BURAN: prave proto sem zdilel "dulezitou" informaci o novem probihajicim zakone ve francii kde se jedna o to ze te do 48 hodin podle zakona vykopou s tvyho "privatniho" pozemku a znicej ti obydli (nakladak, jurtu, vlastno rucne postavenej baracek bez povoleni, nebo cokoliv co neodpovida lidskym normam), ja nejsem zabredlej nakladackar, mam rad budovy a baraky, respektuju te ze to delas jak rikas. To zadna. Ja sam planuju se svima znamima poridit pozemek a postavit si barak podle vyskumu a vzdelani ktery ted nabiram. Diky bohu mne muj tata o baracich naucil hodne (muj deda byl Gustav Paul postavil motolskou nemocnici, a koleje v dejvicich a stovky nemocnic na slovensku) .... A tata vlastnil a zrekonstruval podle svych bohemskych predstav docela dost baraku a sam dnes rika ze delal chybu a ze nepostavil neco poradnyho, ted zije v jednopokojovim byte v Treboni s jeho pritelkyni, ma tam krb a suchej hajz, velikost maringotky, stoji ho to hovno udrzovat a minimum starosti s tim jeho minimalnim duchodem jakzto bejvalej umnelec. Ale je stastne, kazdej den uziva zivota a smneje se svetu jak vsichni zbytecne utracej za sracky.
Podivej se na stranku
http://www.shelterpub.com/, porid si par knizek, jsou uzasne napsany a je tam mraky triku jak zit v baraku a starat se ones co nejlevnejc. Pozor neni to zadna hippizarna, je to psany stovkama archytektu a chytrejch lidi co tu knihu pisou z lasky a pro lidi co chteji a neco takovyho delaji. Ja se tou knihou hodne inspiroval. S kamaradama hledame pozeme, pravne zjistujeme jak je to s povolenima na stavbu neceho takovyho ( jednoduchej barak s alternativnich materialu, nemyslim nejaky pneumatiky s toho jsem uz vyrost, ale prispusobyt barak podmikam a klimatu) Jak usetrit za izolaci, tim spojeny vytapeni a podobny veci.... Jasny ze budemem mit elektryku, ale pokud mozno takovou aby sme pouzivali co nejmin energi, jasny ze budeme mit elektro spotrebice, ale takovy aby brali co nejmin elektryky...... A podobny veci jako stejnou vodou ze sprchy splachnes hajzl a jeste tim zalejes kytky. Pokud mozno pestovat co nejvic zeleniny a ovoce, ja uz pristi rok chci mit pozemek abych zasadil ovocny stromy, aby az budu starej muzu sklizet. Jasny ze nechci zit v nakladaku celej zivot. To by mne ztoho ruplo v bedne pokud uz se nestalo. Nejradsi bych muj nakladak zabudoval do miho budouciho baraku :D Pro mne ziti v aute je jen nejjednoduzsi alternativa myslenky za kterou si jdu a ziju ji, delanim tekno party uz nic nedokazu, ale zas rad oslavim vikend.
Ja mam svoji planetu rad jen jsem alergickej na lidi co na ni zijou.....