• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    LKA
    LKA --- ---
    PATISLAV: sem pejskar ale vetsinou vam antipejskarum tady dam za pravdu. Oproti tem nekterym rozohnenym jste vetsinou obejktivni (muj nazor). Po svym psovi uklizim, jako kazdej pejskar tady. Ale proc jsou ulice, zvlast ted po obleve, tak priserne posrany? Takovych kdo ma psa oduvodnene, vi co to ma obnaset, nebo takovych co na dobrou vychovu psa alespon zakladne maji, takovych je z celku mensina. A to jejich hovno pada bohuzel i na nas ostatni, nepravem. Atd atd na vse co se tady probira, staci to nebrat jako pejskar osobne.

INDIAN: INDIAN: Me docela taky. Ac jsem zatim pejskar, do budoucna si to budu hodne rozmyslet. To co je v CR uz davno neni zajmovy chov, spis manie. Loni sem mel na Snezce debatu s jednim Polakem, ptal se jakto ze tam ma kazdej Cech sebou psa. Do te doby si to clovek neuvedomi, prijde mu to normalni. Kdyz si predstavim cloveka co nema vylozene kladny vztah ke psum, je v CR hodne sikanovan. Neco jako ja nekurak mezi kuraky na ulici, na zastavkach a podobne.
    DIVA
    DIVA --- ---
    INDIAN: pes na volno je imho cajk, ale jako u všeho, je třeba zapojit trochu toho zdravého úsudku. nechat psa jít napřed někam kam nemám výhled (aby mohl na někoho vybafnout zpoza rohu) nebo ho nechat volně doběhnout k 10letému děcku, tohle sou důvody proč tu máme tydle pošahané vyhlášky a zákazy pro všechny. za to bych fackovala ;)

a na ričbeky nedám dopustit .) asi jich neznám deset, ale třeba ten můj, nebo i jeho matka, sou oba úžasní společníci. sice není (a nikdy nebude) tak poslešný jak NO, ale aspoň nemusím mít strach že by po někom vyjel, nebo se nechal vyprovokovat ke rvačce. když narazí na extra agresivní kus, prostě mu zdrhne. beránek, fakt .)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    btw. docela by me zajimaly naky statistiky ohledne tech poctu chovanych psu v CR. ja kdyz si pamatuju jako malej, . u nas v baraku (panelak 8p), byli vsehovsudy 2-3 psi. dneska bych se nebal rict, ze uz je to skoro cç patro, to pes. mno a nezridka ma nekdo i 2, nedejboze vic
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    HNDZCK: chov psu v cechach od rakouska-uherska tu sice tradici asi je, ale ze za posledni desetileti ma psa dneska pomalu kazdej, tzn., ze i plno dementu a nemusi mit k tomu ani zdaleka predpoklady, v mym okoli je takovejch kousku pozehnane.

a ad pes navolno.. snad neni nutny opakovat, ze existuje cast lidi, kteri opravdu moc dobry zkusenosti se psama nemaj a opravdu to neni prijemny, kdyz zpozarohu vybehne pes jakykoli velikosti. sam muzu rict z pohledu z obou stran, kdyz sme este mivali fenku nemeckyho ovcaka, ktera zla vubec nebyla, sel sem s ni navolno a ona najednou zacla pobihat kolem asi 10letyho kluka a rozervala se na nej. nic mu samozrejme neudelala, ale tohle sem mu teda vubec nezavidel, dostala co proto a omlouval sem se tomu malymu jak to slo, chudak se klepal a myslimze muze bejt docela slusnej adept na antipejskare taky. samozrejme priste uz sla u nohy nebo na voditku.
    a clovek si tohle hlavne uvedomi, az kdyz se do podobny situace dostane taky - paradoxne pro me horsi bylo, kdyz me pouze se stekotem prohnala prerostla nemecka doga (panicek se mi este tlemil), nez kdyz sem byl pokousanej psem - jednou na me vybeh se stekotem jeden vorech z otevreny zahrady (podotykam, ze sem sel po ceste, ne pres jeho zahradu) a po druhy nakej richback na ulici - to melo este dohru, kdy panicek se holedbal, ze by neco takovyho preci neudelal. nechtel sem se s nim o tom dohadovat, ponevadz sem docela chvatal, ale rek sem mu, ze priste si sebou beru kudlu a pokud nebude na voditku a pribehne ke me, ze mu ho bez varovani podriznu. priste uz na voditku chodili

mimochodem nechci bejt doslova"rasista";), ale tohle plemeno me pri jejich povaze prijde potencionalne nebezpecnejsi, nez kdejakej *terier. z 10 co znam, jich je 8 magoru
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PATISLAV: coz je rozumnej pristup, skoda ze ho tu nesdilej vsichni
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ANABEL_LEE: je mi líto, že neumíš číst.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PATISLAV: ja nefnukam, me by zajimalo nejake reseni, ktere by bylo fer k obema stranam a predevsim k tem psum, ale mam pocit ze vas pet nepejskaru je akorat pro to vymyceni...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KUZMA42: jj, takovy lidi potesej.

A ano, tak nejak si predstavuju vzajemny respekt, nikoli tak, ze "ja si budu delat co chci a kdyz se ti to nelibi, tak jses fasoun, nemas rad pejsky a nejspis na tebe poslu Srstku s Kubisovou!"
    KUZMA42
    KUZMA42 --- ---
    Prostě vždy je to v lidech. Psa má kde kdo a bohužel rozumnejch chovatelů je poskrovnu.
    Ukázkovej případ: jedu po polní cestě na kole a v protisměru chlap s mladým vlčákem na volno. První co mě napadne je, že mám problém. Chlap mě uviděl psa si chytnul za obojek přitáh k noze nechal mě projet, usmáli jsme se na sebe, já mu kejnul hlavou jakože super a každej jsme pokračovali svou cestou.
    Takhle by podle mě měla probíhat vzájemná tolerance. Bohužel to aspoň z mého pohledu většinou tak neni :-(.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOCKINEZ: naprostej souhlas. zvire za nic nemuze, to funguje pudove, ale kdyz je majitel dement, tak to je problem.

mame s zenou doma cokly dva (2xcca 40kg) a tak nejak sem dospel k zaveru, ze lidi co maj velky psi, vedej proc maj velky psi a tak se jim venujou (a kupodivu i particka houmlesaku co u nas prespava v parku, takze s jejich coklama problemy nejsou).

problem je s duchodcema a ruznejma mladejma pipkama s bisonkama, civavama nebo jinejma zmrdama, takova svine prebehne silnici, zacne prudit a pipina si neni schopna toho malyho zmrdecka chytnout protoze ji neposloucha a nedokaze pochopit, ze kdyz zrovna vencim nemocnymu sousedovi 14let staryho bulika, ze ten bulik proste uz nechce bejt tim malym bilym zmrdem vobtezovanej.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DOCKINEZ: však proto jsem to dal do uvozovek.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    PATISLAV: ste ohroženej druh, všichni ostatní byli sežráni nebo si pořídili psa. Ještě jeden a mužete si řikat ''bylo nás pět''

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hlavne ja se za zadnyho "nepritele psu an sich" nepovazuju. Daleko spis nez nevychovany pes mi vadi jeho dementni majitel, ktery neni schopen ani ochoten si svy zvire srovnat.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Mimochodem, přijde mi, že "antipejskaři" jsou v tomto klubu poměrně vzácným jevem. Zatímco z řad pejskařů sem každou chvíli zavítá nějaký rozohněný obránce zvířecích práv, druhou stranu tu pořád zastupuje ta stejná pětičlenná garda :). To jsme v tom opravdu sami?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    HNDZCK: já žádné špinavé auto nemám a absolutně nikoho ničím neobtěžuji (pomineme-li mé pindání na nyxu). Totéž žádám od ostatních. Pokud se domníváš, že nevím, jak zareagovat při kontaktu či střetu se psem, patrně jsi spadl z višně. Celou dobu tu neřešíme to, jak se zachovat, ale jak by se správně měly chovat obě strany. Čili ano - pokud se střetnu s nezajištěným psem (bez vodítka i náhubku), který je s ohledem na mou i jeho fyzickou konstituci schopen mi ublížit, jsem obezřetný a snažím se chovat tak, abych psa zbytečně nevyprovokoval. Majitel psa je nicméně povinen takové situaci zabránit a já jsem oprávněn se na něj v takovou chvíli zlobit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ve vašich očích sou všichni stejný - zlý a nepřizpůsobivý

Kecy. Zajdi si tim k doktorovi, diky.
    HNDZCK
    HNDZCK --- ---
    PATISLAV: ohánění se vyhláškou tě neubrání když nastane tobě nepřijemná situace, neřkuli na životě ohrožující. Je lepší vědět, jak se správně zachovat. Omíláte dokola jedno a to samý a hlavně ve vašich očích sou všichni stejný - zlý a nepřizpůsobivý. To mě jednoduše vytáčí. Vyhláška mi nezakazuje mít psa v paneláku nebo ho nechat volně pobíhat veřejnym prostranstvím bez náhubku (minimálně u nás), ale přikazuje mi zabránit obtěžování jiné osoby nebo zvířete a nejsem si zcela jistej jak kterej z vás plašáků vyhodnotí ono obtěžování. Obtěžuje tě, když tě čokl očichne nebo se na tebe podívá, nedejbože kolem tebe proběhne? Kde je ta hranice, kterou nemá překročit?

vzájemnejm respekt. Tudíž já budu respektovat tvoje smradlavý auto a ty respektuj, mýho špinavýho čokla. ''zájmovej chov'' psů má tradici od rakouska-uherska, to je fakt, se kterym se chtějnechtěj musíte smířit
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: ale nebylo to v rezervaci, tamten les je zrovna jenom přírodní památka .)
    DIVA
    DIVA --- ---
    DOCKINEZ: občas mě někdo napomene .) ale do ňákého konfliktu jsem se zatím nedostala.. leda s pejskaři, a i to spíš výjimečně

docela mě třeba potěšila jedna vlídná hlídka měšťáků, prý že slečno, raději si je vemte na vodítka když jdete tudy, tamhle v trafostanici bydlí bezdomovci .)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIVA: Treba je to tim, ze vyhlasku dodrzujes nebo ze jsi zatim mela kliku, hm?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam