• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    PATISLAV: no s tim bys mel ale neco delat, jinak si uzenes psotnik, pac ani psy, ani argumenty a postoje pejskaru nemas sanci zmenit
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DIVA: Mě psi ve městě obecně prostě serou a vadí mi. A fascinují mě argumenty a postoje pejskařů - dost na to, abych s nimi ztrácel čas.
    DIVA
    DIVA --- ---
    INDIAN: ot by byla diskuze o pamlscích, peleších a oblečcích. téma potřeb zamezujících nechtěný kontakt psa s cizím člověkem sem imo patří

PATISLAV: působíš takovým dojmeme zřejmě proto, že se psy tolik zabýváš. obvykle totiž lidi co je psi nezajímají "ze záliby" todle téma ňák míjí. první další pochopitelné pojítko je strach (jiná silná negativní emoce)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    PATISLAV: neslo by to napsat na nastenku, ze tohle tu mame spolecnyho asi vsichni? me taky nebavi neustale dokola opakovat, ze psy rad mam jako vseobecne plno jinejch zvirat, avsak mam alergii na vetsinu pejskaru a nechapu ten posledni ceskej fenomen, poridit si psa za kazdou cenu ...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOMIAU:
    HYBNERKA:

Proč furt píšete, že mám ze psů chorobný strach? Uvědomujete si, že tohle je útok ad hominem jako vyšitý? Navíc absolutně nepodložený čímkoliv, co bych tu v poslední době napsal. Celou dobu pouze píšu (stále dokola), že je zodpovědnost páníčka, aby si psa ohlídal - obojkem, náhubkem a neporušeným oplocením. A tato jeho zodpovědnost není jen morální, ale dokonce i zákonem danná. Kde v tom furt cítíte strach, to mi uniká.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    INDIAN: jasny,ok...ale zase k tematu sme se vyjadrily a trochu to rozebraly vic,tak snad sme te moc nenastvaly,.-))
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    HYBNERKA: myslimze na to tu je dost jinejch klubiki.
    ale abych vyvratil naky predsudky, jak uz sem tu xkrat uvedl, mival sem fenku nemeckyho ovcaka (nedobrovolne, ale nelituju toho), mela zaklady ze cvicaku, takze se naucila poslouchat celkem rychle, chodili sme nakratko na voditku a kdyz sme si to mohli dovolit, tak i na volno, s tim ze me sla poslusne u nohy, kdyz mela roupy (startovala vobcas po jinejch fenach), tak byla na voditku zpatky.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    INDIAN: ani ne,podle me to sem patri a par nazoru si clovek vymenit muze,kdyz sme se vlastne vyjadrovaly i k tematu..i kdyz myslim,ze sme uz stejne zkoncily..ale ty mas urcite nakej super poznatek ze sveho chovatelskeho umu,tak nam ho tu muzes napsat a tema zmenit..
    ,.-)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    DIVA:
    HYBNERKA: nechcete to vase tokani o potrebach presunout jinam devcata? ;)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    DIVA: ne ,.-)koupim voditko komplet uz,ale v jezdeckych potrebach,ktera maji lepsi vydrz a silnejsi karabiny..material barva vse je stejne jako u tech barevnych nylonovych pro psy..ale podle me odolnejsi,.-))
    tedka mam tohle nylonove jedno s dvoumakarabinami a pak kozene s vypoustecimi karabinami,ktere maji jinaci system oproti klasickym,a lepe ve voditku drzi..navic diky tomu,ze je kozene,nic se nekde nepare,netrha...,-.-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    HYBNERKA: takže koupíš karabinu a lano zvlášť? jak je sešiješ potom?
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    DIVA: prave proto ty jezdeckepotreby..karabiny jsou delany na mnohem vetsi silu..a jsou materialove a vychytavkami velice dobre..

kupovala sem v jezdeckych i obojky,protoze mely krasne kozene..tedka co sem ale schanela novy,tak to zacali stahovat,ze to moc nejde..takze to chce bohuzel patrat..
    DIVA
    DIVA --- ---
    KOMIAU: přesně tak, když zarve, na fakt pevné šnůře prostě rupne karabina. že ho máš ňák omotaného a ve dvou rukách je přelud. udržíš ho jedině silou svojí vůle a hlasu ;)
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    DIVA:
    KOMIAU:
    no tak me se taky vzdycky libilo canecorso,ale protoze vazi dvakrat vic nez ja..poridim si psa,ktereho hlavne fyzicky budu zvladat..
    to je asi prvni co me u lidi stve..a pak kdz vidim jak je tahnou pres cellej chodnik ke vsemu na tomhle voditku,u kteryho kazdou chvili cekam,ze to navyjitko se z toho obalu vytrhne,tak mam oci vsloup..
    pro me je voditko moje prodlouzena ruka je to muj kontakt se psem,ktery mi zjednodusuje praci se zviretem samozrejme s dalsima pomuckama hlasovejma i posunkami a postoje tela..je to pro me ale neco co mi umoznuje rychlou spolupraci..
    tohle voditko nez zastavim a zkratim mam psa za rohem a kdz ho ucim chuzi u nohy,nedokazu si s timhle voditkem nevoditkem tu praci,ktera vyzaduje i rychle jednani vubec predstavit..pride mi absolutne nevhodny pro jakyhokoliv psa,rasu..zajimalo by me,kdo to tenkrat vymyslel..
    sem se jednou ptala naseho souseda,kteryho presne takhle hovavardka nelina tahala na tomhle voditku az jednou zarvala a presne letel na auto,voditko pres auto a nelina u nas..jestli je s tim voditkem spokojenej a co ho na tom bavi..ani neumel odpovedet za coz se na neho nezlobim,.-)
    ja mam klasicka voditka nylonova,nejradeji je nakupuju v jezdeckych potrebach..karibiny mam dve s omezovacimi krouzky,na kazdem konci jednu karabinu,pze dost casto beru cuby jen na jedno voditko na dve karabiny..kdz s nima cestuji a mam plne ruce,je to velmi pohodlne,.-)))
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    DIVA: S přetrženým vodítkem, jen tak z fleku, zkušenosti nemám. Spíš šlo o postupnou devastaci. Akorát teď jsem kupovala nové,přiměřeně široké, přiměřeně pevné a dlouhé, netahací(speciální povrch aby mě to nedřelo do rukou a zároveň neklouzalo). Ale je fakt, že nejvíce trpí právě ony karabiny. Ty jsme zlikvidovali vždycky dřív než vodítko.
    DIVA
    DIVA --- ---
    KOMIAU: vzhledem k tomu že všecky běžně dostupné vodítka přetrhne průměrný ovčák, je jedno jaké konkrétně to vodítko je. osobně používám i 0,5 cm tlustou šnůrku s karabinkou jak na klíče, vyhláška je vyhláška. udržet svého psa můžu stejně jedině povelem, fyzicky silnější než on nejsem a ruku pevnější než karabinu taky nemám
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    HYBNERKA: chápeš, neptám se tě, protože asi vím že to chápeš, spíš, pozastavuju se nad tím asi stejně jako ty.
    KOMIAU
    KOMIAU --- ---
    HYBNERKA: Naprosto souhlasím. Řekni mi, na co je takové vodítko dobré? Psovod psa nemá pod kontrolou, pes je zvyklý na konstantní tah, takže na normálním vodítku chodit nebude-bude táhnout, u nohy ho taky neudržíš a až s tebou škubne, budeš vodítko držet na plastikový konec? Ale to se vytrhne z ruky. Když mám pravou ruku omotanou vodítkem, držím ho levou na "jezdecký způsob držení otěží" a psa mám u levé nohy, mám svého psa 100% pod kontrolou.
    HYBNERKA
    HYBNERKA --- ---
    DIVA: jedine co napada me je,ze patislav je postak,.-DD jinak nevim co kde na cizich zahradach pohledava...
    ,.-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    PATISLAV: jak vypadá "oprávněné" vniknutí na pozemek?

ad to "nevědomé", chceš si osobovat právo vstupovat na kohokoli pozemek, pokud nevíš čí je? tje ňáké politické vyznání..? .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam