• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      DIVA:
      KOMIAU:
      no tak me se taky vzdycky libilo canecorso,ale protoze vazi dvakrat vic nez ja..poridim si psa,ktereho hlavne fyzicky budu zvladat..
      to je asi prvni co me u lidi stve..a pak kdz vidim jak je tahnou pres cellej chodnik ke vsemu na tomhle voditku,u kteryho kazdou chvili cekam,ze to navyjitko se z toho obalu vytrhne,tak mam oci vsloup..
      pro me je voditko moje prodlouzena ruka je to muj kontakt se psem,ktery mi zjednodusuje praci se zviretem samozrejme s dalsima pomuckama hlasovejma i posunkami a postoje tela..je to pro me ale neco co mi umoznuje rychlou spolupraci..
      tohle voditko nez zastavim a zkratim mam psa za rohem a kdz ho ucim chuzi u nohy,nedokazu si s timhle voditkem nevoditkem tu praci,ktera vyzaduje i rychle jednani vubec predstavit..pride mi absolutne nevhodny pro jakyhokoliv psa,rasu..zajimalo by me,kdo to tenkrat vymyslel..
      sem se jednou ptala naseho souseda,kteryho presne takhle hovavardka nelina tahala na tomhle voditku az jednou zarvala a presne letel na auto,voditko pres auto a nelina u nas..jestli je s tim voditkem spokojenej a co ho na tom bavi..ani neumel odpovedet za coz se na neho nezlobim,.-)
      ja mam klasicka voditka nylonova,nejradeji je nakupuju v jezdeckych potrebach..karibiny mam dve s omezovacimi krouzky,na kazdem konci jednu karabinu,pze dost casto beru cuby jen na jedno voditko na dve karabiny..kdz s nima cestuji a mam plne ruce,je to velmi pohodlne,.-)))
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      DIVA: S přetrženým vodítkem, jen tak z fleku, zkušenosti nemám. Spíš šlo o postupnou devastaci. Akorát teď jsem kupovala nové,přiměřeně široké, přiměřeně pevné a dlouhé, netahací(speciální povrch aby mě to nedřelo do rukou a zároveň neklouzalo). Ale je fakt, že nejvíce trpí právě ony karabiny. Ty jsme zlikvidovali vždycky dřív než vodítko.
      DIVA
      DIVA --- ---
      KOMIAU: vzhledem k tomu že všecky běžně dostupné vodítka přetrhne průměrný ovčák, je jedno jaké konkrétně to vodítko je. osobně používám i 0,5 cm tlustou šnůrku s karabinkou jak na klíče, vyhláška je vyhláška. udržet svého psa můžu stejně jedině povelem, fyzicky silnější než on nejsem a ruku pevnější než karabinu taky nemám
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      HYBNERKA: chápeš, neptám se tě, protože asi vím že to chápeš, spíš, pozastavuju se nad tím asi stejně jako ty.
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      HYBNERKA: Naprosto souhlasím. Řekni mi, na co je takové vodítko dobré? Psovod psa nemá pod kontrolou, pes je zvyklý na konstantní tah, takže na normálním vodítku chodit nebude-bude táhnout, u nohy ho taky neudržíš a až s tebou škubne, budeš vodítko držet na plastikový konec? Ale to se vytrhne z ruky. Když mám pravou ruku omotanou vodítkem, držím ho levou na "jezdecký způsob držení otěží" a psa mám u levé nohy, mám svého psa 100% pod kontrolou.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      DIVA: jedine co napada me je,ze patislav je postak,.-DD jinak nevim co kde na cizich zahradach pohledava...
      ,.-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: jak vypadá "oprávněné" vniknutí na pozemek?

ad to "nevědomé", chceš si osobovat právo vstupovat na kohokoli pozemek, pokud nevíš čí je? tje ňáké politické vyznání..? .)
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      KOMIAU: prave...me napadl jednou pitt pes moji cubku..nastesti po par vterinach zrejme zjistit,ze to je cuba..mit psa,tak mam asi po nem..jeho panicka na zemi drzici si rameno po skubnuti psa a debilnim voditku..takovyto natahovaci voditku v plastovym sneku..nejdebilnejsi voditko na psa dle me..jediny co sem zvladla bylo rvat na ni,kopat do jejiho psa a ve snaze zachranit svoji cubu sem si uvedomila,ze ji spise skrtim..vzit si ji do naruce taky neni nejlepsi reseni..a to se na to clovek snazi pripravit jak muze,.-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: a o čem se tohle říct nedá? .) jistě, nebýt dnešní zhýčkané doby, žili bychom jinak - pejskaři i nepejskaři

PATISLAV: taky nemyslím, že by byl pes / auto neužitečné. jen že je nepotřebujeme, že bychom se obešli (když nejde o zdroj obživy, což většinou nejde)

souhlasím s výhradama ke stigmatizujícímu označování některých plemen za bojové. často to jsou od nátury dobré duše, vlídnější než spousta jiných "neškodných" ras
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      HYBNERKA: Já bych šla na to metodou škrtit. I když nevím jestli bych spíš nestála jak opařená. Když minule ty pittky valchovaly moji "Pipinu" tak přítel byl rychlejší, čuby letěly vzduchem a nakonec vytahoval malé chlupaté ožmoulané vystrašené nic a já ječela na páníčka kterého to vůbec nevzrušovalo, co jeho čuby právě dělají.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      KOMIAU: no,trocha prirozeneho respektu neuskodi..pak alespon nebude otlapkavat kazdeho uvazaneho psa pred kramem jako jini experti..obezretnost kdz psa neznam taky neni od veci..ale chorobny strach muze prinaset hrozna neprijemna muka pro cloveka samotneho..neni jednoduche s takovymto strachem se k tomu odhodlat nekam se psem jit..ale urcite bych to alespon zkusila,.-)

PATISLAV:tebe nejaky pes pokousal nekdy?nebo proc mas takovy strach?
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      PATISLAV: Sorry nedramatizuju to a rozhodně si nemyslím, že jsem demagog. Jen odpovídám. Chápu, že máš chorobný strach ze psů a taky vím, že by jsi s tím měl něco dělat. Protože mít strach z každého většího kolem procházejícího psa, jestli mě náhodou nebude chtít kousnout je nemoc.
      Jestli si pamatuješ, nabídla jsem ti pejskařskou procházku. Pravda ještě se mi nepodařilo zkompatibilisovat to tak aby jsme mohli vyrazit. Ne že bych nechodila do parku ale holt, některé víkendy jsem mimo Prahu. A od 18hod je už v parku tma.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      KOMIAU: ja teda mam vlastni chovatelske zkusenosti hlavne s anglickyma bulikama,ale s pitama prichazim do styku dnes a denne..samozrejme respektuju nalazeni psa a jeho charakter..urcite neprechazim pokazde abych cuby upozornovala,ze se neco deje,ale kdz hlavne fenu, psy ani ne,ale fenu pitta neznam ani majitele a fakticky na tom jejim ksichtu,.-)vidim,ze jako tohle neni dobry,tak diplomaticky prechazim..kdz si nejsem jista,zkusim potkavacku klasickou-dobry den a jdeme a davam tak svoje holky v sanc jak to dopadne..ale opravdovou rvacku nikdy riskovat nebudu! videla sem bully v sobe pitty v sobe,cuby od stenat v sobe a neni to zadna uzasna podivana,.-((
      Samozrejme,ze nekdy se stane strasna smula a potkate neco takovyho v lese na volno,pze pan je debil..je jednoduche si naplanovat jak clovek zaskoci ale v realu stejne bere prvni co mu prijde pod ruku..kdz se tehdy rvali ty dva pittove,chovatel,nas znamy rval mlatil,zidle bral,vodu..pak pomohla deka a moment tmy a prekvapeni,kdy sepustili a ztihli je odtrhnout..

pri napadeni cloveka,nevim jak moc by vsechny zkusenosti pomohly..zvlaste u bulika rozevrit celisti neni zadna pakarna,.-)
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      HYBNERKA: OK ale PATISLAV psa nemá. Pitt není agresivní krvelačné hovado co si chce kousnout za každou cenu. A ještě ke všemu do člověka. Tito psi jsou k lidem v pohodě. Museli být. Psala jsem o tom už níže.

Chápu, že se psem raději přejdeš. Nikdy nevíš jak má Pitt vyvinutý "game"-výraz pro vrozenou bojovnost psa ke psům. O svou fenku bych se měla asi taky bát ale je to v klidu. Především v Praze. Na vesnici je to průšvih no... Taky mi fenku(11kg terriér) válcovaly 4 obr.pittbulky. Ale naštěstí ačkoliv to vypadalo jakoliv hrozně ji nic neudělaly-uff. Pitt prý kousne a drží, netrhá. V tu chvíli se prý doporučuje psovi čelisti vypáčit dřevěným kolíkem ale kdo ho sebou nosí že:D Prý se dá s přehledem pes oddusit. Jednou rukou chytit za zátylek, druhou mu stlačit hrdlo a zabránit mu v dýchání. Pitt by u toho neměl kousnout. Pozor na to s kým se rve. Schytat to můžete spíš od toho druhého pokud je to cokoliv jen ne čistrokrevný pitt.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      PATISLAV: hele,ale tohle je o majiteli..pokud svuj pozemek nezapezpeci a neoznaci,muzes si zkusit stezovat na urade..pokud ale pes neni agresivni,nejsou hlaseny zadne napadani lidi a deti,pes neutika a tk..je to opet s nasimi zakony na dlouho..nikdo ho tam rozhodne nepojede zastrelit..

lidi sou blbci..kdz kolikrat vidis jak cvicej psa s klackem za zadama sotva po nich muzes chtit oznaceni zahrady..to je to same jako chtit po duchodci neschopnym at si veme radci civavu..vsichni tihle nepremyslici pak pridavaj na spatne pruprave plemena,protoze maj prece pejsky radi,aleto,ze maximalne vedi,ze steka a ma ctyri nohy..o tom uz nekoho presvedcit nelze,.-)

a mimochodem..na cizi zahradu bych nelezla,.-)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      WASHO23: teda, to je docela emocionální reakce od někoho, kdo mě osočuje z emocionálních reakcí. Myslíš, že na takovou směs logických přemetů, převracení toho, co jsem napsal, emočně vyhrocených výkřiků a dojmologie budu reagovat? Nebudu.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      INDIAN: ne,ja se prave bojim opaku..toho,ze legalizace techto plemen za prisnych chovatelskych podminek..by prave bohuzel vedlo k zveteseni mnoziren a schaneni zvirat cernotou..
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      KOMIAU: Máš tuhle demagogii zapotřebí? Kde jsem psal, že je na vině pes? Kde jsem psal něco o vnikání na cizí pozemek? Psal jsem docela jasně, že je zodpovědnost páníčka, aby si psa ohlídal, a to může učinit jedině tehdy, má-li ho 100% pod kontrolou, a psal jsem, že pes nedokáže rozlišit neoprávněné vniknutí na pozemek od oprávněného či nevědomého - proto by mělo psí teritorium být vždy řádně oplocené a vyznačené.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      KOMIAU: no ja taky nevim jaktodovest do zdarneho konce..rada bych s par lidmi zkusila nake zmeny,vic hlav vic vi,ale je to trat na dlouhou delku a ja se hlavne obavam,ze zaver by mohl byt horsi tim,ze se vzdycky nakej mnozitel cesticku najde..rada bych uvitala lidi s podobnym nazorem a psanim clankum a tlacenim na kynologicky svaz rada dospela u nekterych plemen povinneho zakladniho vycviku jako podminku pro chov,ale sama sem malej pan..takze jen ctu a patram
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      HYBNERKA: jo. takze podle tebe by se stejne tak mohlo zlegalizovat drzeni veskerejch kveru treba, urcite by se snizila kriminalita, protoze by ubylo drzeni zbrani nacerno ;)) lolicek
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      HYBNERKA: rozhodně s množitelským odchovem by bylo dobré udělat útrum s tím souhlasím. Nevím jak, dokonce ani nevím jak zabezpečit aby psy mohl chovat jen člověk s atestem( a tím myslím všechna plemena psů), ale rozhodně s tvoji myšlenkou souhlasím.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      KOMIAU: ja myslim,ze jemu jde spis o strach,ktery vyvolava pitbull v rukach neschopneho duchodce a podobne pripady radoby chovatelu a to priznavam,radeji se psy prechazim i ja na druhou stranu,prave diky sile,ktere pitt ma..ovsem jak se s ni nalozi opet zalezi na cloveku samotnem a k cemu psa vede a jestli vubec k necemu..cimz se opet dostvam k regulovanym chovum,proverkam chovatelum a uskalim,ktera to nese..
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam