha nekdo nekde lezet a nekdo jinej s ni nekoho zastreli. Oboje je nebezpecne (pes bez kontroly i pistole nekde na stole) a oboje je zakazane. Kdyz nekdo necha pistoli na stole, ma problem. Nechas psa bez kontroly? Taky by to mel byt problem.

Ja nemam duvod davat si pozor na cizi psy, když jdu běhat a pokud mas jiny nazor, neco spatne chapes, sorry. Bohuzel lidi, co to vidi spatne, je hodne. Jak jsem cetl nedavno v novinach, arogance pejskařů je celosvětový problém...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR:
    fakta:
    a) psi muzou byt nebezpecni
    b) ne vsichni psi ve meste jsou pod kontrolou svych majitelu

vyplyva mi z toho logicky, ze chte nechte, kdyz chci probehnout kolem volne stojiciho psa, musim si dat pozor abych ho svym pohybem nevyprovokoval k utoku. muzes diskutovat o tom, zda je to dobre ci spatne, ale takhle to zkratka je.
    pokud si davat pozor nebudes, muze se ti stat ze te nejaky pes pokouse. primer se zbrani mi moc nesedi, protoze zbran sama od sebe ti nic neudela, to je spis adekvatni k tomu, ze by na tebe psa nekdo zamerne poslal
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Asi ti nerozumím, ty tvrdíš, že já jako člověk, který se jde proběhnout ven, si mám dávat pozor na psy? Tak to ale není. To bych si taky rovnou mohl dávat pozor na střelné zbraně lidí, co je vlastní... to je úplná blbost! Ale možná jsem tě jen špatně pochopil, hm? Jak jsi to tedy myslel?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No jako "produkt zapadni civilizace" hulakajici "ja si budu delat co chci a vy mi moje kokotiny musite tolerovat!" mi prijde spis pejskar-lempl :)

Kecy o "neschopnosti prezit nikde jinde" jsou usmevny... kecy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: to neni o pejskarich. ten clovek se divi, ze si musi davat na nebezpecny veci pozor, cimz ze sebe dela produkt zapadni civilizace (ktera zabira nekolik malo procent povrchu planety) neschopnej prezit nikde jinde. uz jen par set km na vychod behaj v prirode medvedi, a neni u nich zadnej pejskar, kterej by je zastavil, kdyz se za nim rozbehnou.

Specielne kdyz sam tvrdis, ze spousta lidi nehlida svoje psy, tak uz jen tohle samo o sobe je duvod k tomu, aby si clovek daval trochu pozor ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam