• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      VYHULENY_UFO
      VYHULENY_UFO --- ---
      DOCKINEZ: naprostej souhlas. zvire za nic nemuze, to funguje pudove, ale kdyz je majitel dement, tak to je problem.

mame s zenou doma cokly dva (2xcca 40kg) a tak nejak sem dospel k zaveru, ze lidi co maj velky psi, vedej proc maj velky psi a tak se jim venujou (a kupodivu i particka houmlesaku co u nas prespava v parku, takze s jejich coklama problemy nejsou).

problem je s duchodcema a ruznejma mladejma pipkama s bisonkama, civavama nebo jinejma zmrdama, takova svine prebehne silnici, zacne prudit a pipina si neni schopna toho malyho zmrdecka chytnout protoze ji neposloucha a nedokaze pochopit, ze kdyz zrovna vencim nemocnymu sousedovi 14let staryho bulika, ze ten bulik proste uz nechce bejt tim malym bilym zmrdem vobtezovanej.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DOCKINEZ: však proto jsem to dal do uvozovek.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Hlavne ja se za zadnyho "nepritele psu an sich" nepovazuju. Daleko spis nez nevychovany pes mi vadi jeho dementni majitel, ktery neni schopen ani ochoten si svy zvire srovnat.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      Mimochodem, přijde mi, že "antipejskaři" jsou v tomto klubu poměrně vzácným jevem. Zatímco z řad pejskařů sem každou chvíli zavítá nějaký rozohněný obránce zvířecích práv, druhou stranu tu pořád zastupuje ta stejná pětičlenná garda :). To jsme v tom opravdu sami?
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      HNDZCK: já žádné špinavé auto nemám a absolutně nikoho ničím neobtěžuji (pomineme-li mé pindání na nyxu). Totéž žádám od ostatních. Pokud se domníváš, že nevím, jak zareagovat při kontaktu či střetu se psem, patrně jsi spadl z višně. Celou dobu tu neřešíme to, jak se zachovat, ale jak by se správně měly chovat obě strany. Čili ano - pokud se střetnu s nezajištěným psem (bez vodítka i náhubku), který je s ohledem na mou i jeho fyzickou konstituci schopen mi ublížit, jsem obezřetný a snažím se chovat tak, abych psa zbytečně nevyprovokoval. Majitel psa je nicméně povinen takové situaci zabránit a já jsem oprávněn se na něj v takovou chvíli zlobit.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      ve vašich očích sou všichni stejný - zlý a nepřizpůsobivý

Kecy. Zajdi si tim k doktorovi, diky.
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      PATISLAV: ohánění se vyhláškou tě neubrání když nastane tobě nepřijemná situace, neřkuli na životě ohrožující. Je lepší vědět, jak se správně zachovat. Omíláte dokola jedno a to samý a hlavně ve vašich očích sou všichni stejný - zlý a nepřizpůsobivý. To mě jednoduše vytáčí. Vyhláška mi nezakazuje mít psa v paneláku nebo ho nechat volně pobíhat veřejnym prostranstvím bez náhubku (minimálně u nás), ale přikazuje mi zabránit obtěžování jiné osoby nebo zvířete a nejsem si zcela jistej jak kterej z vás plašáků vyhodnotí ono obtěžování. Obtěžuje tě, když tě čokl očichne nebo se na tebe podívá, nedejbože kolem tebe proběhne? Kde je ta hranice, kterou nemá překročit?

vzájemnejm respekt. Tudíž já budu respektovat tvoje smradlavý auto a ty respektuj, mýho špinavýho čokla. ''zájmovej chov'' psů má tradici od rakouska-uherska, to je fakt, se kterym se chtějnechtěj musíte smířit
      DIVA
      DIVA --- ---
      DIVA: ale nebylo to v rezervaci, tamten les je zrovna jenom přírodní památka .)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: občas mě někdo napomene .) ale do ňákého konfliktu jsem se zatím nedostala.. leda s pejskaři, a i to spíš výjimečně

docela mě třeba potěšila jedna vlídná hlídka měšťáků, prý že slečno, raději si je vemte na vodítka když jdete tudy, tamhle v trafostanici bydlí bezdomovci .)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: Treba je to tim, ze vyhlasku dodrzujes nebo ze jsi zatim mela kliku, hm?
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: kdybych chtěla svou pozici (pejskaře) nějak vymezit, za konfliktní vůči realitě bych ji rozhodně nebrala .)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      HNDZCK:
      ANABEL_LEE: Řešením je respektovat vyhlášku a předpisy. Fňukáte tady akorát vy, jelikož se vám vyhlášku a předpisy dodržovat nechce, ale to není náš problém. My máme právo být neohrožováni. Vy nemáte právo ohrožovat. Je to VELICE jednoduché a pokud to nechápete, patrně to není první oblast života, kde jste narazili na nějaký konflikt s realitou.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      K**a, dnes mne probudilo - nikoli poprve - vyti sousedovic psa. Absolutni zlo. Jen kreten si poridi psa do panelaku. Bohuzel plati, ze jakej pan, takovej pes. Dneska za nima zajdu a pokud s tim nezacnou neco delat (brat si cokla do prace atd.), budu to resit na samosprave.

CYBERKOTLIK: Ach, nepochopils, to nic. Priste se radsi zeptej, nez ze sebe udelas (cyber)trotlika, ano? :-)

HNDZCK: Jaky "naroky obou stran", prosimte? On existuje "narok" na obtezovani ostatnich?
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      HNDZCK: ber to tak, ze tohle slouzi jen k projeveni "vlastniho nazoru" a ze zadny reseni tady ani vzniknout nemuze.
      Takze bez ohledu na to kdo co si preje bude dal fungovat fakt,ze kdyz potkam jakykoliv nebezpeci, musim svy chovani uzpusobit, i kdyz se mi to nelibi. Je fuk, jestli za to nebezpeci nekdo povazuje osamoceneho psa, agresivniho skinheada,nebo bandu cikanu. rozumnej clovek se nebezpeci radsi vyhne obloukem, nerozumnej bude kricet neco o tom, ze ma pravo jit si bezpecne kudy chce, nabehne primo skrz ne a pak se bude divit

DAN9K: ja nemam takovej pocit. tak predne je to tim, ze bezny pokousani od psa nepovazuju za neco nejak extra nebezpecnyho, a pak tim, ze vim jak se mama chovat, aby me cizi pes nepokousal. auta v praze mi prijdou daleko nebezpecnejsi nez psi, a v prumeru za rok mi hrozi vazne ublizeni na zdravi asi 1000x vic od chyb ridicu nez od chyb pejskaru.

DOCKINEZ: o budoucnu nepsal, psal o tom ze pokud ho napadne, tak PAK ho zastreli, ale to uz bude pokousanej a buhvi, jeslti by to i pote konkretne on vubec zvladl (muj soukromej nazor je ze moc ne)
      ANABEL_LEE
      ANABEL_LEE --- ---
      taky cekam na rozumne reseni, bylo prezentovano reseni chodit se psem tam kde je minimalni sance potkat lidi, ale to zas pry trpi zver. takze pry jedine vymytit :)
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      tady akorát fňukáte a stěžujete si, ale aby někdo přišel s rozumnym řešením, který bude respektovat nároky obou stran, to ne
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      DAN9K: ne! problém je v tom, že nedodržuješ základní způsob chování k cizímu psovi. Strach ti dovolim, ale už ti nebudu tolerovat, když ho budeš hystericky dávat najevo, .. a když tě chytnu za slovo, tak v noci lidi přepadávaj nejen v praze a na dalnicích do sebe bouraj nejenom řidiči co jezděj jak prasata
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      HNDZCK: ty jsi dobrej. Takže já si za to můžu sám, protože si dovoluju mít strach? Takže když mám strach, tak si koleduju o malér a vlastně si skoro zasloužím být pokousanej, že jo? A když jdu v noci v Praze, tak si vlastně koleduju o to, být přepadenej...a když jedu po dálnici podle předpisů, tak si vlastně koleduju o to, aby mě někdo srazil mimo vozovku.

Mně to přijde jako podobná logika. Nějak nevidíte to, že problém je někde jinde, ne v tom napadeném, ale v tom napadajícím.
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      DANKLAR: doufám, že ano.. když už se se zbraní setká, mělo by vědět jak se zachovat. Tedy potkáš-li psa, měl bys alespoň přibližně vědět co dělat. Rodiče tě určitě poučili (ve školce ti to ještě připomněli), že se máš rozhlídnout než přejdeš silnici, protože se ti to hodí do života..
      Pokud tu na někoho neustále útočej psi při jeho pravidelnym běhání, měl by zapřemejšlet, jestli si za to tak trochu nemuže sám. Občas už i já z výrazu a chování běžce z dálky poznám, že má strach a koleduje si o malér. Ale protože se asi denně modlim ( možná je to výchovou psa a tim, že se se psem snažim předvídat nepředvídatelné a je pod neustálym dohledem pro jeho vlastní dobro) čokla běžící lidi nezajímaj, pokud to nejsem já. Viz analogie se zbraní - nebudu jí nechávat válet se na pískovišti a pokud už moje děcko něco takovýho najde, tak ať si toho nevšímá.
      ...jo a hovna poctivě uklízim a děti ani pistoli nemám
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      HNDZCK: Mluvíš doufám k věci. Dítě nesmí nikde zbraň najít. Je pochopitelné, že hrající si děcko nechtěně zastřelí kamaráda. Není pochopitelné, že někdo nechá zbraň ležet na dostupném místě.
      HNDZCK
      HNDZCK --- ---
      DANKLAR: "to je hrozné, ty děti nevědí, jak se chovat!" - a ne snad??

Neustále hážete majitele psů (hanlivě pejskaře ) do jednoho špinavýho pytle. Mnozí z vás, podle různejch výroků, nemá sebemenší ponětí o tom, co to vlastně pes je. Většina se spokojí stim, že ví, že má zuby a sere. Vzhledem k takovýdlemu ignoranství na mě působíte až hystericky.
      Děsim se chvíle, kdy jeden z ''vás'' v panickym strachu z toho, že kolem něj probíhá pes vytáhne pistoli a začne střílet.

Za tech přibližně 100 000 let, co se z vlka stal pes, ste si na jejich přítomnost už mohli zvyknout.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      CYBERKOTLIK: Nepodcenuj danklarovy reflexy a schopnost videt do budoucnosti :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam