• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      KOMIAU
      KOMIAU --- ---
      BIHARYS: Obávám se, že pes je úplně v pořádku. Prostě hlídá. Může to být nepohodlné pro sousedy, ale moje sousedka by byla ráda kdyby můj pes hlídal. Několikrát ji vykradli a tak byla ráda že má vedle psa, který jak se naivně domnívala bude štěkat až se jí někdo cizí bude ochomejtat před dveřma.
      Cítíš se kvůli jeho štěkotu špatně, nebo sousedi nadávají na uštěkánka? Obávám se že jde o jiný, mnohem snesitelnější případ než je celodenní vytí.
      MOREEN
      MOREEN --- ---
      BIHARYS: A proč si myslíš že mu najednou vadí lidi chodící po chodbě? Stres z přestěhování, nové prostředí? A hlavně - kde jste bydleli předtím? Courali mu lidi po chodbě? :-) Popravdě řečeno spíš než mašinky bych se zkusila zamyslet nad tím co mu vadí a odstranit to.. A hlavně - když budeš ty ten hlavní ve smečce a pes bude vědět, že případné potíže řešíš ty, tak mu můžou po schodech pochodovat vojáci a s ním to ani nehne... Z něčeho má strach nebo stres, tak to řeší tím že lítá ke dveřím a řve. Ale to je asi jen moje zdání. :-) :-)
      TERRORIST
      TERRORIST --- ---
      BIHARYS: Na stejném principu funguje i obojek, který při štěkání stříkne psovi před čumák rozprašovačem vodu=pes se lekne, + není to zrovna asi přijemné. U tohohle bych se nebála že se rozbije a bude pískat celou dobu co budu v práci(zkušnosti z rozbitým elektrickým obojkem). Zase bych řekla, že to bude učinejší, protože voda v tom obojku vydrží tak na pár štěkanců. Tohle asi vydrží déle, popřípadě elektrický protištěkací obojek.
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      BIHARYS: done.
      BIHARYS
      BIHARYS --- ---
      Nerad bych ze sebe udělal i já debila, ale má tu někdo dobrou radu, jak zvládnout psí štěkot? Přestěhovali jsme se a sousedi si začali po 3 dnech stěžovat. Přitom štěká jen když se někdo ochomejtne na chodbě. Má někdo zkušenost s tímto: http://www.santec-fishing.cz/1/eshop/47-1-Odpuzovace-zvirat/0/5/1547-Plasic-psu-Isotronic-Antistek
      ? Děkuji
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      K0051: obecná rada pro nováčky na nyxu. Nejdřív se pořádně podívej v jaké diskuzi se nacházíš a pak až se rozhodni, jestli ze sebe budeš dělat debila :))
      DIVA
      DIVA --- ---
      K0051: kruciální problém se psy (resp. psovody) frekventantů této diskuze je jejich holá existence. vážné obtíže působí zvláště četnost jejich výskytu v městském prostředí, chabá disciplína, bezprostřednost reakce při kontaktu s širokou veřejností a v neposlední řadě pokrytí společných ploch jejich metabolity

a jistě si rádi poslechnou tvé návrhy řešení. populární je zde především genocida, ale i ojedinělé bestiální útoky na konkrétní zdroje nepohody zde dojdou ocenění. vítej
      K0051
      K0051 --- ---
      je to mysleno tak zda se Vas pes, nebo pes vašich znamích potýka s nějakym problemem v podobe běžných nástrach života s lidmi. Někteří se bojí aut, jini schodu, nekteri deti, eskalatoru, hluku, bouřky, pet lahve, klíčů, vysavače a milionu dalších věcí. Idealne pokud by se jednalo o dospele zvíre, ale pokud neco takoveho resite se stenetem tak si to take rada poslechnu
      DIVA
      DIVA --- ---
      .)) vlastně celkem dobrý vtip na to že je to myšleno vážně
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Ptá se jestli ti neklouže pes ze schodů
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      K0051: upřímně mi není jasný, co vlastně chceš... prosím o vysvětlení pro pomalejší, dík
      K0051
      K0051 --- ---
      Ahoj, měla bych na Vás dotaz. Jedná se pouze problemy pro mou soukromou anketu, tedy mi nejde o případnou klienteku :o) Co vsechno lidi kolem Vás řesi za problemy ze socializaci u dospělého psa. Myslim treba dopravni prostredny, povrchy a klidne i takove ty prakticke veci jako je treba chuze po schodech a tak.
      Opravdu děkuji za odpovědi a nebojte nijak vaše odpovědi nezneužiju, nikde Vás neuvedu a ani Vám nebudu radit co s tím, pokud sami nepřijdete :o) O toto prosím i ostatní, nechte mi zde prostor pouze pro uvedení strachů a ne pro jejich řešení.
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      Slovenská vláda zpřísnila pravidla pro chov psů – Novinky.cz
      http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/284058-slovenska-vlada-zprisnila-pravidla-pro-chov-psu.html
      DIVA
      DIVA --- ---
      Soukromníci pejskaře ve vlacích nechtějí, červenou mají od obou expresů - iDNES.cz
      http://ekonomika.idnes.cz/regiojet-a-leo-exprees-a-zakaz-prepravy-psu-fk6-/eko-doprava.aspx?c=A121105_205450_ekonomika_ert
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Pejskari jsou jako vzdy nad veci

DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: správně, kdoví. třeba to nebyla hůl ale teleskopický obušek, dědovi je cca 45 a pes byl celou dobu v přenosce
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Kdovijak to bylo. Dedek se ozene po psovi, tupoun zareaguje zmlacenim dedka, a kdyz mu druhej den zacne konecne nabihat mozek velikosti vlasskeho orechu, vymysli si emo historku o rozrazeny lebce, aby nemel opejtacky...
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: jednak šlo o osmiletého psa, ten už se toho tolik nenaběhá, a jednak šlo o cca 2kilového psa, tomu kdyby nerozrazil lebku a trefil kamkoli jinam, zlomil by mu páteř
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      DIVA: ano, tuhle uchylku sme tu uz jednou probirali ;))
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      TERRORIST: my mame trebas na chate souseda, kterej je moc milej a hodnej pan, je to dlouholetej pritel mejch prarodicu a o jeho charakteru proste nelze pochybovat po vsech strankach.
      mno a pred x lety se mezi mejma kamosema vyskytl malej pes, kteryho bylo nutny nekomu udat, jinak by sel do utulku. soucasne moje babicka je uz leta sama a uvazovala o psovi. tak sem to teda vyresil jednoduse, byl vzapeti jeji... ten pes je oblibenej vsude, je to neskodnej ratlik, ale proste nelze aby volne pobihal a dostal se k panu novackovi, protoze ten okamzite zacne panicky brat neco do ruky a de po jakymkoli psovi .... a ano, v mladi ho pokousal nemecdkej ovcak, od ty doby proste nezvlada pritomnost jakyhokoli psa. zajimavy, ze sme se to dozvedeli az ted .. ale ono taky psa nemel kazdej jako dneska
      TERRORIST
      TERRORIST --- ---
      INDIAN: bůh ví jak to bylo, člověk nemůže usuzovat z toho co napíšou v novinách, že jo, ale to už jsme trochu jinde:)
      DIVA
      DIVA --- ---
      INDIAN: právě představa že tohle by někdy mohlo udělat vlastní dítě je jeden z pádných důvodů je nemít ;) asi bych ho nebila, ale dost možná poskytla k adopci a postarala se aby mě v dospělosti nemohl kontaktovat

jinak špatná zkušenost s násilníkem mě neopravňuje útočit na libovolné jiné příslušníky jeho živočišného druhu (pohlaví, národnosti..) - co myslíš ty?
      INDIAN
      INDIAN --- ---
      a vubec, ta nasledujici zprava mi prijde jako dodatecna zoufalost ze strany toho idiota (pouze moje hypoteza) ... pokud bych videl ze ten pes lezi bezvladne, jak pisou, v prvy rade bezim hledat doktora a pak si to vyridim s dedkem - zjevne nekdo z okoli, takze by asi nebyl problem si ho najit ...

navic dedek asi musel mit fakt dobrou musku trefit se holi do tak drobnyho a obvykle hodne pohyblivyho yorkshira nebo co to bylo. nejspis asi nakej golfista veteran.
      tim si nechci delat srandu z pripadnyho zraneni toho psa, pouze mi to proste prijde dost nepravdepodobny
      TERRORIST
      TERRORIST --- ---
      INDIAN: trvám na tom co jsem napsala a opět ti říkám, že toto chování nelze omlouvat špatnou zkušeností, jako cokoli jiného. Nezastávám se ani jednoho oba jednali nepřiměřeně.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam