• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      HYBNERKA:
      to,ze se nekdy neschoduji neni nic zvlastniho..
      To opravdu není nic zvláštního. Zvláštní je, že ani po dvou letech diskuze netuší, nechápou nebo neví, jaké jsou důvody a obsah našich výtek. Jinak by totiž Diva nemohla napsat, že jsou pro nás psi objekty, kterých si nemusíme všímat.

a sem tedy moc nepochopila o co ti jde..o strach ze psu? nebo ze chodej na volno?nebo,ze ti natrhnou prdel,kdyz vlezes na cizi zahradu?,.-)

To mě mrzí, ale opravdu není můj problém, že nevnímáš, co píšu, a že si alespoň rámcově nepřečteš diskuzi, která tady proběhla, než ses zapojila.

Shrnuto do jedné věty: vadí mi, že pejskaři nerespektují zákony a vyhlášky.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      PATISLAV: tak je to tu o tom,ze ty reknes svuj nazor a pejskari se ti pokusi na to rict zase svuj..
      to,ze se nekdy neschoduji neni nic zvlastniho..
      ja sem tedy moc nepochopila o co ti jde..o strach ze psu? nebo ze chodej na volno?nebo,ze ti natrhnou prdel,kdyz vlezes na cizi zahradu?,.-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: bez těchle konfrontací bych se do antipejskařů nikdy neuměla "vžít" jako po absolvování vašeho kurzu, zbytečně to u neběží ;)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: ano, trochu demagogie navrch. To, že občas napíšu do tohoto klubu, z toho zcela nepochybně vyplývá, že neřeším nic závažnějšího. Doporučuju učebnici "logické myšlení pro první stupeň ZŠ". Počkej, ona vlastně žádná není... bohužel.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      CYBERKOTLIK: Ano, to je tak typicky český přístup.
      DIVA: Takže celá ta dvouletá diskuze zde byla opravdu k ničemu, jak píše Cyberkotlík? To jsi za celou dobu opravdu vůbec nic nepochopila? Nevím, jestli mi má být líto tebe nebo sebe, že jsem vůbec ztrácel čas :).
      DIVA
      DIVA --- ---
      CYBERKOTLIK: třeba je to užitečný ventil .) těmadle nepodstatnýma jakoproblémama de dobře rozptýlit pozornost od závažnějších životních svízelů ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: mě serou ovádi, komáři a klíšťata .) a fascinujou lidi co investujou negativní emoce do objektů kterých si nemusí vůbec všímat ;)
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      PATISLAV: no s tim bys mel ale neco delat, jinak si uzenes psotnik, pac ani psy, ani argumenty a postoje pejskaru nemas sanci zmenit
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: Mě psi ve městě obecně prostě serou a vadí mi. A fascinují mě argumenty a postoje pejskařů - dost na to, abych s nimi ztrácel čas.
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: ot by byla diskuze o pamlscích, peleších a oblečcích. téma potřeb zamezujících nechtěný kontakt psa s cizím člověkem sem imo patří

PATISLAV: působíš takovým dojmeme zřejmě proto, že se psy tolik zabýváš. obvykle totiž lidi co je psi nezajímají "ze záliby" todle téma ňák míjí. první další pochopitelné pojítko je strach (jiná silná negativní emoce)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      PATISLAV: neslo by to napsat na nastenku, ze tohle tu mame spolecnyho asi vsichni? me taky nebavi neustale dokola opakovat, ze psy rad mam jako vseobecne plno jinejch zvirat, avsak mam alergii na vetsinu pejskaru a nechapu ten posledni ceskej fenomen, poridit si psa za kazdou cenu ...
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      KOMIAU:
      HYBNERKA:

Proč furt píšete, že mám ze psů chorobný strach? Uvědomujete si, že tohle je útok ad hominem jako vyšitý? Navíc absolutně nepodložený čímkoliv, co bych tu v poslední době napsal. Celou dobu pouze píšu (stále dokola), že je zodpovědnost páníčka, aby si psa ohlídal - obojkem, náhubkem a neporušeným oplocením. A tato jeho zodpovědnost není jen morální, ale dokonce i zákonem danná. Kde v tom furt cítíte strach, to mi uniká.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      INDIAN: jasny,ok...ale zase k tematu sme se vyjadrily a trochu to rozebraly vic,tak snad sme te moc nenastvaly,.-))
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      HYBNERKA: myslimze na to tu je dost jinejch klubiki.
      ale abych vyvratil naky predsudky, jak uz sem tu xkrat uvedl, mival sem fenku nemeckyho ovcaka (nedobrovolne, ale nelituju toho), mela zaklady ze cvicaku, takze se naucila poslouchat celkem rychle, chodili sme nakratko na voditku a kdyz sme si to mohli dovolit, tak i na volno, s tim ze me sla poslusne u nohy, kdyz mela roupy (startovala vobcas po jinejch fenach), tak byla na voditku zpatky.
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      INDIAN: ani ne,podle me to sem patri a par nazoru si clovek vymenit muze,kdyz sme se vlastne vyjadrovaly i k tematu..i kdyz myslim,ze sme uz stejne zkoncily..ale ty mas urcite nakej super poznatek ze sveho chovatelskeho umu,tak nam ho tu muzes napsat a tema zmenit..
      ,.-)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA:
      HYBNERKA: nechcete to vase tokani o potrebach presunout jinam devcata? ;)
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      DIVA: ne ,.-)koupim voditko komplet uz,ale v jezdeckych potrebach,ktera maji lepsi vydrz a silnejsi karabiny..material barva vse je stejne jako u tech barevnych nylonovych pro psy..ale podle me odolnejsi,.-))
      tedka mam tohle nylonove jedno s dvoumakarabinami a pak kozene s vypoustecimi karabinami,ktere maji jinaci system oproti klasickym,a lepe ve voditku drzi..navic diky tomu,ze je kozene,nic se nekde nepare,netrha...,-.-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      HYBNERKA: takže koupíš karabinu a lano zvlášť? jak je sešiješ potom?
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      DIVA: prave proto ty jezdeckepotreby..karabiny jsou delany na mnohem vetsi silu..a jsou materialove a vychytavkami velice dobre..

kupovala sem v jezdeckych i obojky,protoze mely krasne kozene..tedka co sem ale schanela novy,tak to zacali stahovat,ze to moc nejde..takze to chce bohuzel patrat..
      DIVA
      DIVA --- ---
      KOMIAU: přesně tak, když zarve, na fakt pevné šnůře prostě rupne karabina. že ho máš ňák omotaného a ve dvou rukách je přelud. udržíš ho jedině silou svojí vůle a hlasu ;)
      HYBNERKA
      HYBNERKA --- ---
      DIVA:
      KOMIAU:
      no tak me se taky vzdycky libilo canecorso,ale protoze vazi dvakrat vic nez ja..poridim si psa,ktereho hlavne fyzicky budu zvladat..
      to je asi prvni co me u lidi stve..a pak kdz vidim jak je tahnou pres cellej chodnik ke vsemu na tomhle voditku,u kteryho kazdou chvili cekam,ze to navyjitko se z toho obalu vytrhne,tak mam oci vsloup..
      pro me je voditko moje prodlouzena ruka je to muj kontakt se psem,ktery mi zjednodusuje praci se zviretem samozrejme s dalsima pomuckama hlasovejma i posunkami a postoje tela..je to pro me ale neco co mi umoznuje rychlou spolupraci..
      tohle voditko nez zastavim a zkratim mam psa za rohem a kdz ho ucim chuzi u nohy,nedokazu si s timhle voditkem nevoditkem tu praci,ktera vyzaduje i rychle jednani vubec predstavit..pride mi absolutne nevhodny pro jakyhokoliv psa,rasu..zajimalo by me,kdo to tenkrat vymyslel..
      sem se jednou ptala naseho souseda,kteryho presne takhle hovavardka nelina tahala na tomhle voditku az jednou zarvala a presne letel na auto,voditko pres auto a nelina u nas..jestli je s tim voditkem spokojenej a co ho na tom bavi..ani neumel odpovedet za coz se na neho nezlobim,.-)
      ja mam klasicka voditka nylonova,nejradeji je nakupuju v jezdeckych potrebach..karibiny mam dve s omezovacimi krouzky,na kazdem konci jednu karabinu,pze dost casto beru cuby jen na jedno voditko na dve karabiny..kdz s nima cestuji a mam plne ruce,je to velmi pohodlne,.-)))
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam