DIVA: no vidíš, lepší reakci jsi ani nemohla dodat. Dokázala jsi, že porozumění psanému textu je u tebe na opravdu špatné úrovni, když jsi nepochopila, že
[ PATISLAV @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ] je vystavěno na ironické poznámce ("dobrý postřeh") a ona nápaditá rada v
[ PATISLAV @ Pejsci a pejskari - pohled z druhe strany ] je ve skutečnosti pouhý sarkasmus.
DIVA: Ještě jsi nikdy nevstoupila na pozemek, který je hlídán psy, ale je volně přístupný? No, já ti třeba před pár lety dělal brigádu, kde jsem hlídal pozemek kolem jednoho hotelu, kde jsem venčil agresivního německého ovčáka. Já byl jediný, kdo ho nepouštěl z vodítka, ostatní blázni ho klidně nechávali proběhnout, ačkoliv hrozilo, že mohl kdykoliv kdokoliv (nejen hoteloví hosti) přes tento soukromý pozemek procházet. Oprávněně. Pes by zcela nepochybně po takové osobě vyjel, protože byl v hlídacím módu. Když jsem takto nezodpovědného chování byl přímým svědkem, těžko mě přesvědčíš o tom, že se mi nemůže stát, že bych také přímým aktérem.
A takových situací je víc. Na vesnicích je třeba psů hlídajících neoplocený nebo špatně oplocený pozemek spousta. Asi dvakrát se mi stalo, že na mě kolem plotu poštěkával pes a pak najednou... plot skončil a pes na mě mohl klidně skočit. Jak v grotesce. Naštěstí šlo vždy o psy vycvičené, ale kdo na to má spoléhat?