• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: eh.. německého ovčáka, tj stejného psa co já .)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: coze mel tvuj dela? Narodni Odpor?

Tos musela mit pekny detstvi teda...
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: zbytečně zobecňuješ. mí rodiče sou o víkendě řádově raději za naše psy než za bráchovy děti .)

a btw můj děda měl celé moje dětství (nepřekvapivě) NO .) a jezevčíka

INDIAN: tchánovci mají dva psy, a jakkoli to sou rozmazlení smetáci, jakmile na zahradu vběhnou ti naši, nějak se to dycky utřepe bez krve i řevu
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: kazdej druhej pes je magor diky panickovi, kterej na to haze salam

to ze prarodice uz psa maj a pride tam druhej pes, z domacnosti se stane v lepsim pripade neprijatelnej psinec. ten pes u prarodicu je totiz vetsinou dusledkem jakyhosi postpreudorodicovstvi, tudiz je to v drtivejch pripadech rozmazlenej neurotickej hajzlik, kterej si nenecha do svyho teritoria vkrocit nekoho jinyho.
      a vase radobykynologicky rady sou stejnak k nicemu, ponevadz ten jejich pupicek je stejnak ve vsem nejlepsi
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      navic ochota prarodicu hlidat vnoucata je bezesporu o nekolik radu vyssi, nez hlidat psa.

ja kuprikladu moje detstvi s prarodicema, at uz u nich v byte nebo v lete na chate, travil hodne, tesili sme se na sebe navzajem, rodice si jeli na dovcu a spokojenost byla na vsech stranach.
      a pokud si vzpominam na naky psy, tak jich bylo daleko min a kdyz uz, tak to byl nakej vorech nebo cokoli jinyho, co bezelo s nama jako s bandou deti kamkoli a jestli sme potkali psa jinyho, tak byl maximalne nekde za plotem
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: každý druhý pes není magor, kadžý druhý pejskař neumí zacházet se svým psem. a že mají babičky svoje psy není nic proti ničemu
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: to by nesmel bejt kazdej druhej pes magor a ty babicky nemely mit psy taky
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: imho psi se dají brát s sebou nebo je dát babičkám nebo k někomu - aspoň já to takhle se psy řeším .) lidi co rodičujou mi přijde to tak jak popisuješ nevidí. prostě nemůžou kvůli dětem
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: mno decka se daj brat s sebou, dat k babickam nebo k nekomu, kde jich je vic a uz se kamaradej. aspon ja takhle travil detstvi - mi rodice meli taky bandu kamaradu a nakej baby boom je nezastavil v tom se dal schazet.
      ja deti nemam, ale nemam zadnej problem s tim ject nekam s kamaradama a jejich detma - ale oni proste nemuzou kvuli psum
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: mi přijde že tohle zlo do mého života vnesly děcka

a btw si nekam sednout za tmy - to uz clovek ale musi bejt vozralej nebo zhulenej .. tak to každopádně :)
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      WASHO23: mno prave.. kdybych mel bejt nakej zarlivej ufnukanec, tak coklove mi sebrali veskery kamarady - a to "veskery" je zcela autenticky, ponevadz bych spocital na jednej ruce, kolik z mejch kamaradu v cechach psa nema. konec vejletu a spolecnych pareb, vsecko v (_!_).

LKA: a vidis, s tim piknikovanim me docvaklo az po tvym prispevku, to je taky smutnej fakt. ja ziju uz par let v parizi, kde jakmile je trochu teplo, travniky sou plny bavicich se lidi a nikdo neresi, kam si sedne, proste tam kde je misto a nazdar. v cechach kazda osoba uz instinktivne skenuje, zda se nekde nenachazi hovno, kdyz chce neco nekam polozit, tak opet. nedejboze si nekam sednout za tmy - to uz clovek ale musi bejt vozralej nebo zhulenej, aby uz touhle paranoiou netrpel.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      INDIAN: Souhlasim

Zlatej Istanbul, tam cokla clovek neuvidi za celej tejden ani jednoho
      WASHO23
      WASHO23 --- ---
      INDIAN: Jo, civilizační úchylka je docela trefný. Taky na svejch kamarádech pozoruju, jak radši omezujou sami sebe a okolí, než aby se zamysleli nad tim, jestli jim přecijen na to občasný pomazlení s tim joztomijoučkym pejšánkem nestačí zajít za sousedem, kterej ho stejně občas potřebuje pohlídat, než si pořizovat vlastního, kterýho pak sousedovi pohlídat nedam, protože se s tim jeho nesnese...

Jej to jsem to rozjel hypotézu :D
      WASHO23
      WASHO23 --- ---
      LKA: s tim asi nelze než souhlasit. Ale pro mě z toho plyne opět samá otázka: Volat po další represi a dál zatěžovat užijte tak přeparagrafovanej právní řád na kterej stejně každej hodí bobek pokud ho nechytíš za ruku při činu s videonahrávkou a třema svědkama?
      Nebo vést každýho k převzetí odpovědnosti za svoje konání, přemejšlení v souvislostech a ohleduplnosti, aniž by se nad každym vznášel nonstop neviditelnej fízl s nabitou pistolí?
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      LKA: pekne vystihnuto, i po ty sichte ;)
      ja proti samotnym psum nic nemam, ale je jich za posledni dobu najednou moc a zacina z toho bejt regulerni civilizacni uchylka
      LKA
      LKA --- ---
      WASHO23: nejde jenom o minimalni riziko ze pes nekoho kousne, vsudypritomnost pejskaru v cechach (hlavne mestech) neni uz jenom o nejakem jednotlivem psu a vyjimecnych konfliktech.
      Hnedej koberec na chodniku stve kazdeho, neznam nikoho komu by to nevadilo ..kde se to vsechno teda bere?
      Parky slouzi taky spis na venceni psu, tzn., ze pri koncentraci vice psu v parku si tezko udelas piknik na trave apod. (at kvuli naslapnym minam nebo kvuli sanci ze ti nejakej cokl nabehne doprostred ubrusu - drahy oploceny cosi me stve, ale chapu ze koncentrace psu ma taky nejakou rozmnou miru)

Clovek kterej nechce psa a zvirata moc nemusi je v mensine a nema moc moznost volby.

To samy s autama v ulicich ktera parkuji vsude. Obyc clovek nema chut na ulici travit cas a radeji si zaleze dovnitr. Ulice pro auta a ne pro lidi?

Nepejskar je v mensine a vsima si toho "utlaku" nebo omezovani mnohem intenzivneji nez pejskar, stejne jako pesi chodec neridic atd atd.
      Neni lehky najit miru ktera vyhovuje vsem, vzdy se najde nekdo kdo je na druhe strane barikady.

Pisu to helsovite - dlouha sichta v praci, ne primo konkretne na tebe, jenom se mi hodila reakce na oplocene psi zony.
      DIVA
      DIVA --- ---
      KOMIAU: čistě v principu se mi na storce líbí to že blbec ochutnal svůj vlastní recept .) ale nepaušalizovala bych. já v reálu málokdy řeším spory, mí psi budí respekt a obvykle si nikdo nic nedovolí. ale někdo mi psa fakt nakopnout to bych asi vylítla z kůže
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      DIVA: Navrhuješ tedy pokousat dědka nebo psa? :D Ale díky za link, o tomto auditku jsem nevěděla.
      WASHO23
      WASHO23 --- ---
      PATISLAV: možná že ty lidi který máš na mysli nejsou takový ignoranti, ale svejma generalizacema je prostě donutíš napsat něco co tak může vypadat.
      Taky jsem musel často vystupovat proti lidem co se neuměj o svýho psa postarat tak, aby někoho neohrožoval, ale zároveň vim, že chyba se prostě stát může. Kvůli tomu, že je nějaký minimální riziko, že pes najednou po někom vyjede ho přece nebudu mít ccelej život na vodítku... Nebo budovat za nemalý prachy nějaký oplocený psí zóny. Dokonce i úchyláci z bohnic maj po nějaký době vycházky ... nechci srovnávat psy a úchyláky, srovnávám že do nějaký míry, je riziko přípustný.
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      Dědek je totální ignorant. Mluvit s ním nejde a jak mu dá přítel přes hubu, tak tady mám policajty. Páč dědek je z vedlejšího vchodu.
      Kdybych měla čokla co psa zakousne a je po problému, tak to asi tak moc neřeším. Vzhledem k tomu že mám 10kg fenečku, která naštěstí nikdy do konfliktu nejde, tak je to celkem jasný.
      Jen tak mimochodem, dneska mi jeden majitel do ní skoro kopnul. Viděl, že mám sebou chlapa tak si dovolil jen náznak. Jeho manželka ječela a v náručí svírala svou yorkšíří krysu. Náš pes v parku běžel zrovna jen tak mimochodem okolo.

DIVA: No tak na toho dvoumetrovýho bych taky raději nic nezkoušela, a obdivuju Tě jak máš silný nervy.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam