• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Primer je to dobrej, jen je to spis tak, ze tu pistoli necha nekdo nekde lezet a nekdo jinej s ni nekoho zastreli. Oboje je nebezpecne (pes bez kontroly i pistole nekde na stole) a oboje je zakazane. Kdyz nekdo necha pistoli na stole, ma problem. Nechas psa bez kontroly? Taky by to mel byt problem.

Ja nemam duvod davat si pozor na cizi psy, když jdu běhat a pokud mas jiny nazor, neco spatne chapes, sorry. Bohuzel lidi, co to vidi spatne, je hodne. Jak jsem cetl nedavno v novinach, arogance pejskařů je celosvětový problém...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR:
    fakta:
    a) psi muzou byt nebezpecni
    b) ne vsichni psi ve meste jsou pod kontrolou svych majitelu

vyplyva mi z toho logicky, ze chte nechte, kdyz chci probehnout kolem volne stojiciho psa, musim si dat pozor abych ho svym pohybem nevyprovokoval k utoku. muzes diskutovat o tom, zda je to dobre ci spatne, ale takhle to zkratka je.
    pokud si davat pozor nebudes, muze se ti stat ze te nejaky pes pokouse. primer se zbrani mi moc nesedi, protoze zbran sama od sebe ti nic neudela, to je spis adekvatni k tomu, ze by na tebe psa nekdo zamerne poslal
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Asi ti nerozumím, ty tvrdíš, že já jako člověk, který se jde proběhnout ven, si mám dávat pozor na psy? Tak to ale není. To bych si taky rovnou mohl dávat pozor na střelné zbraně lidí, co je vlastní... to je úplná blbost! Ale možná jsem tě jen špatně pochopil, hm? Jak jsi to tedy myslel?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No jako "produkt zapadni civilizace" hulakajici "ja si budu delat co chci a vy mi moje kokotiny musite tolerovat!" mi prijde spis pejskar-lempl :)

Kecy o "neschopnosti prezit nikde jinde" jsou usmevny... kecy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: to neni o pejskarich. ten clovek se divi, ze si musi davat na nebezpecny veci pozor, cimz ze sebe dela produkt zapadni civilizace (ktera zabira nekolik malo procent povrchu planety) neschopnej prezit nikde jinde. uz jen par set km na vychod behaj v prirode medvedi, a neni u nich zadnej pejskar, kterej by je zastavil, kdyz se za nim rozbehnou.

Specielne kdyz sam tvrdis, ze spousta lidi nehlida svoje psy, tak uz jen tohle samo o sobe je duvod k tomu, aby si clovek daval trochu pozor ne?
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Presně tak, stejně, jako by měli přistupovat ke svému psu pejskaři... což se zhusta neděje. Kdyby byl poměr hovad mezi držeteli střelných zbraní, jako je u pejskařů, dávno jsme se vystříleli.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DANKLAR: presne tak. pistole strili, takze kazdej dospelej vi, ze predstavuje urcita rizika a je treba k ni adekvatne pristupovat
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    CYBERKOTLIK: Haha. Super logika. A pistole střílí, viď? Velmi zábavné.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    DAN9K: tvuj dotaz mi prijde asi jakobych se ptal: hele, co mam delat, kdyz chci vstoupit do vozovky na prechodu, ale vidim ze auto ktery se blizi nejede povolenou rychlosti. poradte mi co mam dlat. specham, tedy chci prejit, ale kvuli rychle jedoucimu autu jsme nucen zastavit, protoze mi nestoji zato byt srazen autem. CO mam delat? mam jit dal a spolehat na to, ze ma majitel spolehlive brzdy?

kamna pali, a psi kousou. get over it.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DAN9K: aha, a kdyz by se teda omezili pripadne vymytili psi, tak pak uz je to ok? lepsi svet?
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    ANABEL_LEE: tak v tom nemáme nejmenšího sporu

a jinak samozřejmě, vymýtit....a pořádně :-)

řešení mě napadá spousta, ale většinou by to souviselo s ohromnými daněmi nebo praktikami nepopulárních totalitních režimů :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    mi prijde, ze ve vasem podani psi otazka nema reseni. takze asi vymytit, je to tak? a krome psu vam uz nic nevadi?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DAN9K: tak to abys zacal u lidi, ti ohrozujou nebohou faunu a floru asi tak ze vseho nejvic
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    ANABEL_LEE: jde nám o spoustu věcí, ale především o blaho všeho, co by chtělo žít v klidu ve svém prostředí, ale nežije, protože se do něj tahá něco, co tam nepatří/co ho omezuje/co ho ohrožuje :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PATISLAV: takze vam jde predevsim o zver? slechetne...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ANABEL_LEE: no tak vidíš, ne všichni jsme tu až takoví sobci :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DAN9K: ja myslela ze tady mistnim antipejskarum jde predevsim o to, aby nemuseli slapat do hoven a nebezeli na ne psi bez voditek a kosiku apod.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    DAN9K: jasně, já bych ty lidi ani nepouštěl mimo chodník, všechno pošlapou a vyplašej..
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    ANABEL_LEE: a o co jde v rezervaci pokud ne o divokou zvěř a rostlinstvo? Pro lidi jsou města...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PATISLAV: ty furt s tou zveri...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam