DIVA:
KOMIAU:
no tak me se taky vzdycky libilo canecorso,ale protoze vazi dvakrat vic nez ja..poridim si psa,ktereho hlavne fyzicky budu zvladat..
to je asi prvni co me u lidi stve..a pak kdz vidim jak je tahnou pres cellej chodnik ke vsemu na tomhle voditku,u kteryho kazdou chvili cekam,ze to navyjitko se z toho obalu vytrhne,tak mam oci vsloup..
pro me je voditko moje prodlouzena ruka je to muj kontakt se psem,ktery mi zjednodusuje praci se zviretem samozrejme s dalsima pomuckama hlasovejma i posunkami a postoje tela..je to pro me ale neco co mi umoznuje rychlou spolupraci..
tohle voditko nez zastavim a zkratim mam psa za rohem a kdz ho ucim chuzi u nohy,nedokazu si s timhle voditkem nevoditkem tu praci,ktera vyzaduje i rychle jednani vubec predstavit..pride mi absolutne nevhodny pro jakyhokoliv psa,rasu..zajimalo by me,kdo to tenkrat vymyslel..
sem se jednou ptala naseho souseda,kteryho presne takhle hovavardka nelina tahala na tomhle voditku az jednou zarvala a presne letel na auto,voditko pres auto a nelina u nas..jestli je s tim voditkem spokojenej a co ho na tom bavi..ani neumel odpovedet za coz se na neho nezlobim,.-)
ja mam klasicka voditka nylonova,nejradeji je nakupuju v jezdeckych potrebach..karibiny mam dve s omezovacimi krouzky,na kazdem konci jednu karabinu,pze dost casto beru cuby jen na jedno voditko na dve karabiny..kdz s nima cestuji a mam plne ruce,je to velmi pohodlne,.-)))