• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: Ale i přes osočení ze lži mi to nedá: jak bych se tedy měl zachovat? Měl bych dál snášet aroganci pejskařů, kteří ve velkém okupuji les, který byl ještě před pěti lety plný zvířat a ideálním místem pro nerušený odpočinek? Měl bych dál snášet aroganci pejskařů, kteří nedbají přísného zákazu pobíhání psů? Kde přesně je ta hranice toho, co bych měl snášet a co už je pruzení? Možná, že jsem před dvěma lety taky neměl prudit toho pána, který pod jabloní mlátil starce kvůli obsahu jeho kapsy. Minimálně bych si ušetřil běhání po soudech a strach z toho, že se mi jeho rumunští kamarádi pomstí. Možná bych příště neměl prudit ani revizory, kteří mlátili "černého" pasažéra, až mu roztrhli bundu.

Zkrátka, až příště uvidím zase někoho porušovat předpisy nebo překračovat zákon, nebudu prudit. Budu jako všichni ostatní zkurvení češi, lhostejný a ohnutý. A budu mít klid, nebudu se muset nervovat.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LKA: ehm, "vy pejskaři" jsem napsal až v druhém postu, v reakci na mínuska. V prvním příspěvku jsem se zabýval výhradně excesem daného jedince. Jeho chování velmi koreluje s faktem, že je pejskař. Lidé obecně neradi nesou, pokud jim někdo kritizuje něco, co mají rádi. Napomenout třeba kuřáka, že kouří, když nemá (např. v tramvaji), také není legrace, ale povětšinou dotyčný to cigáro aspoň típne. Problém s pejskaři (a třeba arogantními rodiči) je v tom, že jim člověk "sahá" na něco, k čemu mají citovou vazbu. A proto si dovolím oponovat - ne, bez psa by se takhle blbě nechoval.

DIVA:
    LKA: Jinými slovy, obě předpokládáte, že lžu. Na to se nedá nic rozumného napsat, snad jen se ctí opustit debatu. S lidmi, kteří předpokládají, že lžu nebo si celou věc přibarvuji (asi proto jsem napsal, že situaci vyhrotila jako první má matka), nemá význam se bavit. Je to pod mou úroveň.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DIVA: Tady byl ovšem evidentně prudič ten "pejskař", kterýmu je jedno, kam pouští psa. Tím jasně prudí všechny lidi, kteří se chovají slušně a dle pravidel.
    DIVA
    DIVA --- ---
    LKA: ba. ve chvíli kdy se mnou někdo začne jednat arogantně, udělám maximum, abych mu nevyšla vstříc

navíc už jsem zažila, že mě někdo oslovil s výtkou, ačkoli se psi chovali naprosto způsobně. takže nechci vyloučit, že se i tento případ odehrál ..nejednoznačně
    LKA
    LKA --- ---
    PATISLAV: mozna proto ze to beres jako ze "vy" pejskari? Takove chovani prece neni zpusobeno tim ze je clovek pejskar. Ten clovek se bude chovat stejne blbe i bez psa.

Presto mam pocit, z toho jaks tu situaci popsal, ze takhle jsi to sice videl ty, ale pravda bude nekde jinde. Ze druhe strany to muze byt vnimano jinak. Sam pises ze matka spustila pedantsky, atd. Nechci toho chlapa obhajovat, taky me stve kdyz nekoho slusne pozadam a on me posle doprdele a ja nenasilne nic nezmuzu (např. jedinej kurak v davu).
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: sice nemůžu mluvit za mínusníky, osobně jsem nemínusovala odměnou za pobavení .) ale jinak ses zachoval jako klasický prudič, což leckoho s nižší mírou lhostejnosti mohlo k mínusku snadno zlákat .) prudiče lidi halt nemaj rádi, s tím je třeba se smířit .) a sympatizujou předpokládám obdobně postižení no ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    využila jsem všechny tři hlasy, ptž nebylo specifikováno zda jde o 1. psa
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Tak upraveno, prosím hlasovat znovu. Díky.
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    DANKLAR: ne šlo mi o to možnost zvolit více odpovědí, třeba dvě najednou..
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    wow, těch mínusů. Za co? Za to, že jsem si dovolil majitele slušně upozornit na to, že by měl mít psy uvázané anebo za to, že jsem zavolal městskou policii, která má sloužit přesně k těmto účelům, když se mi majitel vysmál do očí, protože věděl, že na něj já sám nemám žádné legální páky? Měl jsem se nechat vojebat, aby ten chlápek i příště věděl, že se mu zase nic nestane? Vy pejskaři jste vážně nad moje chápání.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    BJETUSH: ok, jake dalsi moznosti? abych to neopravoval nekolikrat:)

DIVA: pridam, hned, jak se dohodneme na finalni verzi
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    a já bych dala možnost zvolit více možností..
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANKLAR: prosím o změnu, potřebuju dva hlasy. s (ex)partnerem místo miminka .) hned co sme se nastěhovali do baráku, tzn i jako štěkátko k plotu .) a specifikovala bych dotaz na "prvního psa", další sem už pořizovala z čisté lásky ke psům .)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    Přidána ankteta, navrhnul INDIAN.
    DIVA
    DIVA --- ---
    DAN9K: miluju zvířátka a ony mají rády mě, určitě se skamarádím i s tvým domácím mazlíčkem .) domluva na společné venčení v poště ;)
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    DIVA: aligátory na vás! Já si ho jednou pořídím a budu ho venčit! Na volno samozřejmě. Má rád vodu, takže koupaliště jsou jasná volba. Dobře se snáší s dětmi...
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: docela poučné toto, dycky sem byla zvědavá jak by to znělo z druhé strany .)

před časem mě docela přátelsky oslovil měšťák, konverzace byla krátká a loučili jsme se s úsměvem.. a "tamhleten v té bundě" se nažral aniž kozy ubylo ;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Dneska zase zážitek. Dovolil jsem si klasicky a slušně upozornit pána se dvěma loveckými psy, že v rezervaci není záhodno, aby mu pejsci běhali jako pominutí všude možně. Máma se bohužel přidala méně diplomaticky a svým pedantským "koukejte si je uvázat" samozřejmě vykouzlila na tváři pána arogantní úsměv a vysloveně vyprovokovala slova jako "to mám tak rád, takovýhle krávy...". Po mém upozornění, že zavolám myslivce se mě pobaveně zeptal, zda mi má dodat nějaká čísla. Tak jsem zavolal měšťáky. Nevím, jestli pejskaře ještě pan strážník zastihl, ale viděl jsem ho, že tam jde. Bezpochyby tam nešel nadarmo, protože tam o víkendu běhají na volno nějací psi pořád. Je to jeden z důvodů, proč v tom lese už prakticky nenarazíte na žádná zvířata, ačkoliv jich tam bývalo vždy plno.

A policajt, co mi to zvednul se mnou celkem soucítil. Asi mají s arogantními pejskaři své zkušenosti.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KUZMA42: Majitelé psů jsou ve valné většině hloupější, než zfetovaný šimpanz.

A to je velka pravda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam